De Leeuw weet niet of hij tegenover Pauw en Jinek wil

Paul de Leeuw weet niet of hij een talkshow zou willen presenteren op de late avond van RTL 4. Hij heeft er bovendien weinig tijd voor. Dat geeft de presentator aan in gesprek met de VARAgids. RTL 4 heeft bekendgemaakt dat Beau van Erven Dorens wordt ingezet om de geflopte Twan Huys op te volgen, maar hij gaat dat niet het hele jaar door doen. Is De Leeuw te porren voor de klus? “Ik heb een heel mooie aanbieding voor een theatertournee gekregen waar ik al ja tegen heb gezegd.”

Dat maakt het al lastig, aldus De Leeuw. “Met Laat De Leeuw! en Lekker laat heb ik enorm veel plezier gehad, maar ik weet het niet… Als ik gevraagd zou worden dan zou ik me vereerd voelen, maar ik weet niet of ik die ratrace moet willen met Eva Jinek en Jeroen Pauw.”

En áls RTL 4 dat wil, dan moet er wel echt iets unieks komen, vindt hij. “Echt, dan moet het concept wel heel goed en anders zijn en als ik me maar enigszins gemuilkorfd zou voelen, doe ik het sowieso niet.”

Waar ging het mis met Huys? “Ik begrijp niet dat iemand als hij, die zo lang in Amerika heeft gezeten, totaal niets heeft meegenomen van die typische Amerikaanse latenighttraditie. Hij heeft College tour – ook naar Amerikaans voorbeeld – zo goed gedaan.”

Als hij bij Late night een of twee gasten aan één desk had gehad zou het, denk ik, anders zijn afgelopen. Ik ken hem niet persoonlijk maar heb weleens in zijn omgeving geroepen hoe ik erover dacht, maar daar is niets mee gedaan. Het openingsbeeld was een tafel, met vijf gasten. Ik dacht: godverdikke, een tafel!

Van Erven Dorens heeft al bekendgemaakt dat hij in elk geval níet met een traditionele talkshowtafel wil werken.

Het VARAgids-interview met Paul de Leeuw kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA, Olivier Thijssen

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen