Peter R. wil Notre Dame-miljoenen naar vluchtelingen

Geplaatst op wo 17 apr 2019 om 12:30

Peter R. de Vries ziet de honderden miljoenen euro’s die miljardairs schenken aan de restauratie van de Notre Dame liever naar vluchtelingen gaan. Dat laat hij vandaag blijken op Twitter. De Vries is een groot voorstander van meer vluchtelingen in Europa. Hij staat nog niet met een zaag bij de hekwerken van Ceuta. De Franse miljardairs die nu zo gul zijn om de beroemde kathedraal weer op te bouwen kunnen hun geld beter besteden aan alle arme mensen op de wereld, vindt hij.

De RTL Boulevard-ster vindt het doodzonde. “Als men net zo vrijgevig zou zijn voor de hongerende, vluchtende en onderdrukte mens als voor de Notre Dame zou de wereld er anders uitzien. Dat is ook mijn bezwaar geweest tegen religie: de kerk – het uiterlijk vertoon – is altijd belangrijker geweest dan de mens zelf…

De Vries wordt lang niet door iedereen gesteund in zijn opvatting. “Nou, dan geeft u daar toch uw dagelijkse talkshowgage aan? Iedereen is vrij om te doen met zijn geld, u ook….“, zegt ene Erik.

En Nico: “Als jij per tv-optreden gewoon een tientje zou doneren dan waren er helemaal geen arme mensen meer!!

Ook veel mensen zijn het eens met De Vries.

Foto: RTL
94 Reacties op “Peter R. wil Notre Dame-miljoenen naar vluchtelingen”


 1. Sjors van Kempen

  Peter misbruikt dit soort grote rampen te pas en te onpas om zijn eigen tegendraadse geluid te laten horen, zodat hij weer even in de publiciteit is en – als het een beetje meezit – in een aantal talkshows zit.

 2. Ron1

  Helemaal mee eens. Het is allemaal weer van een opportunisme die hele Notre Dame verheerlijking. Doe nou eens hetzelfde voor die vluchtelingen. Ik heb gisterenavond een prachtige aflevering van het programma van Beau gekeken op RTL 4 over uitgeprocedeerde asielzoekers. Daar zitten pas echt de problemen dankzij het neoliberalisme wat dit land kapot maakt. En die mensen die daar belangeloos helpen verdienen echt alle credits en lof!

 3. Buurman

  En telkens weet hij weer iedereen tegen de haren in te strijken, voorwaar een prestatie.

 4. RaymondVL

  Peter RRRRRRRRRR de Vries krijgt gewoon elke keer weer een stijfje van alle aandacht die hij krijgt van zijn onnozele tweets.

 5. Leo

  Het is niet alleen een kerk maar stuk historie… erfgoed.. cultuur.

  Wanneer het Rijksmuseum in vlammen opgaat dan wil men dat ook herbouwen.

 6. Corrie

  Mogen die mensen zelf bepalen aan wie ze hun eigen geld geven?

 7. Sven L.

  Humoristisch om te lezen hoe mensen beredeneren waar anderen hun geld aan zouden moeten uitgeven cq. doneren. Als Vuitton ervoor kiest om 200 miljoen te doneren aan de herbouw van de Notre Dame is dat toch hún keuze..? Ik begrijp de heisa niet, maar het zal aan mij liggen.

  Vluchtelingen worden ondersteund door andere organisaties; zo krijgt iedereen wat.

 8. Jordao

  Materie is blijkbaar belangrijker dan de mens in nood. Maar de wortel van de verhongerde mensen in vooral Afrika kan ook een belangrijk deel aangerekend worden door de machtshebbers aldaar die miljoenen in wapens steken en van corruptie niet vies zijn en hun eigen bevolking laten verrekken.

 9. ed

  Dat is natuurlijk een betere cultuurverrijking dan de “Notre Dame”

 10. Ronald

  Uiteraard moet de Notre Dame herbouwd worden !!

 11. Bart

  Iedereen bepaald toch gewoon zelf waar hij zijn geld aan uit heeft? Ik had het er net al even over onder het bericht van Ruben Nicolai. Dit is weer zo’n voorbeeld van een bekende Nederlander die vindt dat hij boven de mensen staat. Die bepaald en legt wel even uit hoe het zit en wat mensen moeten doen. Nou niet dus! Het moet echt afgelopen zijn met dat bekende Nederlander gedoe die te pas en te onpas overal hun mening als de waarheid proberen te verkopen. Peter houd het gewoon bij de misdaad want daar ben je goed in. Alleen dan hoor ik je graag praten. Het is je vak. Wat je voor de rest van dingen vind is helemaal niet relevant.

 12. Godefroy France

  BNer, het gaat in de hele wereld maar om EEN MAN peterR,,, ook de vluchtelingen interesseren hem niet, het gaat om AANDACHT,,,narcistische bevrediging, deze islampijper heeft het goed voor elkaar,,, hij krijgt alle aandacht,, vraag me nog steeds af waarom???? (remember Charlie hebdo) Israelbasher, ANTISEMIET;

  Maar ik geef hem het voordeel van de twijfel,,,,, al dat geld dat hij verdient met z’n oeverloos gelul en gepraat in de media,,, per direkt overmaken naar vluchtelingenhulp !!!
  Dan Peter R ben je een man van je woord en daad

  PS. het staat mi. iedereen vrij om zijn geld over te maken naar goede doelen van eigen keuze!!!

 13. Broekhoest

  Peter geeft zijn mening,dat komt volgens mij wel vaker voor.( is hij dat niet van beroep?)
  In principe heeft Peter natuurlijk wel gelijk, mensen zijn wel een stukje belangrijker dan een kerk,wat betreft Notre Dame lekker de oude meuk wat af is gefikt opruimen en appartementen bouwen.

 14. Ronnie

  Alsof er niet ook al heel veel geld naar vluchtelingen organisatie gaat.. Dit is een op zichzelfstaande gebeurtenis, niet iets waar constant veel geld naartoe gaat. En wie weet geven deze mensen ook al wel maandelijks veel geld aan de armen..

  Echt weer zo´n opmerking om te laten zien hoe maatschappelijk betrokken hij wel niet is. Totdat je zijn gage inperkt, om het aan de armen te geven..

 15. Klaasje v

  MC interpreteert de woorden van Peter weer helemaal op eigen wijze.
  Het is maar goed dat ze zijn tweet letterlijk hebben overgenomen zodat een goed lezer weet wat Peter echt bedoelt.

  Daarnaast, al ben ik het vaak met hem eens, vind ik dit wel erg kort door de bocht en t een beetje appels met peren vergelijken.
  En wie zegt de de genoemde weldoeners niet OOK aan andere doelen schenken…

 16. Brenda

  Die Nico is natuurlijk een eikel. Je kunt van De Vries zeggen wat je wilt, maar de man doneert genoeg. Sowieso meer dan een tientje per tv-optreden.

 17. L.

  Dit geeft maar weer eens aan dat Peter totaaaal geen idee heeft waar hij het over heeft. Zo lachwekkend!!

 18. ★★Onbekend💥💥

  Als men net zo vrijgevig zou zijn voor de hongerende, vluchtende en onderdrukte mens als voor de Notre Dame zou de wereld er anders uitzien. Dat is ook mijn bezwaar geweest tegen religie: de kerk – het uiterlijk vertoon – is altijd belangrijker geweest dan de mens zelf.

  https://twitter.com/PeterRdeV/status/1118434887760060416

 19. StefanV

  Even los van het idee da vluchtelingen/migranten massaal naar Europa moeten komen, heeft De Vries natuurlijk wel een punt. Schatrijke personen en grote bedrijven die normaal alles uit de kast trekken om belasting te ontwijken, zijn nu het om een kerk gaat, ineens bijzonder gul.

  Op zich zou dat geld veel beter besteed zijn als het in Afrika wordt uitgegeven aan verbetering van de leefomstandigheden van mensen, zodat ze minder snel naar Europa komen.

 20. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Hoeveel mensen zijn er nou helemaal gevlucht voor die Notre-Dame toen het dak instortte? Beetje raar om die mensen miljoenen te geven terwijl er een publiekstrekker van de eerste orde door brand is verwoest. Beetje prioriteiten stellen lijkt ons hier wel op z’n plaats.

