Chazia Mourali huilt bij de politie om medium Char

Geplaatst op Wed 17 Apr 2019 om 14:55

Chazia Mourali valt van het ene drama in het andere. Waar ze het nu ongelooflijk zwaar heeft met de Notre Dame-ramp – ze hoorde het toen ze maandag in het Concertgebouw was – heeft ze jaren geleden veel verdriet gehad om haar RTL 4-show Char Het Medium. Dat vertelde ze dinsdagavond in Pauw. Mourali kreeg veel bedreigingen over zich heen, omdat veel mensen ‘medium’ Char Margolis een charlatan vonden. Volgens Mourali wilde men haar dood hebben, net als Pim Fortuyn.

De presentatrice weet wat het is om bedreigd te worden. “Vreemd genoeg niet eens vanwege De Zwakste Schakel, wat je zou verwachten, maar ik heb een tijdje een programma met een Amerikaans medium gepresenteerd. Zij heette Char. Zij kreeg allemaal doodsbedreigingen en ik dus ook als presentatrice.”

Mourali vreesde voor haar leven. “Ik was daar niet helemaal gerust over en wat een beetje vervelend was, was dat ik naar het politiebureau moest komen om te bewijzen dat ik er overstuur van was. Ik moest die brieven lezen, terwijl ik daarvoor had gezegd dat niet te willen.”

Het leverde haar een trauma op. “Dan lees je dus – het was niet zo heel lang na de moord op Pim Fortuyn – dat iemand dat kunstje nog wel eens wil overdoen met jou. Toen zat ik daar ineens enorm te snikken. Of dat nou de opsporing verbeterd heeft of alleen mijn nachten verkort, daar ben ik nog niet helemaal uit.”

Martijn Krabbé vindt het allemaal een beetje overdreven. “Over het algemeen zijn mensen nogal makkelijk met het bedreigen van andere. Het gebeurt nogal veel. Ik heb dat ook wel eens gehad. Omdat het zo vaak gebeurt ben je ook heel erg geneigd om dat niet meer serieus te nemen. Je kunt je zo makkelijk verschuilen achter je avatar. Daar let je niet meer zo op.”

Foto: RTL
20 Reacties op “Chazia Mourali huilt bij de politie om medium Char”


 1. Erwin

  Chazia moet terug op tv.
  Leuke vrouw, kan zoveel meer. Kom op John!
  Zijn we soms vergeten dat nota bene Sylvana het programma heeft overgenomen destijds?

 2. Curryworst

  Chazia is net zo’n aanstellerige drama queen als Victoria Koblenko.
  Gelukkig zijn nog maar weinig op de buis maar zo gauw dat gebeurt komt er alleen maar onzin uit.
  Maar interessant en relevant dat zij zichzelf vinden.

 3. LD

  Jammer voor haar dat Char niet kon voorspellen via someone with a letter G, P perhaps.. sounds like a Dee or Doo… is that familiar?

 4. Sebas

  Ik heb dit gesprek gezien en wat hier boven staat is geen correcte weergave van het interview. Stemmingmakerij. Chazia gaf antwoord op een vraag of ze wel eens dreigbrieven heeft gehad. Lees: brieven, geen berichten via sociale media. Ze vreesde voor haar leven? Ze zegt dat ze er niet helemaal gerust over was. Kleine nuance. Martijn Krabbé vind het allemaal overdreven? Later in het gesprek geeft Martijn het verschil aan tussen dreigen via sociale media en brieven. Daar gaat dat citaat over. Echt nare enge stemmingmakerij hier de afgelopen tijd.

 5. oijoepio

  Mensen vonden Char geen charlatan. Char WAS een charlatan.

 6. Zalmneusje

  Chazia en Yvon zijn elkaar vast tegengekomen in de loopgraven van het oorlogsgebied

 7. BennyXX

  Wat is dat toch met vrouwen. Ze lijken heel sterk, maar vroeg of laat gaan ze allemaal emotioneel en rationeel onderuit.

 8. ★★Onbekend💥💥

  Ze presenteerde Char Het Medium waarna Sylvana Simons haar opvolgde.

 9. CreaBea

  ik zie een K ik zie een U ik zie een T ik zie een W ik zie een ij ik zie een W

 10. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Wat erg weer allemaal.
  Wij hadden vroeger ook medium sportshirts.
  Zo komt het tóch nog een beetje dichtbij.

 11. Builrr

  Online bedreigingen moet je nooit serieus nemen
  Net als die trillen op MC durven alleen achter hun computertje

 12. Builrr

  *Trollen

 13. Aftaab

  Ek Mulaqat

 14. Sven L.

  @Builrr
  Zou je denken?
  Geef je adres maar, pannenkoek.

 15. Theodore

  Noord-Afrikaanse/mediterrane spiritualiteit?

 16. ★★Onbekend💥💥

  https://tinyurl.com/y5hpwxoa

 17. Jan Muilwijck

  Aandachttrekker en nietskunner met bijzonder hoge irritatiefactor. Pauw heeft na het succes met Yvon en Chazia voortaan iedere avond een BNer die zichzelf totaal overschat en vol zelfmedelijden zit.

 18. Jantje

  Ik vond Chazia er goed uit de verf komen tijdens Pauw. Zou weer iets op de Nederlandse tv moeten gaan doen. Gedegen kennis van klassieke muziek en cultuur in het algemeen.

 19. Ralf

  Ik vind bedreigingen normaal niet kunnen, maar toch kan ik begrijpen dat mensen bloedlink worden als ze iemand betaald op tv mensen zien oplichten.

 20. Eheheherben Wennemars (Schaats L U L )

  Chazia is een bet weter een tv zeurhpiet van de hoogste plank.
  AUB blijf toch weg van de buis.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.