Robert Jensen kritisch over Matthijs bij College Tour

Geplaatst op do 07 mrt 2019 om 17:15

Robert Jensen is het eens met de kritiek op de benoeming van Matthijs van Nieuwkerk als de nieuwe presentator van College Tour. Het is een inspiratieloze keuze. Dat laat de RTL 5-presentator weten op Twitter. Veel mensen uiten op sociale media kritiek op de keuze om na Twan Huys weer een witte, oudere man aan te stellen als de host van het interviewprogramma. Jensen vindt dat de NPO wel heel selectief omgaat met zijn ambities om nieuw talent een kans te geven op televisie.

Jensen: “Suzanne Kunzeler, baas van NPO 3, hield ondanks steun van WNL een talkshow met mij tegen want taak publieke omroep was ‘focussen op jong talent’. Bij deze feliciteer ik aanstormend, fris, veelbelovend jong talent Matthijs van Nieuwkerk met zijn nieuwe programma College Tour!

Van Nieuwkerk is in 2012 een keer te gast geweest bij College Tour, toen het programma nog gepresenteerd werd door Twan Huys. Door de overstap van Huys naar RTL ging de NPO op zoek naar een nieuwe presentator.

De bekendmaking dat Van Nieuwkerk de nieuwe host van College Tour wordt komt voor Huys op een wrang moment. Hij is immers net ontslagen als presentator van RTL Late Night.

Foto: BNNVARA
27 Reacties op “Robert Jensen kritisch over Matthijs bij College Tour”


 1. Anti-PVV

  Robert Jensen zit ook onder de 250.0000 kijkers gaat vandaag of morgen ook.

 2. kingkorn

  ja en wij (het ganze volk)zijn kritisch over jensen

 3. Bears’den

  Jensen is gewoon een baas mensen!!
  Niet zeiken, gewoon door zappen als je hem niet moet..
  Hij brengt tenminste een nieuw geluid!!

 4. Ron

  Hij is altijd zuur en kritisch. En het is bovendien een stukje rancune…

 5. Dr. DVD

  Robert maakt geen duur programma en is op social media behoorlijk relevant.
  Als dat gestaag blijft groeien en er op termijn 400 duizend mensen naar kijken dan is dat prima.

 6. Michael

  Jensen heeft een punt…

  Nu hadden ze de kans om jong talent op het programma te zetten en dan komen ze weer met Mathijs.

  Dit was puur als excuus bedoeld naar Jensen van ‘we moeten je niet’ Tsja, dat is de NPO bij uitstek. Een vies clubje mensen met linkse idealen die dit moeten uitdragen en tegengeluid wordt niet getolereerd.

 7. NatteNel

  Oh god daar heb je die wandelende klont vet ook weer. Ga eten en lazer op.

 8. Krezus Jistus

  Er is maar 1 ding erger dan een oude witte man en dat is een dikke oude witte man

 9. Eheheherben Wennemars (Schaats L U L )

  IK WIL DAT HET KLIMAATPROBLEEM IEDEREEN HEEL VEEL GELD GAAT KOSTEN.

  Het merendeel van de Nederlanders wacht op de overheid en het bedrijfsleven om actie tegen het bij elkaar gefantaseerde zogenaamde klimaatverandering te ondernemen, blijkt donderdag uit onderzoek van I&O Research in opdracht van Binnenlands Bestuur. Pas daarna zijn ze zelf bereid om maatregelen te nemen.
  Het merendeel van de mensen kan het niet duur genoeg worden. Iedereen van het gas en licht af…. we leven liever in de kou en in het donker, daar zouden ze iedereen toe moeten dwingen”. aldus veel respondenten.

  Een representatieve groep van 2.572 volwassen Nederlanders werkte mee aan het onderzoek. Daaruit blijkt dat 65 procent van hen zich zorgen maakt om de opwarming van de aarde en wel 800 euro per maand meer willen betalen voor het gehallucineerde klimaatprobleem. Veel mensen in Nederland hebben toch al teveel geld over……..Eind 2017 was dat aandeel nog 80 procent.

 10. Eheheherben Wennemars (Schaats L U L )

  Mijn zus van 77 wil Jensen nog wel een zuigje geven om hem wat op te vrolijken.

 11. Donald Dumb

  Als ze hem ervoor hadden benaderd had hij geen praatjes meer.
  Ach Jensen kan amper een talkshowtje tot een succes maken…
  Te licht bevonden. En een net citroenen is nog minder zuur dan hem…

 12. NPO kijker-donderdag

  Kwaliteit krijgt kwaliteit.

  Top Matthijs van Nieuwkerk. Altijd succes verzekerd.

 13. Sandertje

  Bij Matthijs heb ik altijd het gevoel dat de hele redactie iets weet van de gasten behalve hijzelf.

 14. Vrede

  Waarom niet die Lex van de Twan en Lex Show? Die heeft nu tijd.

 15. Inge

  Nee Robert Jensen is een fris talent. En zo vernieuwend hahaha.

 16. Bears’den

  @ Inge

  Hij brengt iig een fris geluid!
  En mensen die zeiken over zn figuur die neem ik bij voorbaat al niet serieus want als je je daarop gaat focussen heb je inhoudelijk niet veel meer te melden, en buiten dat is het ook wel erg makkelijk..
  Dus dat is iets voor simpele zieltjes..

 17. Robert

  Het lijkt mij totaal onbelangrijk wat jensen er van vindt.

 18. Eheheherben Wennemars (Schaats L U L )

  IK WIL DAT HET KLIMAATPROBLEEM IEDEREEN HEEL VEEL GELD GAAT KOSTEN.

  Het merendeel van de Nederlanders wacht op de overheid en het bedrijfsleven om actie tegen het bij elkaar gefantaseerde zogenaamde klimaatverandering te ondernemen, blijkt donderdag uit onderzoek van I&O Research in opdracht van Binnenlands Bestuur. Pas daarna zijn ze zelf bereid om maatregelen te nemen.
  Het merendeel van de mensen kan het niet duur genoeg worden. “Iedereen van het gas en licht af…. we leven liever in de kou en in het donker, daar zouden ze iedereen toe moeten dwingen”…… aldus veel respondenten.

  Een representatieve groep van 2.572 volwassen Nederlanders werkte mee aan het onderzoek. Daaruit blijkt dat 65 procent van hen zich zorgen maakt om de opwarming van de aarde en makkelijk 800 euro per maand meer wil betalen voor het gehallucineerde sprookjesklimaatprobleem. Veel mensen in Nederland hebben toch al echt veel teveel geld over……..Eind 2017 was dat aandeel nog 80 procent.

 19. #driebier

  Dat gezeik altijd over witte of zwarte of jonge of “oude” of allochtone of autochtone of mannelijke of vrouwelijke presentator… Kies gewoon de beste!

  En dat hebben BNNVara/NTR gelukkig gewoon gedaan: Matthijs van Nieuwkerk.

  En nou klaar met die onzin!

 20. Annoniemus

  Ze kunnen ook niet papzak Jensen dit laten doen , dan toch maar V Nieuwkerk !

 21. Bart

  @Ron Los van Jensen, Kritisch is persé zuur of negatief!

 22. Freddie

  Ik ben het wel met Jensen ééns. Collegetour is een programma waar jongeren vragen mogen stellen cq geinspireerd raken door een (inter)nationale grootheid.
  Met Matthijs wordt er wel erg op safe gespeeld. Had gekozen voor een nieuw talent. Waar ook de studenten zich wat mee kunnen identificeren als vraagsteller. Nu is het toch een wat oudere man.

 23. Zee

  Hmm Jensen … ga ik iets van de mening van Jensen vinden ? Weet je wat ? nah..

 24. Glamourboy

  @Zee
  Wat doe je dan nu met je reactie? lol

 25. Ben

  Een corrupte lul die een geluid gaat uitdragen. Een vervolg op de misselijkmakende politieke correctshow dwdd. de wil door duwen show😖😖😖😡😡😡😡😡

 26. Gaathemnietworden

  Het is logisch en veilige keuze ,ik had ook liever Stefano Keizers gezien als presentator,valt er in ieder geval nog wat te lachen.
  Stefano met de Dali Lama had toptv geweest.

 27. TT

  Zo kan meneer nitwit nog meer geld bij elkaar graaien. Kijk naar de foto van zijn lelijke anorexia dochter op de Volkskrant. BRAAK.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.