Volkskrant vindt Galjaard-boete voor Jinek terecht

De Volkskrant vindt het hartstikke goed dat na Gorts Wijnkartier ook Jinek een boete opgelegd heeft gekregen voor sluikreclame. Daar moet paal en perk aan worden gesteld bij de publieke omroep. Dat schrijft het dagblad vandaag. Om deze reden vindt de krant dat het Commissariaat voor de Media de mediatopper van de week is. Die heeft de strijd tegen sluikreclame bij de NPO opgevoerd. “Heel goed: het CvdM gaat strenger handhaven op deze vermijdbare uitingen“, aldus de krant.  

Eva Jinek bracht vorig jaar in haar talkshow de gênante Instagram-vertoning van Erland Galjaard in beeld. Met ontbloot en bezweet bovenlichaam werkte hij zich in het zweet met een Tel Sell-achtig fitnessapparaatje voor vrouwen.

Galjaard greep het moment aan om reclame te maken voor deze zogenoemde Disq. “Eigenlijk zat hij er om zijn vertrek bij RTL te bespreken, maar nu kon hij uitgebreid vertellen over deze ‘mobile gym’.”

KRO-NCRV moet hiervoor nu 20.000 euro betalen. “De omroep ging in beroep, want er kan immers van alles gebeuren in een live-uitzending. Maar wie het item terugkijkt, ziet dat het keurig is voorbereid.”

Er valt online en op tv niet te ontsnappen aan sluikreclame, dankzij bekende boegbeelden. De publieke omroep moet daar vrij van zijn, hoe fijn het opgedoken pareltje ook is.”

De Volkskrant-rubriek Top & Flop kunt u hier lezen.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen