‘Twan Huys had RTL Nieuws moeten omarmen’

Bert Huisjes begrijpt niet waarom Twan Huys met zijn talkshow RTL Late Night geen gebruik heeft gemaakt van de expertise van RTL Nieuws. Dat heeft de baas van omroep WNL gezegd op NPO Radio 1. RTL Late Night werd niet, zoals RTL Nieuws, geproduceerd door RTL zelf, maar door RTL Boulevard-producent Blue Circle. De redactie van RTL Late Night deelde daarom een afdeling met RTL Boulevard, maar had beter samen met het RTL Nieuws kunnen zitten, denkt Huisjes.

Het programma van Huys was veel te veel op entertainment gericht, aldus Huisjes. “Het had een heel andere formule moeten zijn. RTL heeft eigenlijk een hele goede nieuwsorganisatie met een goede politieke, economische en mediaredactie. Als je dat had verzilverd in een avondshow, dan had het goed bij Twan Huys gepast denk ik, maar niet de combinatie van amusement, amusement en nog een amusement.

Het merkwaardige is dat Huys zijn eindredacteur van Nieuwsuur had meegenomen. “Ik denk dat die eindredactrice van Nieuwsuur weinig te zeggen heeft gehad in de productie.”

RTL Late Night is maandag abrupt van de buis gehaald. “Ik vond het nog lang duren. Ik had verwacht dat hij met de kerst wel zou verdwijnen eerlijk gezegd.”

Waarom ging RTL zo lang door? “Er was een grote investering gedaan en dan hoop je dat het toch nog gaat werken, maar uiteindelijk heeft het de zender natuurlijk zo veel schade toegebracht in advertentieverkoop maar ook in merkwaarde dat je het op een gegeven moment niet kan handhaven. Je kan niet de grootste zender willen zijn en dan op de late avond instorten. Dat mag niet gebeuren.”

De schuld van deze tv-flop ligt bij Erland Galjaard, aldus Huisjes. “Iedereen kan zich vergissen en ook Erland Galjaard. Hij heeft als laatste beslissing gewoon een verschrikkelijk kapitale beslissing gemaakt.”

Foto: WNL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen