WNL wilde beknibbelen op salaris Evelien de Bruijn

Geplaatst op Mon 25 Mar 2019 om 10:00

Evelien de Bruijn is vertrokken als een van de presentatoren van het programma ‘t Wordt Nu Laat op NPO Radio 2, omdat omroep WNL wilde beknibbelen op haar salaris. Dat zegt de presentatrice in gesprek met de NCRV Gids. Het vertrek van De Bruijn deed de wenkbrauwen fronsen, omdat ze prima op haar plek leek bij de radioshow en ze zelf eigenlijk niet weg wilde. Nu is duidelijk wat er nou precies aan de hand was: WNL wilde zich niet houden aan financiële afspraken met De Bruijn.

De Bruijn stopte abrupt in januari. “Tja, het is een saai verhaal. Mijn contract liep af en het nieuwe financiële voorstel van WNL week ontzettend af van eerdere afspraken.”

Het was een vreemde gang van zaken, vindt ze. “We kwamen er niet uit en dat had ik helemaal niet verwacht. Ik heb nog allerlei tegenvoorstellen gedaan. Die werden niet geaccepteerd. Heel jammer. Ik heb het programma altijd met veel liefde en plezier gemaakt.

Het kwam even hard bij haar aan. “Natuurlijk baal ik dan en doet het een beetje zeer. Ik liep met mijn man in het bos toen het definitieve telefoontje kwam. Nadat ik had opgehangen voelde ik wel even zo’n nare rush en kwamen er wat tranen… Zo zit ik dan ook wel weer in elkaar.

Gelukkig zat De Bruijn niet zonder geld. “Ik heb de luxepositie dat ik ook bij Hart van Nederland werk, alweer dertien jaar, wat een fijne solide basis is. Maar alles bij elkaar was het best intensief en ik vond het wel even lekker dat dat wegviel. Maar na een maand denk ik dan toch: oké, wat gaan we nu voor nieuws aanpakken?

Het leidde ertoe dat ze nu is begonnen als nieuwslezer in het programma van Gerard Ekdom op Radio 10.

 Foto: Nick van Ormondt, SBS
15 Reacties op “WNL wilde beknibbelen op salaris Evelien de Bruijn”


 1. Kees

  Wacht even. Het gaat dus niet zozeer om het niet nakomen van afspraken! Een nieuw contract voorstel was gewoon niet naar haar zin. Tendentieuze berichtgeveing.

 2. Eva

  Erg jammer dat ze weg is. Blijven ze daar zitten met Carolien Borgers. Een vreselijk saaie dame die zichzelf helemaal geweldig vindt maar veel en veel te weinig talent heeft. Zo jammer. En Borgers heeft werkelijk alles gedaan. Zelfs cabaret. Wat resulteerde in 1 ster recensies. Gênant. Nog een jaartje en dan zit Borgers ergens achter een kassa met der nepglimlach en zogenaamde spontaniteit. Wat een muf mens

 3. Bart

  @Eva Eens! En vergeet vooral dat haar niet.
  Evelien zit helemaal op haar plek bij Radio 10. Goede chemie met Ekdom.
  Ik hoop dat ze ook haar eigen radioshow gaat krijgen bij de zender. Er is nog plek naa Lex in de avond. Kan ze concurrentie aan met Het wordt nu laat en Paul Rabbering.

 4. Karin

  Evelien wilde het onderste uit de kan, zij voegt niets maar dan ook niets toe,ik heb nou nooit zoiets van laten we eens even naar Evelien luisteren/kijken.

 5. Maxer

  WNL, waar de top flink betaald krijgt ten koste van de medewerkers die eigenlijk het visitekaartje van het bedrijf zijn. Evelien was prettig om naar te luisteren en presenteerde met een glimlach en heel spontaan de Top 2000, dit in tegenstelling to zuurpruim Ruud de Wild.

 6. Tim H

  Haar contract liep toch af, hoezo week dat dan af van de afspraken?

 7. Erwin

  Zij komt zó ongelooflijk arrogant over. Ook bij Wie is de Mol vond ze zichzelf het belangrijkste van allemaal. Ze heeft gewoon lopen zeiken over een eurootje meer of minder en doet nu zielig.

 8. jan

  Kan toch dat je dingen zijn toegezegd?

 9. k

  Maxer

  Is dat met haar man bij RTV Utrecht niet hetzelfde?

 10. Woi!ter

  Binnenkort loopt haar contract bij HvNL ook af én SBS6 wil verjongen, dus dat wordt op een houtje bijten voor onze Evelien.

 11. Lode

  Evelien is de hartsvriendin van Claudia de Breij.

 12. Cor

  Ze wilde zeker meer gaan verdienen? Als een contract afloopt dan loopt t toch af? Beetje flauw dit.

 13. Arie

  contract loopt af en evelien de Bruin komt er niet uit. Onthullend inkijkje, zeg. Hoeveel reacties zijn hier van evelien self en haar man, ceo paul Vd der Lucht van regionale omroep Utrecht, als dat lees. Ik denk vooral gesolliciteer naar wat anders, kat in noot

 14. Arie

  Maakt rare sprongen

 15. Robbie

  Rechtse omroep zo min mogelijk salaris.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.