RTL 4 begint op 6 mei met Bridgets Zwakste Schakel

De late avond van RTL 4 komt op 6 mei weer tot leven na het abrupte vertrek van Twan Huys drie weken geleden. Op die dag begint de revival van De Zwakste Schakel met Bridget Maasland. Dat heeft de zender laten weten. Huys wilde na zijn ontslaggesprek direct stoppen en bezorgde RTL 4 daardoor een flink gat in de programmering. Die wordt nu nog ruim een maand lang opgevuld door Een Nieuw Leven In De Zon, een of andere realityshow die net zo veel kijkers trekt als Huys.

Straks doet RTL 4 weer mee op de late avond en voor het eerst in jaren niet met een talkshow, maar met een spelshow. Daarmee biedt de zender echt iets anders dan NPO 1 (talkshow Pauw/Jinek) en SBS 6 (nieuwsprogramma Hart van Nederland).

Maasland zal weinig stress hebben, want het is niet heel moeilijk om over de 200.000 kijkers van Huys heen te komen. Wellicht lukt het haar om de latenight-scores van RTL 4 te verdubbelen.

RTL 4 noemt De Zwakste Schakel ‘de quiz der quizzen’. In het programma gaan negen kandidaten de strijd met elkaar aan om een mooi geldbedrag binnen te slepen. Samenwerking is noodzakelijk om het geld op de bank te vullen.

Doel van het spel is om na iedere spelronde de slechtste speler weg te stemmen om een zo sterk mogelijke ketting van spelers te vormen en zo het maximale prijzengeld binnen te halen.

Aan het eind van het spel strijden de twee overgebleven kandidaten om de volledige prijzenpot. Slechts één kandidaat wint het geld, alle anderen gaan naar huis met niets.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen