WNL wilde beknibbelen op salaris Evelien de Bruijn

Evelien de Bruijn is vertrokken als een van de presentatoren van het programma ’t Wordt Nu Laat op NPO Radio 2, omdat omroep WNL wilde beknibbelen op haar salaris. Dat zegt de presentatrice in gesprek met de NCRV Gids. Het vertrek van De Bruijn deed de wenkbrauwen fronsen, omdat ze prima op haar plek leek bij de radioshow en ze zelf eigenlijk niet weg wilde. Nu is duidelijk wat er nou precies aan de hand was: WNL wilde zich niet houden aan financiële afspraken met De Bruijn.

De Bruijn stopte abrupt in januari. “Tja, het is een saai verhaal. Mijn contract liep af en het nieuwe financiële voorstel van WNL week ontzettend af van eerdere afspraken.”

Het was een vreemde gang van zaken, vindt ze. “We kwamen er niet uit en dat had ik helemaal niet verwacht. Ik heb nog allerlei tegenvoorstellen gedaan. Die werden niet geaccepteerd. Heel jammer. Ik heb het programma altijd met veel liefde en plezier gemaakt.

Het kwam even hard bij haar aan. “Natuurlijk baal ik dan en doet het een beetje zeer. Ik liep met mijn man in het bos toen het definitieve telefoontje kwam. Nadat ik had opgehangen voelde ik wel even zo’n nare rush en kwamen er wat tranen… Zo zit ik dan ook wel weer in elkaar.

Gelukkig zat De Bruijn niet zonder geld. “Ik heb de luxepositie dat ik ook bij Hart van Nederland werk, alweer dertien jaar, wat een fijne solide basis is. Maar alles bij elkaar was het best intensief en ik vond het wel even lekker dat dat wegviel. Maar na een maand denk ik dan toch: oké, wat gaan we nu voor nieuws aanpakken?

Het leidde ertoe dat ze nu is begonnen als tijdelijk nieuwslezer in het programma van Gerard Ekdom op Radio 10.

 Foto: Nick van Ormondt, SBS

Meer in WNL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen