Duncan Laurence verbaasd: ‘Wie is Jan Uriot?!’

Duncan Laurence heeft geen idee wie Jan Uriot is. Hij kan zich in elk geval niet vinden in de kritiek van de Privé-journalist op zijn geaardheid. Dat heeft de Songfestival-inzending gezegd in Veronica Inside. Uriot heeft zijn ergernis uitgesproken over het feit dat Laurence bij een persbijeenkomst in Londen heeft gezegd dat hij biseksueel is. Volgens de showkenner is hij namelijk homoseksueel. Waar gáát dit over, denkt Laurence. “Wie is dat? O, is hij boos? Waarom?“, aldus de zanger.

Laurence begrijpt de kritiek van Uriot niet. “Ik heb nog nooit ergens gezegd dat ik homoseksueel ben, dus dat kan Jan van de Privé opschrijven. Ik ben gewoon biseksueel, ik heb een vriend en ik ben hartstikke gelukkig op dit moment. Laten we er allemaal lekker normaal over doen, dames en heren.”

Over het algemeen krijgt Laurence ongelooflijk veel positieve reacties. “Ik probeer echt met beide benen op de grond te blijven, want uiteindelijk moet ik daar ook met beide benen op de grond staan. Ik probeer het telkens te zien als een groot compliment. Mijn focus is sowieso altijd op de muziek. Dat doe ik nu ook.”

De Songfestival-inzending hoopt internationaal door te breken. “Het liefst in Nederland én in het buitenland, dus dit is een unieke kans. Ik denk dat de winst je platform kan vergroten, maar ik weet niet of het nodig is, maar ik ga er wel voor.

Foto: NPO, Privé

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen