‘Eva Jinek maakt gehakt van antivaxxers: chapeau!’

Het is ontzettend goed dat Eva Jinek maandagavond een item had over de afnemende vaccinatiegraad in ons land, zónder daarbij antivaxxers aan het woord te laten. Dat zegt Volkskrant-ster Sheila Sitalsing op Twitter. Critici ergeren zich eraan als de media antivaxxers aan het woord laten, omdat het verspreiden van hun niet valide argumenten wordt gezien als een bedreiging van de volksgezondheid. Het is daarom goed dat Jinek hen maandag géén stem gaf, vindt Sitalsing.  

Jinek sprak met D66-Kamerlid Rens Raemakers (hij wil dat kinderdagverblijven kinderen die níet gevaccineerd zijn kunnen weigeren), Gjalt Jellesma van Boink (de belangenvereniging van ouders met kinderen in de kinderopvang) en Nicole Gommers (moeder van een zoontje dat besmet raakte in een kinderdagverblijf) over de gevaren van niet inenten.

Een topitem, vindt Sitalsing. “Een medaille voor Jineks mazelenonderwerp: geen vals evenwichtsgedoe, maar met gestrekt been erin: tégen die kritischepriknonsens, plus een ouder wiens baby bijna dood is gegaan door zo’n kritischepriktype, inclusief de foto’s.

Nieuwsuur-verslaggever Siebe Sietsma: “Geef die medaille maar aan de redacteur die morgen de woedende mails van alle aluhoedjes moet gaan beantwoorden.

Sitalsing: “Hahaha, ja. Ik zou ze deleten, als ik die redacteur was. Mailtjes met 18 attachments, over epilepsie en autisme. Ik heb ze ook weleens gehad. Valt geen zinnig woord mee te wisselen.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen