Talpa boycot Jackson en R. Kelly als luisteraar dat wil

Talpa Radio, de grootste radiogroep van Nederland, is vooralsnog niet van plan om Michael Jackson en R. Kelly te boycotten. Hun muziek wordt alleen in de ban gedaan als de luisteraar dat wil. Dat laat een woordvoerder weten aan het ANP. Jackson ligt momenteel onder vuur vanwege een omstreden pedo-docu (bij ons op vrijdag te zien bij NPO 3), terwijl R. Kelly momenteel terechtstaat voor allerlei misbruikzaken. De grote vraag is: moeten we hun muziek dan nog wel draaien?

Talpa Radio kiest niet direct voor een boycot. “Maar bij Sky bijvoorbeeld houden we via onderzoek bij luisteraars wel continu de populariteit van de nummers in de gaten. Het imago van de artiesten speelt ook zeker een rol bij de waardering van hun songs en zal dus van invloed zijn op het al dan niet draaien van een bepaald nummer.”

Als de luisteraars Michael Jackson of R. Kelly niet meer zo leuk blijken te vinden, dan wordt hun muziek ook niet meer gedraaid, legt Talpa Radio uit.

En op Radio 10 dan, dat toch wel veel Jackson draait? “Wij kunnen niet op de stoel van de rechter zitten, maar sluiten evenmin onze ogen voor wat in de documentaire gezegd wordt. Ook hier houden we het gevoel bij de luisteraars goed in de gaten. Als dat verandert, doen we daar iets mee.”

Radio 10-dj Gerard Ekdom laat weten dat Michael Jackson eigenlijk niet te negeren is. Radio Veronica-dj Giel Beelen gaf onlangs aan geen enkele artiest te boycotten.

Talpa Radio is eigenaar van Radio 538, Radio 10, Sky Radio en Radio Veronica.

Foto: VPRO

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen