Angela de Jong miste kritische vragen aan Twan Huys

Angela de Jong vindt dat Margriet van der Linden haar goede kennis Twan Huys donderdag wel wat beter had mogen ondervragen in haar talkshow M. Dat schrijft ze vandaag in het AD. Van der Linden vroeg wel hoe Huys het stoppen van RTL Late Night ervoer, maar De Jong had veel meer van hem willen weten. “Wreekte zich hier dat Margriet en Twan elkaar al jaren kennen en zij het duidelijk ongemakkelijk vond om de duimschroeven aan te draaien?“, vraagt ze zich af.

Wat miste De Jong? “De toch uiterst relevante vraag waar het precies mis was gegaan bij Late Night en waarom de presentator er in vredesnaam mee instemde om een vederlichte koers te gaan varen.

De Jong vond het in elk geval leuk om te zien dat er een last van Huys’ schouders is gevallen. “De transformatie was bijna schokkend. Bij M zat een vrolijke man met zelfvertrouwen, die met aanstekelijk enthousiasme praatte over een onderwerp waar zijn werkelijke interesse en journalistieke hart liggen.”

Een wereld van verschil met de verkrampte presentator die zichtbaar ongelukkig naast Patty Brard stond te klappen voor Gerard Joling terwijl Tijl Beckand op tafel danste“, zegt ze in haar column.

Lees ook: Twan Huys ‘echt even in de war’ toen RTLLN stopte (vanochtend)

Foto: Omroep MAX

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen