Chazia Mourali huilt bij de politie om medium Char

Chazia Mourali valt van het ene drama in het andere. Waar ze het nu ongelooflijk zwaar heeft met de Notre Dame-ramp – ze hoorde het toen ze maandag in het Concertgebouw was – heeft ze jaren geleden veel verdriet gehad om haar RTL 4-show Char Het Medium. Dat vertelde ze dinsdagavond in Pauw. Mourali kreeg veel bedreigingen over zich heen, omdat veel mensen ‘medium’ Char Margolis een charlatan vonden. Volgens Mourali wilde men haar dood hebben, net als Pim Fortuyn.

De presentatrice weet wat het is om bedreigd te worden. “Vreemd genoeg niet eens vanwege De Zwakste Schakel, wat je zou verwachten, maar ik heb een tijdje een programma met een Amerikaans medium gepresenteerd. Zij heette Char. Zij kreeg allemaal doodsbedreigingen en ik dus ook als presentatrice.”

Mourali vreesde voor haar leven. “Ik was daar niet helemaal gerust over en wat een beetje vervelend was, was dat ik naar het politiebureau moest komen om te bewijzen dat ik er overstuur van was. Ik moest die brieven lezen, terwijl ik daarvoor had gezegd dat niet te willen.”

Het leverde haar een trauma op. “Dan lees je dus – het was niet zo heel lang na de moord op Pim Fortuyn – dat iemand dat kunstje nog wel eens wil overdoen met jou. Toen zat ik daar ineens enorm te snikken. Of dat nou de opsporing verbeterd heeft of alleen mijn nachten verkort, daar ben ik nog niet helemaal uit.”

Martijn Krabbé vindt het allemaal een beetje overdreven. “Over het algemeen zijn mensen nogal makkelijk met het bedreigen van andere. Het gebeurt nogal veel. Ik heb dat ook wel eens gehad. Omdat het zo vaak gebeurt ben je ook heel erg geneigd om dat niet meer serieus te nemen. Je kunt je zo makkelijk verschuilen achter je avatar. Daar let je niet meer zo op.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen