Tunahan Kuzu: ‘Fidan Ekiz scoort slechte kijkcijfers’

Tunahan Kuzu denkt dat Fidan Ekiz alleen maar roept dat ze zijn vermeende bemoeienis met haar talkshow De Nieuwe Maan als bedreigend ervaart om zichzelf te profileren. Dat zegt de leider van DENK in gesprek met de NOS. Kuzu heeft volgens Ekiz aangedrongen op een gesprek met de NTR over De Nieuwe Maan. “Nee dat is niet het geval. Wij hebben aangedrongen op meer diversiteit bij de publieke omroep en op basis daarvan zijn er verschillende contacten geweest.

Die contacten vonden plaats tussen DENKs mediawoordvoerder Öztürk en de NPO en de NTR, aldus Kuzu. “Wat wij heel duidelijk aangeven, is dat wij op dit moment zien dat dat niet van de grond komt en dat het geen recht doet aan de wens om de publieke omroep van 17 miljoen Nederlanders te laten zijn.”

Hoe verklaart u dan dat Fidan Ekiz, de presentatrice van dat programma, zelf zegt dat zij dit bedreigend en een zeer ongewenste ontwikkeling vindt?“, vraagt de NOS.

Kuzu: “De enige reden die ik nog kan bedenken is dat het zo slecht gaat met haar kijkcijfers en dat ze nu een boekje heeft uitgegeven dat ze moet verkopen. En dat probeert ze bij elke verkiezing en nu ook in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen. Dat zij zich over de rug van Denk wil profileren.

Het artikel ‘Huisjes van WNL en Kuzu van Denk ruziën over persvrijheid’ kunt u lezen op NOS.nl.

Lees ook: Bizar: DENK wil met NTR praten over inhoud talkshow (vorige week)

Foto: NPO

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen