Twan Huys werd zondag ontslagen in Okura Hotel

Het ontslag van Twan Huys als host van RTL Late Night vond zondag plaats in het chique Okura Hotel in Amsterdam. Hij trof daar algemeen directeur Sven Sauvé en de nieuwe programmadirecteur Peter van der Vorst. Dat melden RTL Boulevard en 6 Inside. Volgens showkenner Albert Verlinde is Huys nietsvermoedend naar het Okura gereden. “Het is vooral een verrassing voor Twan zelf. Ik denk dat Twan oprecht gedacht heeft: ik mag dit hele seizoen afmaken tot mei. Daar ging iedereen vanuit.

Toch heeft RTL reden gezien om eerder met Twan te gaan zitten. “Sterker nog: dat is zondagmiddag gebeurd. Hij is door Sven Sauvé uitgenodigd in het Okura Hotel in Amsterdam. Dat is een rare omgeving, want je zit dan waar mensen bij zitten. Daar werd de mededeling gegeven van: ‘Twan, we gaan stoppen.’

Het eindigen van RTL Late Night werd maandag bekend, ’s avonds nog was de laatste uitzending. “De maandag is natuurlijk een rare avond. Ik denk dat er een dynamiek is geweest gisteren van: ‘Laten we het nog een week doen, dan kun je het mooi afronden.’ En dat Twan dan gezegd heeft: ‘Laat maar zitten ook. Ik doe er nog eentje.”

RTL Boulevard-deskundige Ron Vergouwen heeft dezelfde informatie. “Ze hebben met z’n drieën, samen met Sven Sauvé en Peter van der Vorst, in goed overleg besloten dat vandaag de laatste dag is.

De mensen van RTL Late Night zijn verslagen, aldus Vergouwen. “Je moet je voorstellen dat Boulevard een redactie heeft met een glazen wandje afgescheiden van die van RTL Late Night zit. We hebben die sfeer vandaag wel meegekregen. Bedrukte gezichten bij de koffieautomaat. Dat is vrij hard om te zien. Die mensen werken keihard.

Is dit allemaal niet een beetje abrupt gegaan? “Toen Humberto Tan een afscheidsweek deed, was het ook niet goed“, zegt een woordvoerder van RTL in de Volkskrant. “Nu doen we het zo en krijgen we ook kritiek. Dit einde is in overleg met Twan zo besloten.”

Reactie Sauvé

Sven Sauvé stond RTL Boulevard te woord over dit drama voor Huys. “We hebben altijd gezegd dat we het de tijd zouden geven. We zijn nu zes maanden onderweg en we moeten helaas tot de conclusie komen dat het brede publiek het programma niet omarmt.”

Hij begrijpt dat Huys baalt. “Je kan je voorstellen dat als je met zo veel enthousiasme aan een programma bent begonnen en aan een nieuw avontuur binnen RTL en je na zes maanden te horen krijgt dat je gaat stoppen dat het geen leuke mededeling is.”

Was het programma niet veel te licht voor Huys? “We waren er honderd procent van overtuigd dat dit de richting zou zijn om ons te onderscheiden met de concurrentie, dus we hebben daar geen moment spijt van gehad.”

Sauvé benadrukt dat Van der Vorst niet verantwoordelijk is over het ontslag. “De discussie hierover loopt al geruime tijd en ik heb Peter geïnformeerd dat het moment eraan zit te komen. Hij heeft uiteindelijk geen beslissende stem erin gehad, maar het is wel degelijk een onderdeel van zijn functie naar de toekomst toe.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen