Robert Jensen tegen Ronnie Flex: ‘Ik ben geen racist’

Robert Jensen vindt het schandelijk dat Ronnie Flex hem een racist noemt. Hij is absoluut geen racist en hij vindt dat de rapper moet oppassen met dit soort onterechte beschuldigingen. Dat heeft de RTL 5-ster dinsdag gezegd in zijn show. Ronnie Flex deelde in een story op Instagram zijn ongenoegen over Jensen. Hij vindt de presentator, die rechtse partijen aanhangt, een grote racist. “Die boy Jenssen is zo racistisch het is om eng van te worden wat hebben wij hem ooit aangedaan?

De rapper krijgt de kriebels van de tv-ster. “Elke keer als ik dat publiek hoor klappen dan word heel mijn lichaam oncomfortabel en cringy het is 2019 nieuwe generaties van nu zien al geen kleur meer, waar zijn jullie nog mee bezig.. waarom willen jullie dit zo graag in leven houden SM FUCKING H.

Jensen vindt dit ongelooflijk. “Om mij racist te noemen, dat is ongeveer het heftigste waar je iemand van kan beschuldigen. Jouw generatie, Ronnie Flex, de jongere generatie, gebruikt het woord te pas en te onpas. Racist, fascist, Hitler. En ze hebben allemaal geen idee wat het echt betekent.”

De presentator ontkent een racist te zijn. “Ik een racist? Ik durf te stellen dat ik hier de afgelopen weken de meest diverse talkshow van Nederland heb gemaakt. Iedereen is hier welkom: of je nou tegen of voor me bent of vanuit welke cultuur dan ook. Iedereen is hier langs geweest. We hebben goede gesprekken gehad over heel moeilijke onderwerpen, maar altijd in een positieve sfeer en we zijn goed uit elkaar gegaan.”

Laat me duidelijk zijn: racisme bestaat, maar gelukkig is dat aan alle kanten maar een heel klein percentage van de mens. Racisme komt niet alleen van één kant. De term racist verlies compleet zijn waarde. Het stelt niks meer voor. Het erge is dat de echte racisten op dezelfde hoop worden gegooid als gewone onschuldige mensen, waardoor ze er gewoon mee door kunnen gaan.

Het is ook nog eens onverantwoordelijk en onbeschoft gedrag.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen