Angela de Jong vindt MAX-show Wat Een Verhaal slecht

Geplaatst op di 26 mrt 2019 om 12:45

Normaal gesproken vindt Angela de Jong alles goud wat Omroep MAX aanraakt, maar die vlieger gaat niet op voor het nieuwe programma Wat Een Verhaal van Anne-Marie Jung en André van Duin. Dat is vandaag te lezen in haar column in het AD. Wat Een Verhaal is zaterdagavond begonnen met een voor NPO 1 erg magere 635.000 kijkers (15 procent). Terecht laag, denkt De Jong. “Soms vraag je je af hoe een programma op de zaterdagavond van NPO 1 terecht heeft kunnen komen.”

Er is één ding dat ze zich nóg meer afvraagt. “Namelijk hoe het in vredesnaam de kwaliteitscontrole van, in dit geval, Omroep MAX heeft kunnen passeren.”

Wat Een Verhaal gaat over gewone mensen die waargebeurde verhalen vertellen aan André en Anne-Marie. Ondertussen worden fragmenten door acteurs nagespeeld. Alleen de verhalen die aan bod komen zijn niet goed genoeg, meent De Jong.

Om een half uur te vullen worden die verhalen nog uitgemolken ook. “Alsof je naar een relikwie uit de jaren tachtig zit te kijken, maar dan zonder de warme, nostalgische gevoelens die daar normaal gesproken bij horen.

Jan Slagter heeft zitten slapen bij Wat Een Verhaal, denkt ze. “En Van Duin en Jung, toch niet de minsten, moeten tijdens de opnames ook de wanhoop nabij zijn geweest.”

De AD-column Wanhoop kunt u lezen via Blendle.

Foto: MAX / Roland J Reinders
19 Reacties op “Angela de Jong vindt MAX-show Wat Een Verhaal slecht”


 1. Tinus Toneel

  Ja. Is het ook.

  Sorry André.

 2. Steven

  Dit klinkt als een kringverjaardag bij je tante die je een keer in het jaar ziet. Daar wil ik graag meer van zien!

 3. r

  Ja, het is een verschrikking.

 4. Gerrit

  Het is inderdaad te mager voor de tijdsduur. Daarbij denk ik niet dat dit zich voor tv leent. Bij het eerste verhaal wist ik al gauw wat de afloop zou zijn en ik denk dat dit zelfs kan komen door het beeldmateriaal. Als je het verhaal op een verjaardag hoort is het anders, maar door de visualisatie worden je hersenen al richting visueel denken gedwongen, en “zie” je in je hoofd al wat er aan de hand is. Bij het tweede verhaal lag de afloop tot het eind open, het bleef gissen.

  Misschien werkt dit wel met twee verhalen in één aflevering, zodat het allemaal niet zo geforceerd gerekt en uitgesmeerd overkomt?

 5. Klaasje v

  Heb de eerste aflevering gezien. Was echt verschrikkelijk. Zo traag en je weet eigenlijk meteen de afloop al.
  Als je aan slapeloosheid lijdt moet je lekker in je bed gaan liggen en hier naar kijken. Ben je binnen 10 minuten vertrokken!

 6. NPO kijker-dinsdag

  Niet afgelopen zaterdag begonnen maar 16 maart met 974.000 kijkers.

  Angela zit er weer eens flink naast.

 7. FS

  Programma is vorige week zaterdag al begonnen, duurt rond de 20 minuten….

 8. FS

  Het zou inderdaad beter zijn twee verhalen te vertellen. Kijkt verder best lekker weg.

 9. xandertje

  het programma zit wel aardig in elkaar maar is leuk om na Jinek uit te zenden om 0:00 uur voor de mensen als verhaaltje voor het slapen gaan. Ook dat programma van Sinas gister is geen NPO1 programma. Is puur een NPO2 programma. Maar om zoveel mogelijk mensen te bereiken met de boodschap wordt het op 1 gezet. Klopt gewoon niet, want waarom dan niet de van Rossems ook niet op 1 ????

 10. Zalmneusje

  Tenenkrommend dat gedramatiseerde gedeelte. Zo overdreven. Dan wordt toch weer eens duidelijk dat Nederlanders totaal niet kunnen acteren.

 11. Annoniemus

  Dramatische TV .

 12. zekerweten

  Zelfs de grootste van Duin fans vinden het niet leuk. Ze zitten er voor spek en bonen bij. Andre zelf wilde er ook al mee stoppen. Het is gewoon niet goed,klaar ermee!

 13. René

  Ergste is nog dat de verhalenvertelster of verteller ook een acteur is. In de eerste aflevering wed een oud broodje aap verhaal verteld dat allang bekend is en dus niet van de vertelster was.

 14. JandeHond

  Kijk dan naar Achter Gesloten Deuren. Dat overtuigt tenminste. Not.

 15. 123

  Eerlijk is eerlijk: NPO1 laat de laatste tijd soms wat steekjes vallen qua programmering. Zo komt er bijv. woensdag van 21:30 uur tot 23:00 uur het themaprogramma “Geef Om Je Hersenen”. Dat is net zoiets als dat ‘ouders zingen samen met hun kinderen voor het goede doel’: ik begrijp dat de publieke omroep dit hoort te doen, maar er kijkt geen hond naar.

  Telkens zomaar beginnen en/of eindigen met bijv. “Bed & Breakfast” of “Ik Vertrek” helpt ook niet. En vergeet niet de zaterdagavondflop “Lief Dagboek”.

  Kortom, NPO1: ff goed nadenken, en weer herpakken!

 16. 123

  En wat minder partijdig en bevooroordeeld mag ook wel op de NPO.

 17. Gerdien

  Onbegrijpelijk dat dit er doorheen is gekomen. Het idee is al zwak, de uitvoering nog minder.

 18. Sem

  @René
  Je bent een leugenaar, die bovendien de betekenis van ‘broodjeaapverhaal’ niet kent.

 19. 123

  Tja…: de opmerking van 15:38 komt niet van mij. Maar blijkbaar is er iemand die graag wil trollen. Jammer voor hem/haar, maar ik blijf gewoon mijn mening geven op sommige artikelen. Als het het hem/haar hier in het straatje past; even goede vrienden. We hebben allemaal een mening, en die kunnen en mogen we allemaal uiten. Maar serieus:

  Wees een dappere vent/vrouw, en durf het onder je eigen naam/pseudoniem te doen. Toon tenminste lef in het verkondigen van jouw menig met je eigen naam/pseudoniem. Dan kun je iig zeggen: Kijk, dít vind ÍK! Lijkt mij beter, en meer lef tonen, dan verstoppertje spelen achter andermans naam/pseudoniem. Vind je zelf ook niet?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.