‘DWDD moet vasthouden aan huidige openingstune’

Martijn Schimmer, de man achter de leaders van onder meer De Wereld Draait Door en The Voice, vindt dat het programma van Matthijs van Nieuwkerk moet vasthouden aan zijn openingstune. Dat zegt hij in gesprek met het AD. Sommige programma’s vervangen hun tune om te moderniseren, maar daar wordt het volgens Schimmer vaak niet beter van. “Stel dat De Wereld Draait Door nu een andere tune zou kiezen, dat zou toch ook overkomen als een mismatch?“, zegt hij.

Never change a winning team, aldus Schimmer. “Aan een goede tune moet je niets doen. Ze hebben dat bij Studio Sport ooit gedaan, om te moderniseren. Daar zijn ze op teruggekomen na veel protesten.

Toch is er ook een tune waar Schimmer graag aan zou willen rommelen: die van het NOS Journaal. “Dat is zo’n instituut, dat zou ik een uitdaging vinden.”

Wat zou hij eraan veranderen? “Ik zou wat meer statuur in die leader willen aanbrengen. Met strijkers en andere echte instrumenten, zodat je het echt tijdloos kunt maken.”

Tot slot laat Schimmer weten dat hij het meest trots is op de openingstune van The Voice. “En niet omdat dat programma aan 150 landen is verkocht en ik daar dankzij de royalty’s profijt van heb.

Het AD-interview met Martijn Schimmer kunt u hier lezen.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen