Talpa boycot Jackson en R. Kelly als luisteraar dat wil

Geplaatst op ma 04 mrt 2019 om 10:00

Talpa Radio, de grootste radiogroep van Nederland, is vooralsnog niet van plan om Michael Jackson en R. Kelly te boycotten. Hun muziek wordt alleen in de ban gedaan als de luisteraar dat wil. Dat laat een woordvoerder weten aan het ANP. Jackson ligt momenteel onder vuur vanwege een omstreden pedo-docu (bij ons op vrijdag te zien bij NPO 3), terwijl R. Kelly momenteel terechtstaat voor allerlei misbruikzaken. De grote vraag is: moeten we hun muziek dan nog wel draaien?

Talpa Radio kiest niet direct voor een boycot. “Maar bij Sky bijvoorbeeld houden we via onderzoek bij luisteraars wel continu de populariteit van de nummers in de gaten. Het imago van de artiesten speelt ook zeker een rol bij de waardering van hun songs en zal dus van invloed zijn op het al dan niet draaien van een bepaald nummer.”

Als de luisteraars Michael Jackson of R. Kelly niet meer zo leuk blijken te vinden, dan wordt hun muziek ook niet meer gedraaid, legt Talpa Radio uit.

En op Radio 10 dan, dat toch wel veel Jackson draait? “Wij kunnen niet op de stoel van de rechter zitten, maar sluiten evenmin onze ogen voor wat in de documentaire gezegd wordt. Ook hier houden we het gevoel bij de luisteraars goed in de gaten. Als dat verandert, doen we daar iets mee.”

Radio 10-dj Gerard Ekdom laat weten dat Michael Jackson eigenlijk niet te negeren is. Radio Veronica-dj Giel Beelen gaf onlangs aan geen enkele artiest te boycotten.

Talpa Radio is eigenaar van Radio 538, Radio 10, Sky Radio en Radio Veronica.

Foto: VPRO
26 Reacties op “Talpa boycot Jackson en R. Kelly als luisteraar dat wil”


 1. RT

  Wat betreft Michael Jackson zal dat waarschijnlijk nooit gebeuren. Met R. Kelly kun je het risico wel nemen.

 2. boris

  als we stoppen met die muziek draaien kunnen we ook de helft van alle straatnaamborden in Nederland wel wegha…. o wacht…

 3. S. Stokvis

  RTL late night stopt per direct

 4. Reageerder

  @S.Stokvis, Noor hoor vanavond nog een aflevering

 5. Reageerder

  Noor is nee

 6. S. Stokvis

  Wat zou er voor in de plaats komen?

  VTBL of M?

 7. MENEER West

  en nu gaan we wel alemaal kijken natuurlijk denk 1,7 miljoen kijkers !
  zo gaat het altijd als iets verdwijnt

 8. S. Stokvis

  Krijgen we vanavond nou ook zo een mooi emotioneel afscheid net zoals bij Tan?

 9. Klaas

  Kan bijna nergens meer die spraakmakende fragmenten van kinderen zien die zongen bij Paul. Zijn verdwenen van Youtube. Vond het toen misselijkmakend.

 10. Jantien Visser

  Het is makkelijk beschuldigingen uiten tegen een dode Jackson. Bij elke keer als die twee beschuldigende farizeeërs hun mond openen zie je achter de leugens ook de dollartekens in hun ogen. En de hele wereld gaat er in mee. Waar zijn de luide tegengeluiden?
  En dan als muziekzender komen met “de muziek van o.a. Jackson wordt geboycot als de luisteraar dat wil”
  Dan neem je dus meteen het standpunt in dat iemand schuldig is, voordat hij echt veroordeeld is geworden. Wat een domheid!

 11. Deadly Viper

  Was jij niet pro-metoo destijds? Wat zei jij toen van mensen die meenden dat de beschuldigers het om het geld deden?

 12. Wijze van Zion

  Wie weet nökte Rembrandt zich ook een slag in de rondte maar da’s nog geen reden om het Rijks leeg te halen.
  Overigens heb ik de muziek van Jackson altijd zwaar köt gevonden, maar dit geheel en al terzijde….

 13. Ovj

  De woede van Michael Jackson fans is onbegrijpelijk. Als er geen bewijs is dan is hij altijd onschuldig. Maar steeds wijzen op hebzucht of aandacht ziek zijn van slachtoffers, maakt Jackson niet onschuldig.

 14. ivan

  Ik kan t niet volgen, die jongens waren ook volwassen toen micheal dood ging, waarom nu pas met je verhaal komen, hebben de advocaten dolars geroken en kwamen ze met deze idee.

 15. Mint New

  @Ovj

  Het zijn ook van die holle leuzen. Ze zijn aandachtziek! Ze willen geld! Met dat soort shit kom je alleen als je geen echte argumenten (of hersenen) hebt.

 16. Mint New

  @ivan

  Stel niet van die domme vragen. Verdiep je in misbruik en lees gewoon waarom slachtoffers soms pas na 10, 20, 40, 70 jaar spreken.

 17. Peanut

  @ovj Die woede is juist erg begrijpelijk. Want Jackson-fans kijken verder dan wat ze wordt voorgeschoteld door de pers. Deze gasten hebben sinds de start van de beschuldigingen hun verhaal en de tijdlijn diverse keren aangepast. De ex van Wade Robson geeft aan dat sommige dingen die hij zegt niet gebeurd kunnen zijn omdat zij er bij was. Twee jongens waarvan in de documentaire wordt gesuggereerd dat ze slachtoffer zijn, zijn woedend. Die blijven erbij dat er nooit iets gebeurd is. Er is nog veel meer dan dit. Maar waarschijnlijk is iedereen al afgehaakt… dit is niet zo spannend en hapklaar als de headlines.

 18. Yuwan

  Angst houd mensen lang stil, dat kun je laf vinden maar maakt het niet minder waar.

 19. itisIagain

  Peanut
  Mon 04 Mar 2019 om 11:32
  @ovj Die woede is juist erg begrijpelijk. Want Jackson-fans kijken verder dan wat ze wordt voorgeschoteld door de pers.

  :) Tuurlijk

 20. Godefroy France

  WEG MET DEZE INTENSE CREEP EN OPPER SMEERLAP,

  inderdaad nooit veroordeeld !
  overigens na betaling van +_ 50 miljoen dollar aan de ouders van de misbruikte kinderen !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Moonwalking was niet van hem, maar een kunstje uit de jaren dertig van blues en Jazz muzikanten,,,, Bill Bailey en Cab Calloway
  Break dancing,,,, Mills Brothers

  Hij haatte black people (zijn eigen vlees en bloed), vandaar zijn huidbleken en neus correcties

 21. Kamikaze

  @Godefroy France

  Weg met deze creep? Je weet dat hij al 10 jaar dood is?

 22. Mark

  Als aan het licht komt van Van Gogh en Rembrandt vroeger pedo dingen deden (volgens mij wel, want dat was een hele andere tijd toen), worden dan ook alle schilderijen uit musea verwijderd?

 23. liefkleinhertje

  Gelukkig is deze gebleekte viespeuk verdwenen nu alleen zijn muziek en zijn aanhangers (Sylvana Simons) nog die schijnen trouwens ook geobsedeerd te zijn door huidskleur.

 24. Maggoos

  Bedreiging, angst, geheim meedragen, nu zelf vader, ouder en sterker geworden. Ik noem maar een paar redenen waar blijkbaar veel MJ-fans niet aan zullen, kunnen en willen denken. Voor geld de hele wereld laten weten dat je als kind van 7 in je achterste bent genomen is niet iets wat een man zou willen. En zeker niet voor de aandacht. Iemand met hersenen zou beter moeten weten en oordelen over deze zaak. Ik ben altijd al een MJ fan geweest, maar je zou slachtoffers (al zijn ze met miljoenen afgekocht) in eerste instantie moeten geloven. Waarom deze keer niet? Omdat hij een superster/icoon is?

 25. Stichting Martijn

  Beide waren/zijn pedo’s!

 26. Johnny👀

  #doeshatelijk. Die MJ opgraven en ophangen..die Kelly in stukjes snijden als voer voor krokodillen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.