Loretta boos: ‘Talpa, kap met die stagiaires bij Koffietijd’

Loretta Schrijver krijgt een punthoofd van de continue toestroom van stagiaires die half werk afleveren bij haar tv-show Koffietijd. Dat geeft ze aan in gesprek met de Avrobode. Schrijver zou het fijn vinden als producent Talpa een keer vaste mensen aanneemt in plaats van elk half jaar nieuwe stagiaires naar binnen loodsen. “Ik heb er best moeite mee dat we elk half jaar weer nieuwe stagiairs krijgen bij Koffietijd. Steeds als je een beetje een ritme hebt, begin je weer van voor af aan.

Die stagiaires snappen er geen bal van. “Ik voer telkens dezelfde discussies met een jongere generatie die het veel sneller wel goed vindt. Terwijl ik als perfectionist overal het beste van wil maken.”

De presentatrice vindt het helemaal niet haar werk om elke dag allerlei stagiaires te moeten corrigeren. “Niets ten nadele van die goedwillende jongens en meisjes, maar soms denk ik: dit is toch geen opleidingsinstituut?

Schrijver heeft sowieso weinig geduld met mensen die er niets van snappen. “Dat heb ik ook als ik in een winkel wordt aangesproken door een leerling. Dan ga ik toch even naar een collega. Ik wil gewoon meteen het goede antwoord horen. In dat opzicht ben ik best een oude vervelende zeur.

Overigens wordt Schrijver óók moe van stagiaires die daadwerkelijk blijven hangen en een redacteursbaantje in de wacht slepen. “Soms klagen redacteuren dat ze hier een paar jaar werken en al voor de derde keer een interview met Frans Bauer moeten voorbereiden. En dan zeg ik: ‘Nu begint het pas! Nu wordt het leuk en ga je pas leren!’ Maar dan haken zij al af.

Dom, vindt Schrijver. “Terwijl ze zich juist dan kunnen ontwikkelen door van de gebaande paden af te gaan. Ik zie het niet als een herhaling, maar als uitdaging. Je kunt alles op tien manieren benaderen, dat houdt het fris en anders.”

Kent u of bent u iemand die graag stage wil lopen bij Koffietijd? Producent Talpa is momenteel op zoek naar nieuwe stagiaires. De beloning is 450 euro per maand en een motiverende werkomgeving.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen