NPO-ruzie tussen Renze Klamer en Frénk vd Linden

Geplaatst op wo 13 mrt 2019 om 15:30

Renze Klamer, de Matthijs van Nieuwkerk van achter de decoder, vindt dat Frénk van der Linden zich zwaar oncollegiaal en asociaal gedraagt achter de schermen van de NPO. Dat laat hij weten op Twitter. Klamer presenteert op themakanaal NPO 1 Extra de dagelijkse show Na Het Nieuws, maar wordt tijdens de liveuitzendingen regelmatig gestoord door Van der Linden. Zo ook dinsdag, toen hij luidruchtig vertrok bij Radio Kunststof omdat zijn gast vroegtijdig was weggelopen.

Heel erg irritant, vindt Klamer. “Zeg Frénk van der Linden van Radio Kunststof, ik vind het heel vervelend voor je dat je gast wegloopt uit je uitzending, maar kun je de volgende keer even niet luid bellend dwars door onze liveuitzending heenlopen? Bij voorbaat dank!

Full Frenkie“, reageert Tim Hofman. Klamer: “Full van zichzelf wellicht 🤷🏻‍♂️.” Hofman: “Dat zeg ik.

Wie was er eigenlijk weggelopen bij zijn radiouitzending? “Ehh dat was Lenette van Dongen. Die vond het vanwege alle Brexit-onderbrekingen wel welletjes met het interview.

Van der Linden misdraagt zich vaker, aldus Klamer. “Nou dit was niet de eerste keer van Frenk zullen we maar zeggen dus onschuld is onwaarschijnlijk 😉.

Foto: NPO
29 Reacties op “NPO-ruzie tussen Renze Klamer en Frénk vd Linden”


 1. Yuv

  Is het niet veel asocialer om hem openbaar op Twitter aan te spreken, dan gewoon even naar hem toe te gaan na de uitzending?

 2. jan

  Wie, in Godsnaam, zijn dit nou weer?

 3. robb

  Renze Klamer is een aanwinst in tv land jammer nu achter de decoder voor mij nu weer te zien via nlziet al is dat ook achter de decoder elke werkdag om 20.30 npo1extra.

 4. Job

  Ah die Frenk, zag ‘m wel eens in een bepaalde buurt rondneuzen.

 5. Flexi

  Vergeet niet het streepje op de e, dat maakt hem nog interessanter dan hij al denkt dat hij is.

 6. aqua

  CO2 accoord Rutte en Wiebes hebben een pleidooi gehouden het komt er weer op neer dat dat de arbeider het hardst getroffen wordt terwijl diegene die hun vermogen vergaard hebben over de rug van die arbeider er weer mee wegkomen .
  Volgende week kan je gaan stemmen maar A.U.B. niet op VVD,CDA CU D66 en Groen links want zij maken een aanslag op je portomonnee.

 7. Je zus houdt van je

  portEmonnee De arbeider is reeds jaren uitgestorven. Tachtig procent van de beroepsbevolking zit op een bureaustoel in een verwarmde ruimte met een muis te schuiven. Je communisme en socialisme zijn al lang dood en begraven. En terecht.

 8. Dij Enkletser

  Flexi
  Wed 13 Mar 2019 om 15:5

  Precies ,dat is het nu net:

  Zonder dat streepje luistert Frénk niet

 9. Hetty Hottemetot

  De heer Van der Linden ziet zichzelf als de God van de Interviewjournalistiek. Zelden zichzelf zo’n overschattend ego meegemaakt.

 10. robb

  aqua op wie dan wel.

 11. Malleman

  Maar ga dan niet met je programma NIET op de gang of in de bezemkast zitten… Overigens, met betrekking tot bezuinigingen, wel erg goedkoop om op de gang naast Radio 1 te gaan zitten…

 12. Reagerard

  Die Klamer is een prima tv-maker.

 13. Je zus houdt van je

  Dat zeg je alleen om het ook een religiefanaat is, Reagerard.

 14. Reagerard

  17.16, U, niet ‘je’!

 15. Je zus houdt van je

  Nee, je.

 16. boris

  Klamer snapt nog niet dat er best veel mensen in de ouderwetse radio en televisiewereld rondlopen die denken dat zij de enige zijn die iets maken dat de moeite waard is. Nu heb ik het showtje van Klamer nog nooit gezien, ik kan die zooi niet vinden maar van der Linden is natuurlijk wel een beetje een snobbige penis…

 17. Edwin M

  Hierin heeft Renze volledig gelijk en snap zijn irritatie. Overigens kan ik zijn programma niet meer zien aangezien KPN besloten heeft NPO1 Extra te vervangen door Zappelin. Alweer een kinderzender.
  Renze is trouwens best een goede tv maker en presentator. Ziet er ook best leuk uit.

 18. henk

  Edwin M,

  Dit ligt niet bij KPN, maar bij de NPO. De NPO heeft eind december NPO 3 extra opgeheven en hier NPO 1 extra naar verplaatst.

 19. Mag ik ook eens een keer wat zeggen.

  Frenk van der Linden is echt de arrogantie in het kwadraat. Elk interview van hem draait uiteindelijk om Frenk van der Linden.

 20. gerdien

  Ik luister nog wel eens naar de Kunstofpodcast maar nooit als Van der Linden er zit. Dat die man nog niet in zijn eigen ego is gestikt mag een wonder heten.

 21. klop

  Van der Linden is links en socialist, maar toen Revu minder ging was hij niet solidair met collega’s om iets van zijn 45k in te leveren. Voor die 45k maakte hij maar 10 interviewtjes. Als het om centjes gaat dan leer je de echte socialist kennen.

 22. Sjoukefia Oosthavenkercken

  Streepje op de e

 23. Bobby Eden

  Frenk is zo asociaal – het publiek heeft er geen weet van.

 24. #driebier

  @henk, @Edwin M, ik heb geen KPN, maar als je gewoon NPO3 Extra kon ontvangen, dan zou je nog steeds NPO1 Extra kunnen blijven zien, want NPO1 Extra zit sinds 25 december jl. op de plek van NPO3 Extra die sinds diezelfde datum is opgeheven.

  En het vrijgekomen deel van/op de zender NPO Zappelin (NPO1 Extra en Zappelin deelden één kanaal) is aan Zappelin gegeven zodat dat nu een 24-uurs NPO-jeugdthemakanaal is geworden.

 25. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Frénk van de Linden heeft een telefoon.
  Dat mag iedereen zien.
  Als Frénk van de Linden gebeld wordt is hij als een kind zo blij.
  Eindelijk aandacht. Dan kan iedereen zien hoe belangrijk hij is.
  Het leven in de spotlights is moeilijker dan Frénk zou willen, maar hij doet z’n best af en toe z’n momentje te pakken. En dat vinden wij dan toch wel weer knap.

 26. critikast

  Frénk is een uitstekende interviewer, zoals er in ons land helaas te weinig zijn. En die Klamer is blijkbaar niet goed genoeg voor de “echte” radio en dus moet hij achter de schermen zijn werk doen, een vak dat hij overigens niet beheerst. Ik ben niet bij dit incident geweest, maar Van der linden heeft mijn zware voorkeur !

 27. Paolo

  Natuurlijk is van der Linden een uitstekend interviewer met een behoorlijke reputatie op dat gebied. Prachtige docu ook over zijn gescheiden ouders destijds en het verhaal daarachter maar wel een beetje doordrongen van zijn eigen ‘ Volkskrant-gelijk’. Klamer daarentegen, jong nog, maar erg ambitieus en een tv maker van deze tijd. Beleefd, kundig en humoristisch. Hij zette kleine en voorzichtige stapjes in Hilversum Medialand en let op, daar gaan we veel meer van horen.
  @jan…probeer eens af en toe een ander net en iets anders te lezen dan t plaatselijk sufferdje of de Story.

 28. Godefroy France

  Prototype van een bruinhemd, links/islamitisch/antisemitisch gedrocht,,,, heeft altijd gelijk en krijgt dat ook van z’n maatjes, zo blijft het hersenspoelende balletje rollen en het DENK schorriemorrie spint garen bij deze nestbevuilers !!!

 29. Meneer Kaktus

  Vervelende linkse zak, die Frenk/Frank. Om over dat valszingende nepwijf van ‘m (Mylou, die del achter de bar bij mes op tafel) nog maar te zwijgen. Brrrrrrrr

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.