RTL Late Night met Twan Huys per direct van de buis

RTL 4 haalt RTL Late Night met Twan Huys per direct van de buis. Presentator Twan Huys heeft vanavond nog zijn laatste uitzending. Dat heeft de tv-zender zojuist laten weten. De late talkshow van Huys was eigenlijk al vanaf het begin een flop, maar de afgelopen weken kijken er slechts zo’n 200.000 mensen per avond. Dat is echt veel te weinig voor zo’n dure talkshow. “Helaas heeft het programma niet het grote publiek kunnen bereiken“, zegt de voormalig NPO-ster in een reactie.

Huys betreurt deze mislukking. “Met veel enthousiasme en energie ben ik samen met RTL in september 2018 begonnen aan een nieuw en groot avontuur. Helaas heeft het programma niet het grote publiek kunnen bereiken.”

Hij bedankt al zijn medewerkers. “Ik vind het heel jammer dat er nu een einde aan komt en ik wil vooral mijn redactie bedanken voor de tomeloze inzet.

RTL-directeur Sven Sauvé roemt de inzet van Twan Huys. “We hebben altijd aangegeven dat we het programma de tijd wilden geven om te groeien. Twan en zijn redactie hebben keihard gewerkt om het programma tot een succes te maken. Helaas moeten we concluderen dat het ondanks alle inzet niet is gelukt om de kijker aan het programma te binden. Ik heb bewondering voor de gedrevenheid en betrokkenheid van Twan die van begin tot eind onverminderd is gebleven. Dat tekent zijn professionaliteit en ik dank hem daarvoor. De deur bij RTL staat altijd voor hem open.

Door de lage kijkcijfers zat RTL Late Night met een megagroot probleem: alle relevante gasten liepen door naar de concurrentie. Daardoor moest Huys zich avond aan avond tevreden stellen met de regionieuwtjes van Lex Uiting.

Vanavond komt er dus een einde aan de lange lijdensweg van Huys: om 22.30 uur is de laatste uitzending, op RTL 4.

Vanaf morgen zijn op hetzelfde tijdstip nieuwe afleveringen van Een Nieuw Leven In De Zon te zien. In april start De Zwakste Schakel met Bridget Maasland op dit tijdstip. Sauvé: “We stoppen met RTL Late Night, maar we houden vast aan het half elf tijdslot. Na de zomer komen we met een nieuw programma dat de late avond van RTL 4 gaat vormgeven.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen