De Leeuw weet niet of hij tegenover Pauw en Jinek wil

Geplaatst op Mon 15 Apr 2019 om 14:05

Paul de Leeuw weet niet of hij een talkshow zou willen presenteren op de late avond van RTL 4. Hij heeft er bovendien weinig tijd voor. Dat geeft de presentator aan in gesprek met de VARAgids. RTL 4 heeft bekendgemaakt dat Beau van Erven Dorens wordt ingezet om de geflopte Twan Huys op te volgen, maar hij gaat dat niet het hele jaar door doen. Is De Leeuw te porren voor de klus? “Ik heb een heel mooie aanbieding voor een theatertournee gekregen waar ik al ja tegen heb gezegd.”

Dat maakt het al lastig, aldus De Leeuw. “Met Laat De Leeuw! en Lekker laat heb ik enorm veel plezier gehad, maar ik weet het niet… Als ik gevraagd zou worden dan zou ik me vereerd voelen, maar ik weet niet of ik die ratrace moet willen met Eva Jinek en Jeroen Pauw.”

En áls RTL 4 dat wil, dan moet er wel echt iets unieks komen, vindt hij. “Echt, dan moet het concept wel heel goed en anders zijn en als ik me maar enigszins gemuilkorfd zou voelen, doe ik het sowieso niet.”

Waar ging het mis met Huys? “Ik begrijp niet dat iemand als hij, die zo lang in Amerika heeft gezeten, totaal niets heeft meegenomen van die typische Amerikaanse latenighttraditie. Hij heeft College tour – ook naar Amerikaans voorbeeld – zo goed gedaan.”

Als hij bij Late night een of twee gasten aan één desk had gehad zou het, denk ik, anders zijn afgelopen. Ik ken hem niet persoonlijk maar heb weleens in zijn omgeving geroepen hoe ik erover dacht, maar daar is niets mee gedaan. Het openingsbeeld was een tafel, met vijf gasten. Ik dacht: godverdikke, een tafel!

Van Erven Dorens heeft al bekendgemaakt dat hij in elk geval níet met een traditionele talkshowtafel wil werken.

Het VARAgids-interview met Paul de Leeuw kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA, Olivier Thijssen
23 Reacties op “De Leeuw weet niet of hij tegenover Pauw en Jinek wil”


 1. Schraalhans

  De vuile f likker is niet weg te krijgen .
  Zwetende worst met zijn spekhandjes.

 2. rooie Rinus

  Als RTL zich helemaal wil decimeren moeten ze dat onmiddelijk doen.

 3. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Het maakt ons geen bal uit, Paul de Leeuw, tegenover wie je geprogrammeerd staat. We gaan je actief mijden als de pest want we zijn he 13-uit-1-dozijn geblér meer dan zat. Dus maak je niet druk.

 4. Zo ist, en niet anders.

  Wat een flop om die man naar RTL4 te halen, hoe kunnen ze zo dom zijn!!

 5. Tim

  Die dikke wil vet cashen en er zo weinig mogelijk voor doen.

 6. Onbekend

  Zitten hier alleen reageerders, om iedereen die hier op MC staat de grond in te trappen????

 7. Tim

  Onbekend, pisvinger.

 8. rooie Rinus

  @onbekend, daar heeft paul de leeuw niemand voor nodig. Maar daar komt RTL vanzelf wel achter.

 9. west

  He Paul ….. niet netjes om je e-mail die je krijgt , NIET te beantwoorden

 10. Ron

  Gewoon RTL Boulevard Late Night gaan maken, dieper op de items van eerder die avond in gaan. Dat is het enige concept wat relevant is voor de doelgroep van RTL. Al het andere nieuws van de dag komt al bij Pauw en Jinek voorbij met de gasten die daar dan weer bij horen.

 11. Tinie bopperband

  Zaterdagavond De leeuw ! miljoen kijkers Zo slecht doet hij het niet..

 12. Klaasje v

  Paul de Leeuw is een aanwinst voor RTL. Zijn Paul pakt uit doet het prima en is n briljant format voor de zaterdagavond.
  Trouwens..die man hoeft zich niet meer te bewijzen.Dat heeft hij al gedaan.

 13. Rutger

  De Leeuw moet op de zondagavond gewoon een Graham Norton achtige show maken

 14. Bart

  @Ron Het gaat geen RTL Boulevard late night worden. Het worden verschillende late programma’s met verschillende presentatoren. Paul de Leeuw met Lekker Laat kan er daar zomaar een van worden volgend jaar.

 15. Ron

  @Bart: dan heb je het niet begrepen. Het worden 2 presentatoren die 3 maanden op, 3 maanden af het gaan doen, maar de basis/format zal het zelfde blijven wie het ook presenteert. Alleen wie het presenteert zal anders worden en zijn eigen draai er aan gaan geven. Het is ook niet goed dat je twee totaal verschillende programma’s gaat maken. De kijker weet dan ook niet meer waar het aan toe is. Niet slim dus.

 16. kijkerszozo

  Met alle respect; Paul is goed in wat hij doet. Paul Pakt Uit show gaat per onderwerp niet langer dan 3 minuten over iemand anders dus even niet over hem. Dat doet hij goed, langer trekt hij niet, té veel personality.
  Lijkt me daarom niet verstandig van RTL om hem op dat slot te zetten. Voor een talkshow heb je toch iets meer empatisch vermogen nodig en moet je goed kunnen luisteren. Paul’s aanwezigheid op tv moet je sowieso ‘doseren’.
  Tegenover Pauw en Jinek is voor niemand een goed idee.
  Dat is de champions league qua talkshow. Daar wil je niet t.o.zitten.

 17. Bart

  @kijkerszozo De late night shows waarmee RTL vanaf dit najaar mee gaat komen zijn helemaal niet te vergelijken met Pauw/Jinek. Het worden meerdere totaal andere talkshows. Ook de late night shows Laat de Leeuw en Lekker Laat die de Leeuw in het verleden maakte bij de VARA zijn niet met Pauw/Jinek te vergelijken.

 18. Rutger

  Merel Westrik gaat 2x 3 maanden per jaar de LateNight doen, afwisselend met Beau. Ze willen een vrouw en de BFF van Evaginak wordt het.

  Paul zal een personalityshow doen een keer per week, los van Paul pakt Uit

  Art doet de zomer. Missschien dat &C ook een zomertalkshow probeert

 19. Lies

  Ook fijn om te zien dat PdL weer gewoon mag doen waar hij goed in is.
  Paul lieverd, jouw kracht is het verbinden van mensen. Je hebt veel betekend voor mensen die sociaal niet zo handig zijn, of een beperking hebben. En laten we vooral ‘Mr Blue’ niet vergeten. Awareness voor wat betreft AIDS patiënten. Blijf je ding doen, gewoon zoals je bent.
  Oprecht en betrokken. Ik wens je veel succes bij RTL! Gaat helemaal goed komen!

 20. Bep

  Lies, je bent een lieverd! En je biedt een verfrissend geluid hier!

 21. Bob

  Ik blijf het in en in triest vinden dat Paul de (BNN)VARA heeft moeten verlaten, ik gun hem het beste bij RTL4.

 22. Lies

  @Bep: no need for compliments! Voor je het weet post straks iemand vervelende beledigende teksten, meestal het type zwaar sek….gefrustreerd onder mijn naam. Het zij zo! Fijne avond dame.

 23. kijkerszozo

  @bart Niets scoort echt goed op dat slot (t.o Jinek/Pauw) ook niet amusement met Paul de Leeuw. Moet je gewoon niet willen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.