Studiobaas RTL Late Night wil gewoon betaald krijgen

De Hallen Studio’s vindt het allemaal wel leuk en aardig dat RTL 4 de talkshow van Twan Huys vanaf morgen vervangt door een realityprogrammaatje, maar hij wil wel gewoon betaald krijgen voor de komende drie jaar. Dat zegt eigenaar Marc Nelissen vandaag in De Telegraaf. RTL heeft een driejarig contract afgesloten met De Hallen voor de mislukte show van Huys. “Een grote verrassing is het niet, maar het komt toch wel uit de lucht vallen dat het besluit zo plotseling is genomen.

Hoeveel geld moet hij nog van RTL krijgen? “Over de inhoud van de afspraken met RTL doe ik geen uitspraken, maar we hebben ons voor drie jaar aan elkaar verbonden. Ik kan wel zeggen dat het een dure grap wordt als RTL daar onderuit zou willen.

RTL komt pas na de zomer weer met een actueel programma op de late avond. Dat zou natuurlijk ook vanuit De Hallen kunnen komen, maar daarover is nog niets bekend.

Nog prangender is de vraag: wat gaat er met Huys gebeuren, die zich ook voor drie jaar aan RTL verbonden heeft? Hij staat naar verluidt voor 800.000 euro per jaar onder contract.

We hebben op dit moment geen concrete plannen met Twan Huys. In samenspraak met hem gaan we kijken hoe we met de rest van zijn contract omgaan”, laat RTL weten in de krant.

Al met al was het Huys-avontuur een hele dure grap voor RTL. Afscheidscadeautje van Erland Galjaard.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen