Simone Kleinsma denkt dat kijker weer een sitcom wil

RTL 4 zet vanavond een compleet nieuwe zaterdag neer: na het nieuws begint de revival van Kees & Co met Simone Kleinsma, vervolgens debuteert Paul de Leeuw met Paul Pakt Uit en aan het eind van de avond is weer het vertrouwde De TV Kantine te zien. Aan Kleinsma de belangrijke taak om een sterke lead-in neer te zetten. “Sitcoms werden niet meer gemaakt, maar er is blijkbaar weer behoefte aan lachen om herkenbare situaties die dicht bij een breed publiek staan.

Er is veel animo onder tv-kijkers voor een sitcom, zegt Kleinsma in het AD. “Het heeft vast ook te maken met nostalgie. Ik verlangde ook weer naar het opnemen voor een live publiek. Je kan de grapjes echt timen.

Kees & Co keert terug na een afwezigheid van dertien jaar. Kleinsma besloot in 2006 zélf om te stoppen met de sitcom. “Ik was in die tijd op zoek naar – sorry, het klinkt een beetje zwaar – verdieping in het spelen. Een sitcom kan je twintig jaar doen en toch verandert je personage nauwelijks in karakter.”

Die verdieping heeft ze gevonden. “Er kwamen musicalrollen met diepere lagen en een toneelstuk. Die tijd heeft mij als actrice enorm veel opgeleverd.”

Nu had ze weer zin in een sitcom. “Ik vind het alleen maar fijn dat het qua werk allemaal zo doorloopt“, aldus de succesvolle actrice, via Blendle.

Kees & Co is om 20.00 uur te zien op RTL 4.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen