VPRO schaft grote regiewagens af: ‘Milieuvriendelijker’

De VPRO neemt afscheid van de grote regiewagens die voor uitzendingen op locatie door het land rijden en vervolgens geparkeerd staan in de stad. De omroep maakt nu gebruik van een ‘remote regie-oplossing’. Dat heeft ze vandaag laten weten. Deze techniek van het facilitaire bedrijf NEP is zondag voor het eerst gebruikt bij Buitenhof. “Met deze flexibele oplossing wordt de grote regiewagen op locatie vervangen door een datacenter in combinatie met een mobiele remote regie-oplossing.”

Deze oplossing kan ‘met minimale middelen’ naar locatie vervoerd worden. “De mobiele regie is door een glasvezelverbinding gekoppeld aan het datacenter van NEP in Hilversum, waar alle technische apparatuur is gecentraliseerd. Vanuit studio De Veemvloer in Amsterdam kan alle techniek op zowel locatie als in het datacenter van NEP worden aangestuurd.”

Wat is hier zo milieuvriendelijk aan? “Het grote voordeel is dat de grote regiewagens nu niet meer door Nederland hoeven te rijden en in binnensteden hoeven te staan, waardoor de productie van het programma een stuk milieuvriendelijker is.”

Bovendien kan de techniek meteen weer ingezet worden voor een ander programma, door gebruik te maken van de gecentraliseerde resources, aldus de VPRO. “Vanaf zondag 14 april wordt ook het programma VPRO Boeken volledig op deze milieuvriendelijke en efficiënte wijze geproduceerd.”

Foto: Merlijn Doomernik

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen