Loretta boos: ‘Talpa, kap met die stagiaires bij Koffietijd’

Geplaatst op Tue 26 Mar 2019 om 11:10

Loretta Schrijver krijgt een punthoofd van de continue toestroom van stagiaires die half werk afleveren bij haar tv-show Koffietijd. Dat geeft ze aan in gesprek met de Avrobode. Schrijver zou het fijn vinden als producent Talpa een keer vaste mensen aanneemt in plaats van elk half jaar nieuwe stagiaires naar binnen loodsen. “Ik heb er best moeite mee dat we elk half jaar weer nieuwe stagiairs krijgen bij Koffietijd. Steeds als je een beetje een ritme hebt, begin je weer van voor af aan.

Die stagiaires snappen er geen bal van. “Ik voer telkens dezelfde discussies met een jongere generatie die het veel sneller wel goed vindt. Terwijl ik als perfectionist overal het beste van wil maken.”

De presentatrice vindt het helemaal niet haar werk om elke dag allerlei stagiaires te moeten corrigeren. “Niets ten nadele van die goedwillende jongens en meisjes, maar soms denk ik: dit is toch geen opleidingsinstituut?

Schrijver heeft sowieso weinig geduld met mensen die er niets van snappen. “Dat heb ik ook als ik in een winkel wordt aangesproken door een leerling. Dan ga ik toch even naar een collega. Ik wil gewoon meteen het goede antwoord horen. In dat opzicht ben ik best een oude vervelende zeur.

Overigens wordt Schrijver óók moe van stagiaires die daadwerkelijk blijven hangen en een redacteursbaantje in de wacht slepen. “Soms klagen redacteuren dat ze hier een paar jaar werken en al voor de derde keer een interview met Frans Bauer moeten voorbereiden. En dan zeg ik: ‘Nu begint het pas! Nu wordt het leuk en ga je pas leren!’ Maar dan haken zij al af.

Dom, vindt Schrijver. “Terwijl ze zich juist dan kunnen ontwikkelen door van de gebaande paden af te gaan. Ik zie het niet als een herhaling, maar als uitdaging. Je kunt alles op tien manieren benaderen, dat houdt het fris en anders.”

Kent u of bent u iemand die graag stage wil lopen bij Koffietijd? Producent Talpa is momenteel op zoek naar nieuwe stagiaires. De beloning is 450 euro per maand en een motiverende werkomgeving.

Foto: RTL
23 Reacties op “Loretta boos: ‘Talpa, kap met die stagiaires bij Koffietijd’”


 1. Koffie

  Gratis personeel

 2. Rodrigo

  en nog ter aanvulling je moet altijd ja zeggen, zelfs als de baas iets vraagt wat tegen je principes is….

 3. Jan

  Een houding die je vaker in de mediawereld ziet. Presentatoren en verslaggevers die zich superieur voelen ten opzichte van stagiaires en redacteuren. Alleen als je jezelf continu onderdanig opstelt ben je geschikt voor redactiewerk, maar doorgroeien zul je (bijna) nooit, daar zorgt de vastgeroeste oudere kliek wel voor.

 4. Minder of Mirjam

  450 euro per maand. En je mag een keer op George!

 5. Simons

  Smerig wereldje lijkt mij dat @Jan

 6. Bobby Eden

  Best een hoge stagevergoeding. En een lekkere sidekick als bonus.

 7. Hermann Boring

  Als je na honderd jaar Koffietijd presenteren nou nog niet weet hoe het werkt ben je inderdaad een vervelende ouwe zeur.

 8. Tessa

  Welkom bij tv. De wereld die draait op stagiaires. Zou de arbo niet eens langs moeten gaan bij Talpa?

 9. Roxanne

  450 is een normale stage vergoeding dames en heren en niet alleen bij de omroep

 10. Gert

  Ooit was Loretta een jonge, beginnende presentatrice.Heel lang geleden, zo lang dat ze het niet meer weet.

 11. Anti PVV-FVD 

  Stagiaires, lekker goedkoop personeel dat ook af te blaffrn valt. Iets dat bij Talpa gemeengoed is.

 12. Boreaal

  Pas op Loretta, je krijgt te veel praatjes. Daar is je baas niet van gediend. En je leeftijd/verschijning komt ook in de gevarenzone.

 13. Stagiair

  Geen opleidingsinstituut? Jazeker wel. Tijdens de stages leren de studenten het echte werk, iets wat je bij een of andere media-opleiding nooit zult leren. Daar hoort fouten maken bij. Het vak leren gaat met vallen en opstaan.

  Ja mevrouw Loretta, ook de nieuwe generatie tv-makers moet opgeleid en ingewerkt worden. Dat zijn namelijk de mensen die ervoor zorgen dat jij je werk nu en in de toekomst nog kan doen. De tekstjes en alle vragen die jij opdreunt, worden door deze mensen verzonnen en uitgewerkt. En waarschijnlijk loop jij aan het eind van de dag de deur uit met de meest gevulde zakken van allemaal.

  Doe niet zo triest en omhooggevallen, maar doe gewoon je best zorg ervoor dat deze mensen de kans krijgen om het vak te leren.

 14. kritisch avro-lid

  Tjonge.
  Loretta, zelf van het niveau B-garnituur krijgt opeens praatjes. Met haar prietpraat programma dat net boven het niveau van Tell-sell en Praganosten-tv ligt.

 15. Bart

  Een lekkere stagiaire in de bezemkast palen en dan elk half jaar een nieuwe, ideaal!

 16. L.

  Jammer, had dit niet verwacht van Loretta. Geef stagiaires juist een kans en zorg ervoor dat ze naar je opkijken en een leuke stageperiode hebben. Daar bereik je veel meer mee.

 17. aqua

  Ze is vergeten hoe ze zelf begonnen is.

 18. robb

  Loretta dat is niet alleen bij koffietijd hoor ,ik heb heel veel met uitzendkrachten gewerkt ik ken dat gevoel .

  Loretta hoeft niet bang te zijn voor haar baan koffietijd is Loretta, de anderen wissel je zo in voor een nieuwe.

 19. boris

  De TV wereld draait al jaren op stagairs. Kijk naar productiehuizen als skyhigh en ccp, een UP, productielijer en 15 stagiars maken daar de programma’s. Die budgetjes moeten natuurlijk wel bij een baasje terechtkomen dus zo doen ze dat

 20. Olga

  Het meervoud van stagiair is stagiairs. Dit kunnen zowel mannen als vrouwen zijn. Alleen wanneer het uitsluitend vrouwen betreft, zeg je (eventueel) stagiaires.

 21. Bart

  @Stagiair 12:37 Daar maak je toch een grote fout en daar gaat het ook mis. Niet alleen in de mediawereld maar in deze tijd overal. Een stagiair hoort ten alle tijden mee te lopen met vakmensen en zo alles te leren i.p.v. nu onder leiding van een of meerdere managers het werk van die vakmensen (die er nauwelijks zijn) te doen. Hoe het nu gaat met stagiaires is natuurlijk lekker goedkoop maar het ontbreekt volledig aan kwaliteit en creativiteit. In de mediawereld kom je dat de laatste jaren helaas heel erg veel tegen. Vervelende bijwerking is de stuitende arrogantie van stagiaires in de mediawereld. Denken dat ze het helemaal gemaakt hebben omdat ze bij de tv werken terwijl ze helemaal niets kunnen. Dat gedrag krijgen ze keihard in het gezicht terug als ze klaar zijn met de opleiding die ze doen en ze er achterkomen dat ze nergens aan de bak komen.

 22. Johnny👀

  Snap niet hóe dat misbaksel zo lang op tv kan blijven met dat domme gelach..Hoogste tijd dat het molenpaard met pensioen gaat.

 23. A

  Goedkoop is duur koop ga voor kwaliteit en continuïteit dat verdienen het programma en de presentatoren. Geef graag advies !

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.