Duncan Laurence verbaasd: ‘Wie is Jan Uriot?!’

Geplaatst op Fri 26 Apr 2019 om 11:00

Duncan Laurence heeft geen idee wie Jan Uriot is. Hij kan zich in elk geval niet vinden in de kritiek van de Privé-journalist op zijn geaardheid. Dat heeft de Songfestival-inzending gezegd in Veronica Inside. Uriot heeft zijn ergernis uitgesproken over het feit dat Laurence bij een persbijeenkomst in Londen heeft gezegd dat hij biseksueel is. Volgens de showkenner is hij namelijk homoseksueel. Waar gáát dit over, denkt Laurence. “Wie is dat? O, is hij boos? Waarom?“, aldus de zanger.

Laurence begrijpt de kritiek van Uriot niet. “Ik heb nog nooit ergens gezegd dat ik homoseksueel ben, dus dat kan Jan van de Privé opschrijven. Ik ben gewoon biseksueel, ik heb een vriend en ik ben hartstikke gelukkig op dit moment. Laten we er allemaal lekker normaal over doen, dames en heren.”

Over het algemeen krijgt Laurence ongelooflijk veel positieve reacties. “Ik probeer echt met beide benen op de grond te blijven, want uiteindelijk moet ik daar ook met beide benen op de grond staan. Ik probeer het telkens te zien als een groot compliment. Mijn focus is sowieso altijd op de muziek. Dat doe ik nu ook.”

De Songfestival-inzending hoopt internationaal door te breken. “Het liefst in Nederland én in het buitenland, dus dit is een unieke kans. Ik denk dat de winst je platform kan vergroten, maar ik weet niet of het nodig is, maar ik ga er wel voor.

Foto: NPO, Privé
36 Reacties op “Duncan Laurence verbaasd: ‘Wie is Jan Uriot?!’”


 1. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Ja.
  Wie is die man met die rare naam eigenlijk?

 2. Steven

  Als Jan nu maar niet 5 minuten woedend hier op gaat reageren, om dan af te sluiten met de mededeling dat het hem niks uitmaakt.

 3. Huiskamer

  Wel een goede vraag. Wie is dat trouwens en wat betekent hij voor onze samenleving ?

 4. Flexi

  Met beide benen op de grond staan, dan ben je inderdaad bi. Bi-pedig heet dat.

 5. Bart

  Die Jan Uriot is een beetje een vieze man met een ranzige hobby.
  Waarom kan het hem een sikkepit schelen wat deze Duncan de zanger voor geaardheid heeft? Of heeft Jan Uriot snode plannetjes misschien? Bah.

 6. Mag ik ook eens een keer wat zeggen.

  Beste Duncan, niemand weet wie Jan Uriot is.

 7. Remi

  Over het Songfestival gesproken …

  … Ik zag enkele weken geleden wat fragmentjes voorbij komen
  van de deelnemende landen, en daar zat iets bij wat zomaar zou kunnen winnen.
  Geen idee meer wie het was, maar er zat een heerlijke “Dubai” sound doorheen.

  We gaan het zien … dit Duncan-gebeuren wordt in ieder geval hélemaal niks.

 8. Michiel

  Lol, Jan Uriot met zijn privé-kliniek hoofd; zo’n oude blanke man die alleen in zwart-wit hokjes kan denken. Goede weerwoord van Duncan Laurence, tegen dat soort ‘altijd-woedende’ mensen helpt het alleen maar om gewoon vriendelijk te blijven

 9. Mono

  Ik heb altijd het idee dat ik de enige ben die een liefhebber is van Jan Uriot. In een mediawereld die voornamelijk uit gladjakkers bestaat die in elkaars je weet wel kruipen is het een verademing om iemand te hebben die gewoon eerlijk voor zijn mening uitkomt. Dat deze man een beetje karikaturaal overkomt vind ik juist wel grappig.

 10. Mono

  @ Remi, ik denk dat je de inzending van Zwitserland bedoeld. Luca Hanna met She got me. Kan nog wel eens een serieuze bedreiging voor Nederland worden.

 11. Godefroy France

  Ja Ja de haarscheurtjes komen bovendrijven,,,, niet gewonnen, moet nog even zingen, maar de kapsones begint BNers allure te vertonen,,, nu nog winnen!

 12. Knakker

  Tja, Uriot had hem al toegeëigend maar helaas, pindakaas. Jan moet hem delen en dat bevalt ‘m helemaal niet.

 13. Remi

  @Mono

  YES !!

  Die bedoel ik.
  Eindelijk knalt ‘t hier op mijn koptelefoon.
  Knap gevonden, Mono !

 14. Godefroy France

  Nog niet gezongen, reeds alle BNer eigenschappen!

 15. Paolo

  Geweldige reactie van Duncan. Dat gezeur altijd (in ned riooljournalistiek tv) , wat doet het ertoe? En: ” Oh is hij boos”..is zo lekker cynisch.
  Moet je daar een programma ee vullen…wat iemands geaardheid is? Zielig. En mocht het al waar zijn dan betreft het hier een duidelijk gevalletje ‘ de pot verwijt de ketel’ (lol). Uriot, totaal plastic , (zijn stem doet me al beven) heeft het denk ik ooit uitgevonden!

 16. Danny

  @Schele Cristina,,wat een dom wicht ben je ook. Kijk nou wat je daar neer typt en loop dan eens naar de spiegel en vraag jezelf af hoe sneu je eigenlijk bent. Bah.

 17. Paolo

  Tuurlijk niet, slechts een sneaky man, met frustraties!

 18. Paolo

  @Mono, Zwitserland zou kunnen winnen, maar het lied is niet dichterlijk, teer en teveel (songfestivalsound) dertien in een dozijn. Dat zou jammer zijn. Mocht Nederland niet winnen dan hebben we als land in ieder geval een mooie song achter gelaten in hoofden van mensen. Dat is met het nummer van Zwitserland dus echt NIET het geval. Maar waar ik mij druk over? Ik kijk zelf zelden of ooit .

 19. Mark

  Natuurlijk kent hij Jan Urinoir niet: in de darkroom zie je elkaar niet. Misschien even voelen aan elkaar, dan valt het kwartje wel.

 20. Hobbybob

  Jan Urinebot wil graag dat Duncan aan zijn zure knotsje slobbert. Nou Jan, ga maar weer lekker onder de zonnebank gore relnicht!

 21. Robert

  Beste Duncan,
  Het is totaal niet belangrijk wie die Uriot is.
  Deze mestvaalt journalist met z’n vieze praatjes kunnen ze beter direct het land uitsturen.
  Deze mensen van privé horen met die vunzige verhalen op de mestvaalt thuis

 22. XXXL

  Jan Pispot, hoe dom kan je zijn met je stomme gel*l. Dunken mag zeggen wat hij wil, ga jij je maar bezighouden met je debiele blaadje dat zelf steeds iedere week iets anders schrijft.,, Prive” ook geschikt voor demente bejaarden.

 23. Joram

  Terecht vraag van Duncan. Wie of wat stelt Jan Uriot nou voor? Een verbitterde valse nicht die niets of niemand maar iets gunt in dit leven. Vergeet Jan Uriot aub.

 24. edbeard

  Wie is die Uriot ? Zelf nooit iets gepresteerd en dan wel afgeven op Duncan. Afserveren lijkt me.

 25. Alst

  Je zou je godverdomme maar druk maken over iemands geaardheid. Lol, heeft die Jan niks beters te doen..

 26. Alst

  Je zou je maar druk maken over iemands geaardheid. Lol, heeft die Jan niks beters te doen..

 27. Jan Urinoir

  @edbeard
  Voor die zanger geldt hetzelfde: nooit iets gepresteerd.

 28. Tina Trucker

  Duncan is een vuile bruinwerker met een scheve kop.

 29. Bram

  @remi
  Dat was Zwitserland
  Top 3 ook zeer waarschijnlijk

 30. Zalmneusje

  Zo te zien ben ik zo’n beetje de enige, maar ik vind Duncan prachtig zingen en de inzending is één van de beste die ooit door NL is gestuurd. Maar nu moet ik me zeker schamen?

 31. Annoniemus

  Wie Jan Uriot is , nou Duncan dat is net als jij , een flikker !!

 32. west

  Ha ha de beste inzending ooit , het is een vreselijke inzending slijmjurken muziek
  is gewoon expres gekozen om juist niet te winnen, want dat kost de AVROTROS en al diegeldschieters miljoenen en voor de AVRO TROS 7 a 8 miljoen minstens
  om het EU songfestival te mogen organiseren als we zouden winnen

 33. Eheheherben Wennemars (Schaats L U L )

  Een hele vieze flikker, met gevoel voor drama. Die valt huilend zijn moeder in de armen op TV.
  Ga weg retenridder! Met je quasi gevoelige liedje. GATVERDAMME!

 34. Paolo

  @Zalmneusje, begrijpend lezen is OOK een kunst.

 35. Peter van der Plas

  Wat zijn dit weer voor rare teksten hierboven off topic. Duncan is een relaxte gast die niet te hoog van de toren blaast.

 36. Papies Paay

  Die wandelende zonnebank met die donkere pruik op z’n harses? Enge man die Uriot. Neemt toch niemand serieus

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.