Talpa’s eigen Spotify mislukt: ‘Tragisch’

Het is Talpa Network niet gelukt om genoeg abonnees te werven met zijn eigen Spotify-achtige app JUKE. De dienst wordt daarom gratis. Dat meldt Adformatie vandaag. JUKE moest hét Nederlandse alternatief worden voor Spotify. De app moest zich onderscheiden met het radio-aanbod van Talpa. Mediakenner Marianne Zwagerman vindt het tragisch dat het Talpa maar niet lukt om een voet tussen de deur te krijgen in de abonneemarkt. “Niet alles bij Talpa lukt he 🤓.

In tegenstelling tot vroeger zijn consumenten tegenwoordig best bereid om te betalen voor media, maar Talpa krijgt niks. “Best tragisch, nog meer afhankelijk worden van advertising. Consumenten betalen massaal voor content (Netflix, Spotify, kranten, apps) maar Talpa krijgt maar geen toegang tot dat geld.”

JUKE werd in juli 2017 opgericht door Talpa en was tot nu toe een samenwerking met MediaMarkt. Die winkelketen stapt er nu uit en daarmee verdwijnt het abonneegedeelte.

Met de gratis JUKE hoopt Talpa gebruikers meer aan te spreken en zijn radiozenders onder de aandacht te brengen.

Foto: Talpa

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen