NRC kan geen middagkrant blijven: ‘Wordt te duur’

Het is op termijn te duur om het NRC Handelsblad te handhaven als een middagkrant. Uiteindelijk zal het een ochtenddagblad worden. Dat zegt hoofdredacteur Peter Vandermeersch, bij het grote publiek vooral bekend als DWDD-meubelstuk, in zijn afscheidsinterview. Vandermeersch, die per 1 september vertrekt, wijst erop dat in de middag verschijnen veel duurder is dan in de ochtend verschijnen. Dat komt juist omdat alle andere kranten in de ochtend verschijnen.

Middagdistributie wordt onbetaalbaar, aldus Vandermeersch. “In de ochtend kun je meeliften met de andere kranten, in de middag niet. Naar Oude Pekela gaan met die ene NRC, dat gaan we binnen twee, drie jaar niet meer redden. We gaan de middaglezers er dus van proberen te overtuigen: kies de ochtend of neem een digitaal abonnement.”

De Vlaming probeerde het NRC al eerder te verhuizen naar de ochtend. “Ik wilde heel graag naar de ochtend. Ik kom uit een land waar zelfs Le Soir een ochtendkrant is. Maar daarin heb ik Nederland onderschat.”

De klassieke Handelsblad-lezer wil de krant in de middag. Terwijl de nieuwe lezers de ochtend kiezen.

Het afscheidsinterview met Peter Vandermeersch kunt u lezen op de NRC-site.

Foto: BNNVARA

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen