Telegraaf ergert zich: ‘Matthijs eet van twee walletjes’

Rob Goossens, mediajournalist van De Telegraaf, ergert zich behoorlijk aan de constructie die Matthijs van Nieuwkerk heeft bedacht om zijn megasalaris veilig te stellen als presentator bij BNNVARA. Dat schrijft hij in de krant. Vanwege de nieuwe NPO-regels zou Van Nieuwkerk dit jaar eigenlijk moeten terugvallen van 580.000 naar 194.000 euro per jaar, maar door een constructie met productiebedrijf MediaLane weet hij die val een beetje te breken, ontdekte De Telegraaf vorige week.

Goossens vindt dit niet kunnen. Hij vindt 194.000 euro per jaar ook meer dan genoeg. “Met zijn MediaLane-tonnen erbij gaat hij dan toch ineens wel weer over het salaris van premier Rutte heen.”

Dit moet de NPO niet willen uitstralen, meent hij. “Het is niet bepaald de gematigdheid waar we met zijn allen op hadden gerekend toen de balkenendenorm werd ingevoerd.”

Zijn ergernis zit hem in het volgende: “Van Nieuwkerk lijkt van twee walletjes te willen eten: zonder de publieke verguizing vanwege een overstap naar de commerciëlen, zoals die Jack Spijkerman en Twan Huys ten deel vielen, maar wel de beloning incasseren die bij zo’n stap zou horen.

Het commentaar van Rob Goossens kunt u lezen in De Telegraaf of via Blendle.

Foto: SBS 6, Reinier Bergsma

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen