Niels en Jeroen willen niet naar RTL: ‘Wij zijn links’

Geplaatst op Mon 11 Mar 2019 om 8:30

Niels van der Laan en Jeroen Woe, bekend van hitshow De Kwis, zien zaterdag hun nieuwe programma Even Tot Hier in première gaan. Wel gewoon op NPO 1, want naar een overstap naar RTL moeten ze niet denken. Dat zeggen ze in Het Parool. Niels en Jeroen zouden hun oud-Kwis-collega Paul de Leeuw nooit volgen naar de commerciëlen. “Dat hadden we niet gedaan. Hoezeer we Paul ook waarderen, we voelen ons meer thuis bij de Publieke Omroep“, zo laat Jeroen weten.

Niels: “We krijgen prima betaald door de NPO en hebben onze theatervoorstellingen ook nog. Bovendien houden we allebei niet zo van grote auto’s.

Bovendien zijn de heren links en dat imago willen ze graag bewaken. Niels: “We zijn links. Voor zover die tweedeling nog bestaat, is dat gewoon zo. We hebben meer met het linkse gedachtegoed dan met het rechtse.

Ze willen niet net als een Guido Weijers voor de centen naar RTL. “Met reclameknips erin? Dat zou echt dodelijk zijn. Ben je jaren aan het schaven om de spanningsboog in een voorstelling goed te krijgen, laat je hem halverwege in zijn kloten trappen door een reclameblok. Ik weet dat collega’s ervoor kiezen, ja, maar wij niet.

En Jeroen: “Ik denk dat onze geloofwaardigheid zou wankelen als we zoiets zouden doen.

Niels staat links op de foto en Jeroen rechts.

Het Parool-interview met Niels en Jeroen kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA
44 Reacties op “Niels en Jeroen willen niet naar RTL: ‘Wij zijn links’”


 1. Woi!ter.

  En ze zijn niet leuk.

 2. Pepe

  Dan heb ik nieuws voor ze ook RTL4 is links. Heel omroepland (met een paar uitzonderingen) is links. Het zgn links lullen rechts vullen principe. Maar Het gedachtegoed waarmee ze het volk willen indoctrineren blijft hetzelfde. Klimaat zwarte piet en vluchtelingen

 3. Dr. DVD

  Het grappige aan linkse mensen is dat ze zelf vaak niet door hebben hoe links ze zijn. Ze vinden zichzelf niet per se links maar gewoon “gemiddeld”. Vandaar ook dat er zo’n enorme linkse bias heerst bij de NPO, men ziet het zelf niet.

  Deze twee mannen hebben daar gelukkig geen last van.

 4. Zalmneusje

  Waarom voel je je zo thuis bij de NPO als je links bent? De NPO is toch neutraal? *proest*

 5. Roy020

  RTL is ook links!

 6. Michel

  Behalve als het gaat om hun eigen salaris: dan betalen ze liever 30% belasting dan 55% (iets met rechts vullen). Bovendien halen ze meer op uit de belastingpot dan dat ze afdragen, dus geef ze eens ongelijk.

  Geloof mij: deze linkse artiesten hebben ook dure belastingadviseurs die ervoor zorgen dat ze zo min mogelijk belasting betalen. Helemaaaaal niet links.

 7. Rat

  @Zalmneusje
  De NPO is links en rechts. Maar aangezien rechtsen beter zijn in klagen en calimerogedrag, hoor je nogal eens dat de NPO links zou zijn.

  @Pepe
  “Links l*llen, rechts vullen” is een bewust verkeerde uitleg van wat links inhoudt. Wie het gebruikt, bedient zich dus van oneigenlijke argumenten bij gebrek aan feitelijkheden.

 8. Deadly Viper

  Linkse mensen zijn open en grappig, rechtse mensen zuur en haatdragend. Waarom denk je anders dat er nauwelijks rechtse cabaretiers en stand-uppers zijn?

 9. den Draaiert Joost

  OK, ze hebben gesolliciteerd bij RTL en zijn afgewezen. Dat is duidelijk. Niet vreemd overigens want ook bij RTL moeten ze wat in je zien. Die hebben geen geldkraan zoals NPO

 10. LD

  Onwinbare discussie met die Pepe, er zijn nu eenmaal mensen die de VVD links noemen omdat ze links staan van hun geprefereerde keuze PVV/FVD.

  Minder rechts dan FVD/PVV is voor hen dus LINKS ipv minder-RECHTS.

 11. Tim H

  De NPO beweert zelf dat ze neutraal en niet links zijn.

 12. roevka

  Naast de onzinnige roep om ‘klimaat-‘ en ‘genderneutraal’ schreeuwt het publiek om de NPO politiek neutraal te maken maar daar wordt niet naar geluisterd. Die opgedrongen meningen zijn de kijkers meer dan zat.

 13. Brand

  @roevka

  Praat niet over ‘de kijkers’ als je jezelf en eventueel je vrienden bedoelt.

 14. Thomas

  Ik neem aan dat hun honorarium dan ook gehalveerd is, want geld opstrijken van Nederlanders die je minacht kan natuurlijk niet.

 15. EugeneKleefpamper

  Totdat de NPO ze van de tiet afhaalt… Dan zijn ze ineens wat minder linksch

 16. Sven L.

  Die laatste zin haha.

 17. Maurice

  De heren zijn erg grappig. Beter op de NPO zonder reclame, dat hebben ze goed begrepen. En ach geld. Ze zijn niet afhankelijk van NPO.

 18. Martmans

  Aha, de commerciële omroep is dus rechts. Wist ik niet… Mss zit er wel meer social return in dan in de publieke sector. Die kost alleen maar met 3 zenders. Ik vrees dat dit statement mij vandaag gaat bezighouden. Dat de NPO een link imago heeft en dat je je daar thuis voelt snap ik wel. Ondanks de ‘grootgraaiers’ die het belastinggeld er met enorme snelheid doorheen jagen en met constructies bijna 3 maal de Balkenende-norm tarten. Maar dat de commerciële omroepen dan per definitie links zijn moet ik echt over nadenken. De kosten worden gedekt met productverkopen, dat werkt en daar is dan blijkbaar toch behoefte aan. Is geld verdienen dan rechts…? Help, mijn beperkte kennis laat mij in de steek…

 19. Woi!ter.

  Links en niet leuk. Dat zijn ze.

 20. Ron

  RTL is pseudo links, voor de bühne dus eigenlijk gewoon liberaal rechts hoor, dat was het in ieder geval altijd. Alleen met Galjaard aan het bewind kwam er in de laatste jaren een soort linkse wind te waaien.

 21. robb

  Even duidelijk zijn ze zijn bij de Vara onder de vlag van de npo net als WNL ook onder de vlag van de npo uitzenden die zijn duidelijk rechts net als Avrotros.

 22. robb

  Pepe ,met mensen die links lullen rechts vullen is niks mis mee ze denken niet alleen aan zich zelf maar ook aan mensen die het minder hebben.

 23. pieter baan

  Woi!ter.
  Mon 11 Mar 2019 om 8:33

  weleens een theatershow van hun gezien? Uitverkochte zalen, mag jij enkel van dromen. Jij bent waarschijnlijk enkel leukste thuis

 24. pieter baan

  Deadly Viper
  Mon 11 Mar 2019 om 9:04

  tja, dolf janssen is niet zuur, lebbis ook niet. Je zwamt maar wat

 25. Jopp55

  Zo rechts is RTL nou toch ook weer niet, de Van Westerloo-tijden zijn allang voorbij, er klinkt nu alleen nog een redelijk geluid bij de Luxemburgers.

 26. Bart

  Ze zijn me een beetje te links. Ze zijn ook helemaal niet grappig.

 27. Jan

  Jeroen Who?

 28. Pjotr

  De NPO is vergelijkbaar met de Amerikaanse media die in grote meerderheid steeds de rechtse elitaire Democraten promoten.
  Men schenkt massaal aandacht aan identiteitspolitiek en noemen
  onzinargumenten van antiZPactivisten connotaties terwijl het onderbuikgevoelens zijn en de afgedwongen dure milieuvervuilende omschakeling van gas naar ‘elektrisch’ noemt men chique transitie.
  Iedereen koopt dan een hout(pellet) kachel/ketel. Heerlijk; nog meer fojnstof en CO2.

 29. Stephan

  Ik zou me schamen als ik linksmensch zou zijn,laat staan ermee te koop lopen..stem pvv fvd

 30. robb

  Stephan ,Over schamen gesproken.

 31. Vincent

  @Stephan: Wij wonen in het mooiste land ter wereld. Noem een beter land (en emigreer daar aub zo snel mogelijk naar toe!). Dat mooie land is niet ontstaan onder leiderschap van de PVV of FVD, maar door ‘oude’ politieke partijen als de PvdA en het CDA. De PvdA haalde in 1973 43 zetels (inderdaad onvoorstelbaar als je nu kijkt). Het kabinet Den Uyl ging 4 jaar regeren en toen was het zetelaantal gestegen van 43 naar 53 zetels! Zo slecht hadden ze het gedaan! Wat hebben PVV en FVD gepresteerd? Toen Wilders de lans had (gedoogsteun bij een VVD/CDA-kabinet) liep hij huilend weg! Als de oplossingen zó simpel zouden zijn als deze twee partijen beweren, zoufen de andere partijen dat toch ook vinden om groot te wórden (en de pluche-plakkers wórden die de tegenstanders beweren dat ze zijn). Oplossingen zijn niet altijd simpel. Soms is het wat ingewikkelder en kun je het beter overlaten aan professionals en niet aan de nitwits waarmee de PVV-fractie is gevuld of aan een clown als Theo Hiddema.

 32. Stephan

  Vincent,het is onzin wat je praat! Kabinetten den Uyl hebben Nederland gemaakt tot een kansloos kom maar op naar Nederland beleid,wat denk jezelf waarom PvdA nu 9 zetels heb en ruim 40jaar geleden 4/5x zoveel?Juist ze laten de gewone arbeider daar (waarvoor ze toen nog enigszins stonden) in de kou staan,en kiezen vele voor mensen die niks op hebben met Nederland (kansloze migratie),mensen hebben dat door en wijken dat uit naar partijen als PVV en Fvd en terecht,en je punt over weglopen van de PVV is helemaal kolder,de PVV wou dat er meer geld van ontwikkelingshulp afging tijdens extra bezuinigingen daar waar het cda niet mee akkoord ging ..(zie volkskrant) lees je eerst eens in alvorens wat te roeptoeteren.

 33. Stephan

  https://www.google.nl/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://amp.nos.nl/artikel/614722-val-rutte-i-door-gesteggel-cda.html&ved=2ahUKEwiF29XumvrgAhWIalAKHYkmDzwQFjAOegQIBhAB&usg=AOvVaw22C11xCaZzf3dpDO3CSFUl&ampcf=1 Nu zal je zelf wel huilen als je dit leest.. komt je namelijk slecht uit he dit stukje..(nota bene van de npo)

 34. Louis

  Stephan, ga eens emigreren.

 35. Stephan

  Louis erg sterk inhoudelijk

 36. Louis

  Net als je bovenkamer.

 37. Stephan

  Dat heb je goed door !Door uit te leggen en te onderbouwen,verder als 4 woordjes kom je niet vrij bekrompen geest,beledigen dat kan je dan weer wel,wees trots op jezelf heb je verdiend hahaha

 38. Vincent

  Stephan, complimenten dat je het NPO-stuk erbij hebt gezocht! Je bewijst er gelijk mee dat NPO en Volkskrant neutraal genoeg zijn om door mensen als jij als bewijs te worden aangevoerd. In het stuk staat dat CDA-leider meer aan Wilders had beloofd dan hij waar kon maken. Het was voor Wilders natuurlijk wachten op het moment dat hij de stekker er uit kon trekken. VVD en CDA (beide niet mijn partij) hadden die gedoog-deal natuurlijk nooit aan moeten gaan. W. kon op ieder moment de coalitie beëindigen en zou er voor zijn achterban dan altijd als winnaar uitkomen. Ze hadden natuurlijk alleen akkoord moeten gaan met volledige deelname van de PVV. Maar de PVV wil niet in een coalitie plaats nemen. Ze zullen wel een gat in de lucht hebben gesprongen toen de andere twee partijen met de gedoog-rol akkoord ging.
  Ik heb trouwens nog steeds geen antwoord op de vraag wat PVV en FVD ooit gepresteerd hebben. Kleine splinters als CU (ook niet mijn partij) hebben punten uit hun programma gerealiseerd gekregen door in een coalitie plaats te nemen.

 39. Flexi

  De FVD bestaat net. Hoe kun je nu serieus de vraag stellen wat ze gepresteerd heeft? In ieder geval heeft ze een aanzienlijk deel van de kiezers aan zich gebonden en heeft ze de bestaande politieke partijen laten zien dat ze een gat hebben laten vallen in hun aanbod om de wensen van deze kiezers te verwoorden.

 40. Stephan

  PVV stemmers zijn voorheen niet-stemmers die nooit naar stembus gaan en deze partijen lukt dat toch,dat is al winst!zogeheten gordijnbonus.
  Het feit dat de PVV in de 2de kamer zit is krachtig genoeg om invloed uit oefenen,de andere partijen trekken hun verkiezingsprogramma steeds verder op richting PVV maatstaven ..puur om de PVV de wind uit de zeilen te houden dat is ook winst..en de PVV toont duidelijk aan dat het hier helemaal niet zo geweldig is als dat je schreef in je eerste stukje..(we wonen in het mooiste land van de wereld) Wilders word al 12 jaar bedreigd door mensen met woestijn achtergronden

 41. Louis

  Stephan, ‘verder als’? I rest my case!

 42. Prima gasten die 2. Vara een echte omroep

  Prima gasten. Compliment om niet te kiezen voor geld zonder inhoud. Maar een goede boterham met een kritische eigen mening.

  Ik zit er al klaar voor met deze mannen.

  De dummy’s kijken naar geldgraaier Paul en het domme geleuter op RTL of Talpa.

 43. Stephan

  Louis 4 woordjes ach ja

 44. Kees

  Dat zijn juist DE Zakkenvullers

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.