 21. Arjen

  Gelukzoekers/parasieten, geen vluchtelingen.

 22. Ray

  Voor een klein gedeelte mee eens. Blijkbaar hebben die rijke families dit soort bedragen liggen zonder een directe bestemming ervoor. In plaats van wachten op een goed doel met bijbehorend pr-momentje, hadden ze het ook kunnen investeren in wetenschappelijk onderzoek. Dan hadden we nu wellicht al echt duurzame en schone energie gehad, waren kanker en andere nare ziektes uitgeroeid, en had de hele wereld gratis internet.

 23. BijlmerStyle

  Peter heeft groot gelijk, maar probeer dat maar eens aan zijn mede-tattas uit te leggen. Die geven meer om wat steentjes dan mensen. Lachwekkend en triest tegelijk :(D

 24. ★★Onbekend💥💥

  Arjen: Je gaat te ver!!!

 25. achtmet

  Hebben we niet genoeg goudzoekers hier ? Peter weet het weer beter ,wat een la.bal .trouwens sinterklaas is verboden toch met Zwarte Piet ,weet je niet meer Peter je spande samen met pruillip Sylvana S….

 26. ★★Onbekend💥💥

  Arjen lees voor het reageren op artikelen van Mediacourant gelden huisregels. Lees de policy. onderaan dit tekstveld druk klik op policy en lees.

 27. Geert

  Al je geld verdienen dankzij het tuig van NL en dan anderen de les willen lezen hoe ze hun eerlijke verdiende geld moeten besteden….

 28. NatteNel

  Lazer toch eens op met die verschrikkelijke bokkelul. Peterbetweter.

 29. kritisch avro-lid

  Peter heeft gewoon gelijk. Wat is meer waard? Een hoop stenen -hoe veel betekenend ook- of mensenlevens? Als je voor de hoop stenen gaat ben je niet goed snik

 30. E

  De mens is veel belangrijker dan steen en beton etc.

 31. K

  De kansenparels in Nederland komen niks te kort, misschien kunnen de parels zich nuttig maken in onze maatschappij, werken bijvoorbeeld.

 32. ronald

  Zo’n onzin dit soort reacties.
  Bij elke euro die er ergens wordt uitgegeven vermelden dat er een ander, beter doel voor is… dat is er natuurlijk altijd

 33. ★★Onbekend💥💥

  Weer vastgehouden.

 34. Beatrice

  Peter z’n dochter werkt in een Afrikaans land en is getrouwd met een Afrikaan. Was Peter’s dochter getrouwd met een Volendammer dan moest al dat geld naar de Visserij en naar de actie , Help Kees Tol de winter door.Wiens brood men eet, diens taal men spreekt.Peter is zo ontzettend hypocriet,eng mannetje.

 35. Paulvv

  Broekhorst cultuurbarbaar. Peter R meest zelfingenomen irritante narcist.

 36. Wanny

  Het sluit elkaar toch ook niet uit. Dat er geld gaat naar de Notre Dame wil niet zeggen dat er geen geld gaat naar vluchtelingen. En vice versa.

 37. roevka

  De kathedraal is ook een symbool van onze samenleving en laat ermee zien dat deze samenleving is gebaseerd op de christelijke normen en waarden. Het is niet aan Peter R. de Vries te bepalen welke goede doelen de rijken moeten steunen. Die kerk trekt veel bezoekers dus zal de stad deze graag weer willen opbouwen en daaraan mee willen betalen omdat het uiteindelijk simpelweg meer zal opleveren.

 38. ★★Onbekend💥💥

  https://tinyurl.com/y5hpwxoa

 39. Bob

  Mede door figuren als Peter de Vries werkt Nederland als een zware magneet op mensen uit culturen die ons graag willen bestrijden. Hij weet bijvoorbeeld dat het antisemitisme in ons land ongekende vormen heeft aangenomen, maar net als zijn oikofobe mede BN-ers blijft hij dat wegmoffelen en noemt geen man en paard. De Vries bevuilt op deze manier zijn eigen nest, maar voorlopig vult deze doofpot opiniemaker zijn zakken met deze nsb-achtige leugens.

 40. anoniem

  de vries verdient 100000000000000000den

  euro,s van de vluchtelingen

  hun advocaten kantoor teert op inkomen van vluchtelingen

  eigen lof stinkt

 41. Michel

  Heeft ie weer aandacht te kort…Petertje

 42. NA

  @roevka

  Donder op met die k-u.tkathedraal

 43. Hobbybob

  Jammer dat Peter Rrrr niet in de brand is gevlogen, ik had graag 5 liter benzine gedoneerd..

 44. robb

  Maanden gele hesjes op straat in Frankrijk verschil arm en rijk is vele malen groter dan in Nederland , een brand en de miljoenen vliegen over frankrijk heen .

 45. l

  Volgens mij woonde Peter R. in een villa voor hij scheidde.Had hij die tonnen ook niet beter aan vluchtelingen kunnen besteden en in rijtjeshuis kunnen wonen.

 46. Broekhoest

  paulvv,

  Klopt, wat betreft gebouwen met een link naar een geloof.
  Des te minder in het straatbeeld des te beter.

 47. west

  Nu begint hij zelf ook een super aktie hij belt nu alle omroepen om te bedelen of hij zijn verhaal a 1000 euro mag komen vertellen , en die 1000 euro, die hij vangt per keer aan arme kindjes in Nedeland gaat geven ,

 48. Donald Dumb

  Ja het is raar. Er is eerder geld voor een symbool van ooit verzonnen verhaaltjes dan voor mensen die het moeilijk hebben…
  Oke, erg zonde van de Notre Dame, prachtstuk der architectuur. Maar je kan ook overdrijven..

 49. Bears’den

  Hahaha, hij is zo links en ik ben het tegenovergestelde van hem in zoveel standpunten maar je kan zeggen wat je wilt, maar hij is wel een vermakelijke man..
  K vind hem in zekere zin een vakman.. Maar oh oh, sommige ideeen van hem zijn echt raarrr..

 50. Dij Enkletser

  Tsja,
  Wat is een Goed Doel ?

 51. Wanny

  Het is ook maar de vraag of die 500 miljoen ervoor gaat zorgen dat er daadwerkelijk een blijvend verschil wordt gemaakt voor de vluchtende en onderdrukte medemens. Zolang de mensheid bestaat, zullen er oorlogen, onderdrukking en uitbuiting zijn. En dus ook mensen die niks hebben.

  Al die mensen naar gebieden halen waar het beter is, is ook geen oplossing.

 52. Dij Enkletser

  Misschien meer geld naar voorbehoedsmiddelen ,in de derdewereldlanden.
  Dat lijkt mij wel zeer nuttig.

 53. Zo ist, en niet anders.

  Is die de Vries helemaal gek geworden…gggrrr….ze kosten ons al veel teveel geld.

 54. Henk der Niederlánder

  Petertje zou ook zelf een paar honderd duizend Euro’s kunnen schenken aan die profiteurs in de derde wereldlanden en Ik zeg profiteurs omdat ze in de derde wereld er maar van uit gaan dat wij voor hen betalen
  Zelf zijn ze te lui om de ene poot voor de andere te zetten.
  De enige inspanning die ze daar willen doen is fokken als konijnen.

 55. @Bylmerstyle

  Oprotten hier!!

 56. Reactionaire rechtse zak.

  Het door De Vries zelf gebouwde proletenpaleis waarin hij ‘resideert’ in aanschouw nemende, begrijp ik wel dat hij geen donder verstand of gevoel heeft van en voor de fantastische religieuze kunst die het christendom door de eeuwen heen heeft voortgebracht

 57. achtmet

  Henk der Niederlander , dat fokbedrijf gaat gewoon door :Holland mooi land vakansieland !Wij hoeven niet te werken ikke word moe ervan ,vrouw werken op land

 58. arie

  Ja, Peter wil altijd wel het geld van anderen hebben en verdelen.

  Maar laat hij dan uit die geveinsde piëteit eens beginnen de centjes voor zijn structurele en te vele optredens in allerlei rubrieken ook dan maar eens overmaken naar die zielige kinderen.

  Horen we dat nog van je Peter ?
  (’t Zal wel nooit !!).

 59. liefkleinhertje

  Door deze nikszeggende opmerking kan Peter weer deze week overal aanschuiven.

 60. BennyXX

  Juist hertje, zo creeer je je eigen vraag. Handig hoor.

 61. Dij Enkletser

  Het enige stukje Westerse Cultuur dat PetuRR koestert ,zijn z’n Krentenbollen .

 62. Dij Enkletser

  Alsof men in het Westen al niets doet voor Zielige Mensen ??
  Die PetuRR toch !

  Men kan daar beter mee ophouden,want al dat Goed Doen kweekt weer Nieuwe Zielige Mensen.

 63. K

  @liefkleinhertje ben het ditmaal met je eens, aanschuiven voor een riante gage, die hij dan weer doneert aan de kansenpareltjes ( misschien)

 64. X

  Peter R.de Betweterige Narcist is een primitief figuur die alleen maar geïnteresseerd is in misdaad, dat zie je ook heel duidelijk aan zijn verveelde blik bij RTL Boulevard als het over iets anders gaat. Hij is niet eens in staat om te begrijpen dat het mensen raakt dat zo’n oud monument als de Notre Dame in brand staat, dat mensen dit kunnen beleven als dat er een deel van de ziel van Frankrijk in brand staat.Hij is gewoon een dom bot figuur.Hij is ook nog eens heel erg hypocriet, hij woont in een enorm groot huis in een villawijk in het Gooi, daar zouden heel wat asielzoekers in passen……Maar nee hoor,hij gaat liever met onderwereld

 65. X

  Met onderwereld figuren als Holleder om.

 66. Robbie

  Flikker aub een eind op met je geld naar de vluchtelingen

 67. Stephan

  Walgelijke Peter r de vries weer met zijn mening,dat rijke mensen in Frankrijk helpen de cultuur weer op te bouwen,komt Petertje om diezelfde cultuur meteen de nek om te draaien door gelukzoekers daarnaartoe te halen.Wat ik me trouwens altijd afvraag in hoeverre het ‘vluchtelingen zijn..zoveel voorbeelden van personen die in veilige landen zijn om vervolgens naar landen te willen daar waar ‘hun’ denken het beter te hebben.Ten tijde van de 1ste wereldoorlog gingen Belgen naar Nederland,deze mensen verhuizen vanuit bijv Syrië naar Griekenland,paar landen van de Balkanroute..Oostenrijk,Duitsland,dan naar Nederland Engeland of naar Scandinavië.dat heeft niks meer te maken met vluchten naar puur geluk zoeken.

 68. BennyXX

  Peter vindt cultuurafbrekers belangrijker dan cultuuropbouwers. Tenminste, dat vindt zijn commerciele geweten.

 69. Dorus

  Dan moet hij wat vluchtelingen in huis nemen. Dat is groot genoeg daar bij het Naardermeer.

 70. west

  Hij is het voorbeeld van duizende die niets hebben met cultuur
  en zich vermaken met goedkope rotzooi zoals dat bij veel com tv te zien is
  daarom zal jer ook nooit de matheus passion zien op RTL, dat durven ze ook niet
  om dat vrijdagg om 20.30 uit te gaan zenden
  er zou geen kijker overblijven alleen de sko kastjes die verplicht op zolder tegen betaling aan staan zou nog iets kunnen opleveren
  de gemiddelde RTL kijker zit niet te wachten op een klassieke avond/ al dan niet met een christelijke grondslag / Nee gezellig lachen brullen gieren om niets dat is wat de RTL kijker wil

 71. FlorisV

  Peter R bedoelt de linkse kerk? Dan klopt het wel. Deels.

  Maar onze opperdeuger, die in een riante woning zit, met een groot hek erom heen om de diversiteit buiten te houden, maakt de wereld echt niet beter met het massaal opvangen van nepvluchtelingen, eerder slechter.

  Ik denk dat als je elke keer een crowdfunding houdt, om Peter R die keer NIET op tv te zien met zijn hypocriete gemoraliseer, dat je veel meer geld op kunt halen.

 72. anoniem

  Vluchtelingen hulp of een veilig thuis bieden is een vorm van beschaving. De tegenstanders hiervan hebben wellicht niet veel betere intenties dan de beestachtige dictacturen die vluchtelingenstromen op gang brengen?

 73. anoniem

  Vluchtelingen hulp of een veilig thuis bieden is een vorm van beschaving. De tegenstanders hiervan hebben wellicht niet veel betere intenties dan de wrede dictacturen die vluchtelingenstromen op gang brengen?

 74. anoniem

  Hmm, ik ben toch benieuwd welk woord nou niet mocht van het filter….

 75. anoniem

  De tegenstanders van een rechtvaardige behandeling van vluchtelingen, hebben wellicht dezelfde intenties als waar deze mensen voor op de vlucht zijn?

 76. X

  Anoniem shut up!!

 77. anoniem

  @X: Kijk daar begint het al.. Vrijheid van meningsuiting wordt afgeschaft.. :-)

 78. X

  Anoniem, vertrek naar Lesbod en ga je soortgenoten helpen ipv je onzinnige internet-gezwets!!

 79. liefkleinhertje

  Van al dat geld van de Notre Damme kunnen al die vluchtelingen fijn met vakantie naar hun vaderland.
  Dat soort zaken zijn vrij normaal maar het is jammer dat Peter R of Anoniem daar nooit wat over zeggen.

 80. anoniem

  @X: Oh? Zwetsen is op deze site toch juist de bedoeling? :-)

 81. X

  Maar niet door rauslanders!!

 82. liefkleinhertje

  Niet dat domme gezets van jou Anoniem want dat is namelijk te gruwelijk voor worden.

 83. X

  Jij moet ook oprotten, cutkamper!

 84. anoniem

  Toen dat soort kerken gebouwd werden, gaf men ook liever geld uit aan uiterlijk vertoon dan maatschappelijke betrokkenheid..

 85. pip

  Waar bemoeit die vent zich mee.

 86. anoniem

  @pip: Hij is niet de enige die er zo over denkt..

 87. Annoniemus

  Cultuur is voor mensen belangrijker dan al dat (hulpgeld) dat in bodemloze putten word gestort , er is er maar éen die het niet snapt en dat is ons Petertje R !

 88. Henk

  Soms krijg je rare gedachten als je hele dag maar zit te praten in de spotlights en een heel luxe leven gewend bent in vergelijking met Jan Modaal.

 89. Remco Terhorst

  @Brenda “die man doneert genoeg”. Bron?

 90. Tessa

  Die man moet naar de vluchtelingen! Zijn we er hier vanaf. Snap niet dat die man zichzelf in de spiegel kan aankijken..

 91. Peter

  Opzouten die Peter R. De Vries en zijn vluchtelingen.

 92. Loes

  Bah, wat een vies geframed en verdraaid bericht, mediacourant. Die man zegt toch helemaal niet dat hij ‘meer vluchtelingen in europa’ wilt? Je kunt toch lezen?

  Hij zegt dat het fijn en sociaal zou zijn als die torenhoge giften die nu ineens beschikbaar zijn, in ménsen zouden worden geinvesteerd die het écht nodig hebben (en nee, geen ‘gelukszoekers dus’)

  Als ik de reacties ook lees hier. Word ik echt eng van. dat er zóveel egoistische mensen in nederland wonen…wist ik niet. Moet je voorstellen dat je zelf op de vlucht moet vanwege een gigantische watersnoodramp in dit land. En dat je nergens welkom bent. Grenzen gesloten worden en jij maar moet verdrinken.

 93. Lariekoek

  Peter heeft gelijk. De ‘rijken’ kunnen veel meer doen voor de mensen die in de meest bizarre omstandigheden moeten zien te overleven. In plaats daarvan geven ze liever 100 miljoen uit voor een schilderij of een jacht (of iets anders). Het is hun geld, dus mogen ze ermee doen wat ze willen, maar de gulheid is wel opvallend na de brand in de Notre Dame.

 94. 69Stains

  Inderdaad, al het geld naar de vluchtelingen en op de plek van de Notre Dame mag een tweede Blauwe Moskee komen. *sarcasme uit*

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.