John de Mol: ‘Rot op, ik ga niet in Shownieuws’

John de Mol had geen zin om in de rel rondom Piet Paulusma in de verdediging te schieten. Hij zag zichzelf al staan voor de camera van Shownieuws. Dat vertelt zijn zoon Johnny de Mol in de rijdende talkshow van NU.nl. Rond het ontslag van Paulusma ontstond de beeldvorming dat De Mol die arme man vlak voor zijn pensioen werkloos maakt. “Dat ligt allemaal iets genuanceerder. Het is wel onhandig hoe dat gegaan is. Zeker gezien de timing, nu alles onder een vergrootglas ligt.

Waarom bracht De Mol daar dan niets tegenin? “Dat zeg ik ook wel tegen hem, maar dan hoor ik zijn verhaal. Hij zegt: ‘Ik ga niet voor Shownieuws dat recht praten.’ Rot op, denkt hij dan ook.

Toch snapt Johnny zijn vader ook wel. “Ik vind altijd: iets verdedigen is minder sterk. Dat heb ik zelf ook altijd gehad als iemand tegen me zei: ‘Je bent een luie flikker en je neukt 40 wijven in de week en het komt je allemaal aanwaaien.’ Dan zei ik: ‘Dat is gelul, want ik neuk er 80 in de week.’ Ik denk altijd dat dat de beste verdediging is.

Eén ding is zeker: John de Mol is niet iemand die mensen naait, zegt zijn zoon. “Ik heb in het vak nog nooit iemand gehoord die zegt: ‘Je pa heeft iemand genaaid.’ Sterker nog: ik hoor alleen maar de andere kant en die lees je nergens, bijvoorbeeld bij zo’n Piet Paulusma. Dat is heel anders gegaan.

Hoe kan het dat zijn vader dan toch zo veel irritatie opwekt bij sommige mensen? “Weerzin. Hij heeft geen gunfactor. Het is heel Nederlands. Ik heb altijd gezegd: ‘Je moet af en toe je gezicht laten zien.’ Dat doet hij nu af en toe, bijvoorbeeld bij De Wereld Draait Door. En dan… Hij is natuurlijk niet zo…

Foto: NOS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen