Frans Bauer vindt dat Duncan Laurence geen pit heeft

Geplaatst op Wed 17 Apr 2019 om 14:00

De nieuwe RTL 4-ster Frans Bauer vindt dat Duncan Laurence, onze Songfestival-inzending van dit jaar, niet genoeg pit heeft. Dat gaf de volkszanger dinsdagavond aan in RTL Boulevard. Duncan Laurence gaat op het Europese liedjesfestijn het liedje Arcade zingen. “Het is sowieso een prachtige zanger. Hij kan echt fantastisch zingen. De performance is ook goed. Ik denk wel dat hij een klein beetje pit nog mag laten zien. Even dat brutale van: de beuk erin!“, zegt Bauer.

RTL Boulevard-verslaggever Aran Bade: “Misschien gaat dat in Tel Aviv gebeuren, want als er één stad is waar dat kan, is dat Tel Aviv.”

Het brave imago van Laurence helpt hem ook wel, denkt Bade. “Dat helpt wel. Hij is heel erg aardig en beleefd.

Ruben Nicolai: “Het is niet heel erg seks, drugs en rock ‘n roll.”

Bade denkt dat Laurence het na het Songfestival best wel eens heel erg druk zou kunnen krijgen. “Ilse ging door Europa toen The Common Linnets tweede werden.”

Zelf liet Bauer onlangs in een videoclip zien wel heel erg veel pit te hebben:

Foto: RTL
26 Reacties op “Frans Bauer vindt dat Duncan Laurence geen pit heeft”


 1. Leo

  Misleidende kop “klein beetje pit nog mag laten zien” is iets anders dan “geen pit heeft”.

 2. Lora

  Wat een ongelooflijk stomme kop weer …. schaam je, Mediacourant

 3. ★★Onbekend💥💥

  Met Skippybal wel heel erg veel pit te hebben??

 4. Remi

  … Een simpel Songfestival liedje inzenden is blijkbaar ontzettend moeilijk …
  Nee, er moet maandenlang over worden nagedacht.

  … Resultaat is een jongen met een “gevoelig” liedje,
  die zich in z’n blote bips laat filmen in een zwembadje.

  https://www.youtube.com/watch?v=8lthbSddOLk

  Piet Souer, waar bent u ?
  … Wederom is er geen beroep op u gedaan ?

 5. Deadly Viper

  Remi, smerige kenkerhond.

 6. Wanny

  Ik vond het eigenlijk niet zo’n slecht liedje, maar ik kan het inmiddels niet meer aanhoren. Zwaar overkill. Net als al dat geleuter er omheen.

 7. RaymondVL

  Volgend jaar gewoon Frans Bauer inzenden voor het songfestival. Komt helemaal goed.

 8. Kijkcijfers

  Vooral een volume hoger zingen. Zeker bij het festival zelf is het al zachter.

 9. Bart

  Cijvers is met een V, niet-geïntеgreerde vluchteling!

 10. Maggoos

  Duncan lijkt op een jongen die in groep 8 zit. Alles is leuk en nieuw voor hem, herhaalt hij in elk interview. Zijn performance is matig. Hij beweegt alsof hij in de groep 8 eindmusical zit. Bij het woord You wijst hij de zaal in, bij het woord Me/I wijst hij naar zichzelf (zag dat laatst in zijn optreden in Engeland). Ik hoop echt dat Duncan wat aan zijn performance doet (het lied vind ik een van de beste inzendingen ooit voor Nederland). Maar toch, het is zo onprofessioneel hoe hij zich nu beweegt op het podium. Misschien verstijft hij in bijzijn van groot publiek. Trijntje deed dat ook toen, dan ging ze wijzen en vuisten maken om maar niet al te verstijfd over te komen. Ook kwamen haar voeten bijna niet van de grond, alsof ze vastgenageld waren. Bij Duncan zie ik precies hetzelfde. Of ze moeten dezelfde coach hebben….

 11. Erwin

  Misleidende clickbait kop en dus direct gediskwalificeerd Mediacourant.

 12. Godefroy France

  Heb vanaf dag een mijn ongezouten mening gegeven, wauw, ik werd tot aan de grond afgezaagd,,,, welnu ik blijf erbij/

  Kinderlijk nichterig gejammer,,, (rockacademie)
  kattengejank,,, gaat geen enkele prijs halen !!!

  Meerdere kenners beginnen zich zelfs te ergeren en kunnen het niet meer aanhoren, vooral het overdreven, reeds tot winnend nummer bestempelen van de hysterische media, hangt velen de keel uit!

  Hij is even wereldkampioen geweest, nu reeds gedegradeerd tot braderie en kermis gejammer!

 13. X

  Niet iedereen is z’on arrogante narcist als Waylon die van te voren al zeker wist dat hij zou winnen. Hij zou Europa wel eens even laten zien hoe je muziek moet maken en iedereen weet hoe dat is afgelopen….Meestal is het hoe minder mensen kunnen, hoe meer kapsones.

 14. BennyXX

  Is dat songfestival al geweest?

 15. X

  Maggoos: val dood!!!!!

 16. Mike

  Als Frans de sul commentaar op je heeft, is dat juist een plus.

 17. CreaBea

  Frans Bauer: Ikk ddddddenk daaadaaa hhhhhij gggggeeen ppppppit heeeffffft.

 18. tim

  geruchten gaan dat Frans de nieuwe Sterrenslag gaat presenteren

 19. Fets

  Begrijp ik nou goed dat Frans Bauer een punt van kritiek heeft op Duncan Laurence? Sinds de lancering van Arcade staat het nummer onafgebroken op 1 bij de bookmakers en eindigen de live-optredens van Duncan als (een van) de hoogste in de polls (https://wiwibloggs.com/2019/04/07/poll-who-gave-the-best-live-performance-at-eurovision-in-concert-2019/236552/).

  Duncan is volledig zichzelf, zowel op als buiten het podium. Ik hou ervan… en met mij kennelijk nog veel meer mensen in Europa.

  Laten we volgend jaar Frans Bauer naar het songfestival sturen. Eens kijken wat er dan gebeurt. Maar ik vrees dat ik het antwoord al weet.

 20. pip

  Het is een zoetsappig nummer waar ik zeker niet op zal stemmen.

 21. Meneer Kaktus

  pip
  Wed 17 Apr 2019 om 20:55

  Krijg lekker je eigen naam, turrudt!

 22. X

  @X 17.38: Ik zit al een paar jaar op deze site en men weet dat ik deze taal niet gebruik.

 23. StefanV

  Frans Bauer… was dat niet de coach van de meidengroep die in 2010 het Nationaal Songfestival zou gaan winnen met hun uitvoering van Sha-La-Lie? Die meiden zagen eruit alsof hun kleding bij de kringloopwinkel vandaan kwam, maar hun sound was zo “modern” dat het wel moest winnen. In werkelijkheid klonk het net als “All That She Wants” van Ace of Base uit 1993, maar goed…

  Het groepje van Frans Bauer kwam er helemaal niet aan te pas; Sieneke won. Toen Vader Abraham dat na lang aandringen riep, dwarrelde de confetti feestelijk neer op de meidengroep van Frans Bauer, die er schaapachtig lachend bijzat. Zelden zo’n afgang gezien.

  En nu gaat deze man vertellen hoe Duncan Laurence z’n liedje moet neerzetten? Het nummer staat nota bene op #1 bij de bookmakers. Bauer snapt bovendien helemaal niks van het nummer, zo blijkt wel. Het is namelijk een fragiel/breekbaar en gevoelig nummer. Dat moet je niet “met pit” neerzetten.

 24. StefanV

  @ Godefroy France (16:31) Dat u hier tot de grond bent afgezaagd, is volledig terecht. Dat komt door terugkerende termen als “nichterig”, waarin duidelijk de nodige homofobie doorklinkt. En het komt ook omdat het nummer als volstrekt kansloos afschildert, terwijl het ruimschoots aan kop staat bij de bookmakers.

  Nee, dat zegt inderdaad niet alles. Zo was in 2017 nog de verwachting dat Italië zou winnen, maar de live-performance viel tegen en het nummer werd ‘slechts’ zesde.

  Het nummer krijgt in Nederland de nodige airplay en staat in de top-10 van de hitlijsten. Dat wij het inmiddels veelvuldig (of te vaak) hebben gehoord, zegt werkelijk helemaal niks over de rest van Europa. Daar hebben ze het nummer namelijk niet veelvuldig gehoord.

  Voor de goede orde: Nederland heeft de afgelopen jaren herhaaldelijk artiesten gestuurd die vooraf riepen dat ze zouden winnen: Douwe Bob en Waylon, bijvoorbeeld. Duncan Laurence heeft dat niet gezegd. En het is niet zijn fout dat de bookmakers hem zo hoog aanslaan.

  We gaan het zien, volgende maand. Mocht Duncan Laurence niet winnen, maar bijvoorbeeld 4e of 5e eindigen, dan is dat nog steeds een prima prestatie: beter dan de afgelopen vier jaar.

 25. ZUIDWEST

  De smaak van het Nederlandse volk hold achteruit qua popmuziek anno 2019
  wat een treurnis als je de hits hoort in de lijst van de top 100 van 2018/19
  Vreselijke popmuziek wat er vandaag de dag wordt gemaakt , op een enkeling na dan
  de muziek jaren van de Beatles komt dus nooit meer terug wat een ellende op die
  hit popzenders

 26. Wout

  En dat zegt deze natte krant :(

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.