Sylvana Simons wroet in huwelijk Wes en Yo

Sylvana Simons slaat terug naar Wesley Sneijder. Het filmpje waarin hij kritiek op haar uitdeelt bewijst dat hij niet bepaald gelukkig is met de mensen om hem heen. Dat laat ze weten in Het Parool. Simons wijst uiteraard op zijn huwelijkscrisis met Yolanthe Cabau. “Het zegt iets over de tijd waarin we leven. Dit mag blijkbaar. Als het, zoals bij Wesley, in je privéleven niet zo lekker gaat, kun je altijd nog even lekker op Sylvana Simons schelden“, zegt de voorvrouw van de politieke partij BIJ1.

Waarom is Sneijders een van de vele, vele mensen die zich aan haar ergeren? “Dit komt ook doordat ik ongemakkelijke kwesties agendeer. Zoals racisme. Het is vervelend om bij jezelf te rade te moeten gaan.”

Als witte man maakt Sneijder onderdeel uit van Simons’ racismeverhaal. “Structurele ongelijkheid is ingewikkeld voor mensen die daar geen last van hebben, want erkenning daarvan zou consequenties kunnen hebben voor je eigen situatie.

Wes en Yo zijn nog niet gescheiden. Het schijnt dat Wes haar terug probeert te winnen. Simons: “Om alle reacties op wat wij doen moet ik vooral lachen. Het gaat niet over mij, maar over Wesley Sneijder zelf. Als ik gelukkig zou zijn met de mensen van wie ik houd, zou ik dan tijd hebben om een filmpje op te nemen vanaf de andere kant van de wereld?

Kan ze niet gewoon weer rustig TV Makelaar gaan presenteren? Nee. “Voor mensen is het ingewikkeld dat iemand die als clubdanseres begon en een carrière in de entertainment had, vervolgens een mening kreeg. ‘Wie denk jij dat je bent?’ zeggen zij.

Het Parool-interview met Sylvana Simons kunt u lezen via Blendle.

Foto: PowNed

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen