RTL 4 stelt Nummer 1 Show van Paul de Leeuw uit

Paul de Leeuw debuteert vanavond op RTL 4 met zijn allereerste personalityshow op die zender: Paul Pakt Uit. Maar eigenlijk zou het De Nummer 1 Show worden waarmee hij zou debuteren. Wat is er met dat programma-idee gebeurd? Die show komt ook nog, maar volgt later, legt De Leeuw uit in het AD. “Dat komt nu in het najaar. Het eenmalige programma dat ik met Sinterklaas maakte, scoorde zo goed (1,6 miljoen kijkers, red.), dat we dachten: hier moeten we mee door.

Paul Pakt Uit is een warm programma, zegt De Leeuw. “Televisie die draait om een klein gebaar: elkaar een cadeautje geven. Het is er blijkbaar de tijd naar. Zo’n campagne van Sire, #doeslief, sluit er ook bij aan: we moeten én willen weer een beetje lief zijn voor elkaar. Afzeiktelevisie is echt voorbij.

De Nummer 1 Show zou in april van start gaan. “Het gaat over iedereen die ooit nummer één ergens in geweest is of nummer één gaat worden of nummer één wil worden. Die nodig ik uit in mijn programma met familie en we gaan er een feest om bouwen, maar we gaan er ook over praten“, vertelde hij eind vorig jaar.

De nummer één wordt vaak geassocieerd met sport, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Het moet een breed programma worden. “Ik zou het ook leuk vinden om bijvoorbeeld de nummer één van D66 te ontvangen: Rob Jetten. Die moet ook een beetje ontdooien“, zei hij destijds.

Al met al moeten we op dat programma nog even wachten. Er zit nóg een De Leeuw-show aan te komen op RTL 4: De kleinste tv-show van Nederland.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen