BN’ers over ontslag Huys: ‘Sneu, maar onvermijdelijk’

Bekend Nederland reageert massaal op het nieuws dat Twan Huys zo’n vijf maanden te laat van de buis is gehaald. Ze vinden het, ondanks de vertraging, erg sneu voor hem. Dat is te lezen op Twitter. RTL Late Night met Twan Huys is nu een half jaar op de buis, maar er keek al sinds het begin geen hond. Eigenlijk was na een maand al duidelijk dat het programma echt nergens op leek. De laatste tijd werd het wel heel erg, met scores onder de 200.000, dus nu moet Huys’ kop er alsnog af.

De sterren van ons land rukken massaal uit om te twitteren dat ze het zo vervelend vinden voor Twan. Luuk Ikink: “Ontzettend balen en vervelend voor Twan en redactie. Hoop mensen die nu een onzekere tijd tegemoet gaan. Absoluut niet leuk. Jammer dat het niet gelukt is om de kijker voldoende te bereiken.

Tv-kenner Ron Vergouwen van Boulevard: “Dit was natuurlijk onvermijdelijk: Twan was gewoon niet de man die dit moest doen, op deze manier. Het is natuurlijk écht een drama voor het team dat hier achter de schermen zo hard aan heeft gewerkt. Tv is een harde wereld…

DWDD-bekendheid Sywert van Lienden leeft mee met Huys. “Zonde, ben er namelijk van overtuigd dat Twan Huys een interessante talkshow kan dragen (met andere opzet).

Radiobekendheid Patrick Kicken: “Ik vind het juist sympathiek om een Limburger met Carnaval vrijaf te geven.

Marianne Zwagerman zag dit al lang aankomen en is niet van plan er woorden aan vuil te maken. “Ik ga niet m’n column opofferen aan iets wat vanaf dag 1 duidelijk was 😁”, zegt ze. Maar ook: “Hup Peter van der Vorst!

RTL-nieuwsoma Jan de Hoop: “Wat sneu voor Twan.

EenVandaag-deskundige Joost Schellevis: “Feels voor Twan Huys, maar vooral ook voor zijn redacteuren. De media kan een ondankbare wereld zijn.

Jacob de Vries, presentator van Focus op NPO Radio 1, maar voorheen werkzaam bij RTL Late Night: “Wat er ook gezegd gaat worden over RTL Late Night, het was een bijzonder avontuur. Vijf mooie maanden gehad bij RTL / Blue Circle. Ik weet hoe hard de redactie en Twan hebben gewerkt, dit hebben ze niet verdiend maar in the end bepaalt de kijker.

Nieuwe Revu-baas Jonathan Ursem: “Wat zegt het over de koers van Peter van der Vorst dat RTL Late Night wordt vervangen door Een Nieuw Leven In De Zon? En dat er pas na de zomer een nieuw programma op de late avond komt? Is Beau al gebeld?

Renze Klamer, die ervaring heeft op het gebied van slecht bekeken talkshows, is benieuwd naar het eerste talkshowoptreden van Huys. “Heel benieuwd of Twan Huys komende week ergens gaat zitten qua krant/tv/internet voor zijn verhaal, of dat hij een tijdje onder de radar gaat.

EenVandaag-gezicht Lammert de Bruin doet heel vals: “Misschien kan Twan Huys nu VTBL uit het slop trekken?

RTL Nieuws-bobo Jos Heymans is geschokt. “Al na zes maanden. Shocking.

Columnist Jan Dijkgraaf vraagt zich vooral af of Huys vanavond gaat huilen. “Zou Twan vanavond een Toine doen?

EenVandaag-verslaggever Sander ’t Sas: “RTL Late Night stopt. Onvermijdelijk, maar wat ongelofelijk naar voor alle medewerkers die dagelijks keihard aan dit programma hebben gewerkt!

NOS-meneer Martijn van der Zande: “Nou, kan Twan Huys morgenavond nog wel carnaval vieren, tis toch een Limburger. Maareh zonder dollen, heftig besluit, sneu voor redactie.

Playboy-baas Maarten Bloem wijst erop dat Huys niet eens meer verder gaat bij RTL. “Twan zijn contractje met RTL wordt ook verscheurd. Paar ton mee en dan na de zomer bij de NPO weer de diepte in?

Jan Roos begrijpt de steunbetuigingen niet: “Het was gewoon heel slecht.

Story-baas Guido den Aantrekker: “Begrijp niet dat bepaalde mensen nu zeggen dat de redactie van #rtlln zo hard gewerkt en zijn best gedaan heeft. Het was een tragisch programma en dat mogen alle direct veranwoordelijken zich aantrekken #huiliehuilie.

NOS-presentator Jeroen Stomphorst: “Vond de keuze van Twan èn RTL verrassend, zag het wel slagen. Maar alle entertainment en sport aan tafel paste zó niet bij hem, dat kun je niet faken. Bij College Tour paste dat wel omdat hij zich goed kan vastbijten in één gast. Snel terug naar de harde journalistiek.

De allerlaatste RTL Late Night met Twan Huys is om 22.30 uur te zien op RTL 4.

Lees ook:
RTL Late Night met Twan Huys per direct van de buis (vanochtend)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen