Robert Jensen kritisch over Matthijs bij College Tour

Robert Jensen is het eens met de kritiek op de benoeming van Matthijs van Nieuwkerk als de nieuwe presentator van College Tour. Het is een inspiratieloze keuze. Dat laat de RTL 5-presentator weten op Twitter. Veel mensen uiten op sociale media kritiek op de keuze om na Twan Huys weer een witte, oudere man aan te stellen als de host van het interviewprogramma. Jensen vindt dat de NPO wel heel selectief omgaat met zijn ambities om nieuw talent een kans te geven op televisie.

Jensen: “Suzanne Kunzeler, baas van NPO 3, hield ondanks steun van WNL een talkshow met mij tegen want taak publieke omroep was ‘focussen op jong talent’. Bij deze feliciteer ik aanstormend, fris, veelbelovend jong talent Matthijs van Nieuwkerk met zijn nieuwe programma College Tour!

Van Nieuwkerk is in 2012 een keer te gast geweest bij College Tour, toen het programma nog gepresenteerd werd door Twan Huys. Door de overstap van Huys naar RTL ging de NPO op zoek naar een nieuwe presentator.

De bekendmaking dat Van Nieuwkerk de nieuwe host van College Tour wordt komt voor Huys op een wrang moment. Hij is immers net ontslagen als presentator van RTL Late Night.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen