Niels en Jeroen willen niet naar RTL: ‘Wij zijn links’

Niels van der Laan en Jeroen Woe, bekend van hitshow De Kwis, zien zaterdag hun nieuwe programma Even Tot Hier in première gaan. Wel gewoon op NPO 1, want naar een overstap naar RTL moeten ze niet denken. Dat zeggen ze in Het Parool. Niels en Jeroen zouden hun oud-Kwis-collega Paul de Leeuw nooit volgen naar de commerciëlen. “Dat hadden we niet gedaan. Hoezeer we Paul ook waarderen, we voelen ons meer thuis bij de Publieke Omroep“, zo laat Jeroen weten.

Niels: “We krijgen prima betaald door de NPO en hebben onze theatervoorstellingen ook nog. Bovendien houden we allebei niet zo van grote auto’s.

Bovendien zijn de heren links en dat imago willen ze graag bewaken. Niels: “We zijn links. Voor zover die tweedeling nog bestaat, is dat gewoon zo. We hebben meer met het linkse gedachtegoed dan met het rechtse.

Ze willen niet net als een Guido Weijers voor de centen naar RTL. “Met reclameknips erin? Dat zou echt dodelijk zijn. Ben je jaren aan het schaven om de spanningsboog in een voorstelling goed te krijgen, laat je hem halverwege in zijn kloten trappen door een reclameblok. Ik weet dat collega’s ervoor kiezen, ja, maar wij niet.

En Jeroen: “Ik denk dat onze geloofwaardigheid zou wankelen als we zoiets zouden doen.

Niels staat links op de foto en Jeroen rechts.

Het Parool-interview met Niels en Jeroen kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen