René Froger was eigenlijk te groot voor Songfestival

René Froger stond in 2009 met zijn act De Toppers op het podium van het Eurovisie Songfestival, maar achteraf gezien was hij daar eigenlijk te groot voor. Dat constateert de zanger dit weekend in De Telegraaf. Froger heeft talloze uitverkochte concerten op zijn naam staan en vele gouden platen aan de muur hangen. Dan moet je je eigenlijk niet meer laten jureren, vindt hij achteraf. Hij vergelijkt het met meedoen aan The Voice of Holland terwijl je al 300 optredens per jaar hebt.

Dat zou Froger ook nooit doen. “Dan sta je voor de jury in een zangshow, terwijl je al driehonderd optredens per jaar hebt. Ik heb dat gehad met het Songfestival in Moskou.”

Toen de zanger op het podium stond, voelde hij zich ineens heel klein. “Ik dacht: ’Er gaat iets niet goed hier’. Ik heb zes miljoen platen verkocht, sta ik nog in een talentenjacht. Want zo voelde dat voor mij.”

Het liedje Shine scoorde zo slecht op het Songfestival dat Nederland zich niet eens mocht plaatsen voor de finale van het liedjesfestijn. Van de negentien deelnemers eindige Nederland in de halve finale op een zeventiende plek.

Tot slot: wanneer stopt Froger ermee? “Hou op zeg! Waarom zou ik? Mijn stem doet het fantastisch. Binnenkort sta ik weer in Carré, mijn thuishaven.

Het Telegraaf-interview met René Froger kunt u lezen via Blendle.

Foto: AVROTROS

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen