Angela de Jong vindt MAX-show Wat Een Verhaal slecht

Normaal gesproken vindt Angela de Jong alles goud wat Omroep MAX aanraakt, maar die vlieger gaat niet op voor het nieuwe programma Wat Een Verhaal van Anne-Marie Jung en André van Duin. Dat is vandaag te lezen in haar column in het AD. Wat Een Verhaal is zaterdagavond begonnen met een voor NPO 1 erg magere 635.000 kijkers (15 procent). Terecht laag, denkt De Jong. “Soms vraag je je af hoe een programma op de zaterdagavond van NPO 1 terecht heeft kunnen komen.”

Er is één ding dat ze zich nóg meer afvraagt. “Namelijk hoe het in vredesnaam de kwaliteitscontrole van, in dit geval, Omroep MAX heeft kunnen passeren.”

Wat Een Verhaal gaat over gewone mensen die waargebeurde verhalen vertellen aan André en Anne-Marie. Ondertussen worden fragmenten door acteurs nagespeeld. Alleen de verhalen die aan bod komen zijn niet goed genoeg, meent De Jong.

Om een half uur te vullen worden die verhalen nog uitgemolken ook. “Alsof je naar een relikwie uit de jaren tachtig zit te kijken, maar dan zonder de warme, nostalgische gevoelens die daar normaal gesproken bij horen.

Jan Slagter heeft zitten slapen bij Wat Een Verhaal, denkt ze. “En Van Duin en Jung, toch niet de minsten, moeten tijdens de opnames ook de wanhoop nabij zijn geweest.”

De AD-column Wanhoop kunt u lezen via Blendle.

Foto: MAX / Roland J Reinders

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen