Tweede Jensen-optreden Geert Wilders minder in trek

Het tweede optreden van Geert Wilders in de nieuwe talkshow van Robert Jensen trok dinsdagavond minder bekijks dan het eerste optreden twee maanden geleden. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Lange tijd hield Wilders vrijwel alle media-optredens af, maar nu Thierry Baudet in zijn nek hijgt geeft hij af en toe toch acte de présence. Na zijn optreden in de EenVandaag van maandag, zat hij dinsdag dus voor de tweede keer in korte tijd weer op de bank bij Jensen.

Twee maanden geleden trok Wilders bij Jensen met 517.000 kijkers (10 procent) best wat bekijks, maar de animo voor tv-optredens van de PVV-leider lijkt een beetje af te nemen. Dinsdag keken er 304.000 mensen (6 procent).

Het zal voor veel mensen een verademing zijn dat Wilders in een talkshow niet onder vuur wordt genomen. Talkshowhost Jensen maakt er geen geheim van dat hij PVV-sympathieën heeft en dat is behoorlijk welkom in het tv-landschap, dat wordt gedomineerd door linkse geluiden.

Jensen is volstrekt kritiekloos in zijn gesprekken met Wilders, maar de talkshowhost wijst er terecht op dat een Rob Jetten bij iemand als Eva Jinek ook met fluwelen handschoenen wordt aangepakt.

Wilders laat op Twitter weten erg blij te zijn met Jensen. “Geen gillende emotionele Jojanneke van den Berge bij het linksige EenVandaag, maar feiten en de waarheid bij het prachtige programma van ⁦Robert Jensen!

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen