Rob Jetten heeft flink geoefend voor debat op RTL 4

Rob Jetten heeft met zijn collega’s uit de D66-fractie flink geoefend voor het RTL Verkiezingsdebat dat vanavond te zien is op RTL 4. “Ja, dat hoort er allemaal bij“, zegt hij in het AD. Niet alleen voor Jetten, maar ook voor Thierry Baudet (FvD), Lilian Marijnissen (SP) en Klaas Dijkhoff (VVD) is het hun debuut. “Laat ik zeggen dat fractiegenoten verbijsterend goed zijn in het spelen van de fractievoorzitters. Ik noem liever geen namen, maar we hadden iedereen wel in huis.”

De loting heeft ervoor gezorgd dat Jetten het over klimaat en migratie mag hebben. “Daar ben ik blij om, want er was ook een debat over Zwarte Piet. Vraag me af wat dat in godsnaam met de Provinciale Staten van doen heeft.”

De D66-leider is erg nieuwsgierig hoe het er vanavond allemaal aan toegaat. “Als kijker dacht ik de afgelopen jaren wel eens van: nou, nou. Stáán ze daar met z’n allen te schreeuwen om één minuut aandacht.”

Er is één ding waar Jetten in het bijzonder op let: dat hij niet te vaak lacht. “Jaaaa! Nou ik heb de neiging iets te vrolijk te lachen, als ik probeer vriendelijk te kijken. Dus ik probeer nu iets neutraler te kijken. Al concentreer ik mij liever op de inhoud.

Naast eerdergenoemde vier politici doen ook Lodewijk Asscher (PvdA), Sybrand Buma (CDA), Jesse Klaver (Groen Links) en Geert Wilders (PVV) mee.

Presentator Frits Wester: “Zeker met vier nieuwe deelnemers, die elkaar niet eerder troffen in een tv-debat, verwacht ik verbaal vuurwerk tijdens het RTL Verkiezingsdebat. De landelijke belangen maken het debat en de Provinciale Statenverkiezingen nog interessanter voor alle kiezers.

Het AD-interview met Rob Jetten kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen