NRC tipt Paul de Leeuw voor late avond RTL 4

Tv-recensent Arjen Fortuin van het NRC Handelsblad tipt Paul de Leeuw voor een programma op de late avond van RTL 4. Hij zou een onderscheidend programma kunnen afleveren. Dat schrijft hij vandaag op de krantensite. RTL maakte vandaag bekend dat het programma van Twan Huys per direct stopt; vanavond is de laatste uitzending. Pas na de zomer komt de zender met een opvolger, maar daar is nog niemand voor gevonden. Het grote gissen kan beginnen: wie trekt RTL uit het slop?

Fortuin denkt dat alle ogen de komende maanden gericht zijn op de nieuwe tv-baas van RTL, Peter van der Vorst. Hij moet een groot besluit gaan nemen: wie wordt na de debacles met Humberto Tan en Twan Huys het volgende gezicht van de late avond van RTL 4?

De tv-kenner: “Zal hij nog een keer ongeveer hetzelfde proberen met een nieuwe presentator? Of de bakens werkelijk verzetten door, bijvoorbeeld, een échte komische lateavondshow naar Amerikaans voorbeeld te maken. Paul de Leeuw werkt al bij RTL.”

Het wordt hoe dan ook lastig, zegt Fortuin in zijn column. “Wat het na deze totale mismatch ook wordt, elk nieuw initiatief zal door de pers met argusogen worden bekeken.”

Tv-recensent Angela de Jong heeft ook een column geschreven over de Huys-exit. Wat adviseert zij RTL? “NEEM DE KIJKER SERIEUS. Die had in de nadagen van Humberto Tan al duidelijk aangegeven echt niet wakker te blijven voor het zoveelste kulonderwerp waar 6 Inside zijn neus nog voor ophaalt.

Net zomin als dat je elke dag of elke week dezelfde vaste gezichten aan tafel kunt zetten. Dat werkt alleen als ze steengoed zijn of dito bijdrages hebben. En dat waren ze helaas niet.”

Foto: Olivier Thijssen, BNNVARA

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen