Rob Jetten heeft flink geoefend voor debat op RTL 4

Geplaatst op Thu 07 Mar 2019 om 10:30

Rob Jetten heeft met zijn collega’s uit de D66-fractie flink geoefend voor het RTL Verkiezingsdebat dat vanavond te zien is op RTL 4. “Ja, dat hoort er allemaal bij“, zegt hij in het AD. Niet alleen voor Jetten, maar ook voor Thierry Baudet (FvD), Lilian Marijnissen (SP) en Klaas Dijkhoff (VVD) is het hun debuut. “Laat ik zeggen dat fractiegenoten verbijsterend goed zijn in het spelen van de fractievoorzitters. Ik noem liever geen namen, maar we hadden iedereen wel in huis.”

De loting heeft ervoor gezorgd dat Jetten het over klimaat en migratie mag hebben. “Daar ben ik blij om, want er was ook een debat over Zwarte Piet. Vraag me af wat dat in godsnaam met de Provinciale Staten van doen heeft.”

De D66-leider is erg nieuwsgierig hoe het er vanavond allemaal aan toegaat. “Als kijker dacht ik de afgelopen jaren wel eens van: nou, nou. Stáán ze daar met z’n allen te schreeuwen om één minuut aandacht.”

Er is één ding waar Jetten in het bijzonder op let: dat hij niet te vaak lacht. “Jaaaa! Nou ik heb de neiging iets te vrolijk te lachen, als ik probeer vriendelijk te kijken. Dus ik probeer nu iets neutraler te kijken. Al concentreer ik mij liever op de inhoud.

Naast eerdergenoemde vier politici doen ook Lodewijk Asscher (PvdA), Sybrand Buma (CDA), Jesse Klaver (Groen Links) en Geert Wilders (PVV) mee.

Presentator Frits Wester: “Zeker met vier nieuwe deelnemers, die elkaar niet eerder troffen in een tv-debat, verwacht ik verbaal vuurwerk tijdens het RTL Verkiezingsdebat. De landelijke belangen maken het debat en de Provinciale Statenverkiezingen nog interessanter voor alle kiezers.

Het AD-interview met Rob Jetten kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL
79 Reacties op “Rob Jetten heeft flink geoefend voor debat op RTL 4”


 1. Hans

  Wat heb je er nou aan om volwassen mensen te zien bekvechten. Niets.
  Ik lees de standpunten van de verschillende partijen en maak op die basis een keuze voor mijn stem. Lijkt me inhoudelijk zinvoller

 2. Sven L.

  Wordt nog lachen als Baudet hem 1 op 1 over het klimaat gaat bevragen. Niet dat zo’n fan van Baudet ben, maar die neemt een zeer scherp standpunt in. Jetten kan niet improviseren, Baudet wel.

 3. Kevin

  Gaan jullie kijken?

 4. Clark Kent

  Robot Jetten komt per vliegtuig naar de studio. Om daar de vervuilende blanke man streng toe te spreken. Alle bedrijven die vervuilen moeten dicht. Welkom steentijd, rotswoningen en plaghutten.

 5. horloge

  Ach die Jetten, niemand neemt hem toch serieus. Halve gare pop dat ”hij” (zij dus) is !

 6. Kevin

  @Clark Je bedoelt wit in plaats van blank?

 7. Zo ist, en niet anders.

  Weg wezen kleuter, en neem die Yaser Feras [ z.g.n. Jesse Klaver ]ook gelijk mee,

  2 bedrie-gers die ONS land naar de kl*ten willen helpen.

 8. Anti-PVV

  RTL commerciële omroep reclame blokken er tussen?

 9. Huiskamer

  Alle zinnetjes zijn hopelijk op volgorde geprogrammeerd door DDR66.

 10. forumvoordemocratie.nl

  Niet als jij de uitzendkosten gaat betalen, anti-pvv. Oelewapper, tis geen NPO hoor waar alles gratis is.

 11. Ron

  Fijn zo ventje. Je gaat toch af als een gieter vanavond….

 12. Paat

  Huiskamer, fl¡kker eens op naar Gеenstijl. Er komt alleen maar calimero-gejank uit je.

 13. beest

  Jammer dat Kuzu er niet bij staat vanavond (toch?). Het toekomstig failliet van NL is 1 persoon.

 14. Vraat

  Paat heeft moeite met het omgaan met andere meningen en standpunten. Dat komt vaker voor. Vooral bij mensen met een wat lager iq.

 15. Godefroy France

  Hoop dat ze deze plaspop afbreken tot aan z’n enkels, wat een griezel,,, woestijnschorriemorrie is volgens hem niet antisemitisch en zeer zeker geen homohaters, want hij kan overal in a’dam hand in hand lopen met z’n vriendje,,, daar stemmen mensen op br br br

 16. Lotte

  Nou, goede zaak toch dat hij flink oefent. Niet dat ik op hem ga stemmen, maar ik mag toch hopen dat ze allemaal flink hebben geoefend, anders ben je fractievoorzitter onwaardig.

 17. Paat

  @Vraat

  Wеdden dat ik je verslа bij een IQ-tеst? Kоm maar oр!

 18. Hans

  Lotte, het zou toch moeten gaan om de standpunten die al na te lezen zijn. Niet over hoe goed je kan praten of over de beeldvorming.

 19. blauwrondje

  Breaking:

  Weet ik veel?! niet naar 6. Rooijakkers neemt het stokje over.

 20. Vraat

  @Paat Noblesse oblige. Gedraag je dan ook naar je IQ. En verlaag je niet tot scheldpartijen.

 21. Mick

  Flink geoefend? Getest bedoel je. Iemand heeft zich kapot zitten programmeren om het vocabulaire en de kennis van deze robot uit te breiden. Hopelijk vergeet hij zijn batterijen niet, straks valt hij uit.

 22. Lotte

  Hans, zeker, maar je wilt toch niet beweren dat je er als een stamelende clown bij moet gaan staan als je wordt uitgenodigd voor een debat, omdat de standpunten toch na te lezen zijn? Terwijl je dat kunt voorkomen door te oefenen?

 23. Jur

  Is er nou iemand die Jetten serieus neemt?

 24. Hans

  Lotte, ook correct. Maar liever zouden dit soort shows waarbij het de bedoeling is een ander te laten struikelen op komma’s niet plaatsvinden.

 25. Paat

  @Vraat

  Is dat eeuwige “DDR66” e.d. van Huiskamer ook niet een vorm van schelden? Een democratische partij vergelijken met een bezet, totaal ondemocratisch en onderdrukt land? Let wel: D66 is niet mijn partij!

 26. Lotte

  Hans, ik kan het niet met je oneens zijn.

 27. @Paat

  Nee Paat, dat is spelen met taal om een bepaalde nadruk en symbolische klemtonen te zetten.

 28. NPO kijker

  Ik kijk niet naar landelijke kopstukken als het over water en mijn provincie gaat.

 29. Yolanthe

  Sommige landelijke kopstukken kunnen anders prima dienen als dijkvulling.

 30. @Paat

  Ja Paat, dat is een ontzettend flauw en klеuterachtig taalspelletje gebruikt door mensen die niet kunnen argumenteren.

 31. Vraat

  Ik vind woordgrapjes anders altijd wel creatief en getuigen van intelligentie. Maar smaken verschillen.

 32. Paat

  FvD, da’s geen Porem voor Democratie
  PVV, Partij voor de Vrijgeit (stiekem een geitennu/ekerspartij dus)

  Nou, lekker intelligent.

 33. Vraat

  Je hebt taalspelletjes en taalspelletjes. Tis wel de bedoeling dat ze creatief en pakkend zijn, geen vmbo-rijmelarij.

 34. robb

  Ik ben geen vvd’er maar denk dat Dijkhoff het meeste zal opvallen ,de meeste zullen hun grammofoon plaat weer afdraaien .

  NPO kijker ,Je vergeet dat de uitslag het gevolg kan hebben dat het kabinet er geen wet meer door heen krijgt .

 35. Paat

  Ja, dat zeg ik dus. En DDR66 voldoet in de verste verten niet aan die eis.

 36. NPO kijker

  robb, dat je geen VVD-er bent had ik al begrepen. VVD-ers hebben doorgaans de basisschool afgemaakt en kunnen dus een normale zin zónder spelfouten en mét interpunctie tikken.

 37. Vraat

  Paat, nou DDR66 vind ik dus wel pakkend vanwege de afschaffing van het raadgevend referendum en het gekozen burgemeesterschap, gezien de rol die D66 daarin heeft gespeeld. Jezelf als partij laten voorstaan op je democratische normen en waarden en dan in de praktijk het tegenovergestelde doen vraagt om minachting en spotnamen.

 38. Weet wat je stemt

  Rob Jetten de doorgeslagen verkeer afgestelde maffe robot wordt niet gehinderd door enige kennis. Deze slapjanus moet gewoon opr*tten met zijn slappe domme kletspraatjes. Deze slapjanus is een schande voor D66. Met dit leugenachtige soort neppers worden de problemen eerder groter dan kleiner. Weet wat je stemt!

 39. Curryworst

  Jette lacht nooit vrolijk, mag hij wel vinden maar het is eerder een minachtend grijns rond de mondhoeken wanneer hij vragen beantwoordt voor de camera.

 40. HalloJumbo

  Natuurlijk heeft hij geoefend, het is één toneelstuk.

 41. gummibal

  De zoveelste halve gare idioot in onze politiek. Jetten is wel de ergste ooit. Nu weer 50.000 Poolse arbeidsmigranten halen? Mijn kat weet nog beter. Heel erg dit.

 42. Vistaprint

  Ik vindt ook de minachting vanhem afdruipen, Curryworst ! Alsof hij mijlenver boven iedereen verheven is, terwijl het zichtbaar een idioot is, een gek.

 43. stempel

  Totaal gestoord mens, die Jetten. Vraag me af waar en hoe ”hij” (het is iets onzijdigs geloof ik) opgegroeid is, lijkt wel of ”hij” in een reageerbuis is gegroeid en geprogrammeerd . Nou, ze komen erachter, de gekken aan de politieke top.

 44. Remi

  … Onderwerp dat vanavond NIET behandeld wordt, door Jinek;

  https://www.destaatvanhet-klimaat.nl/2019/03/07/persbericht-historische-hittegolven-ten-onrechte-geschrapt-door-het-knmi/

 45. Marja

  Wat moet ik nou met die landelijke kopstukken, als het over het belang(en) van (mijn) de provincie gaat.

  Jetten heeft geoefend? Heeft weinig zin denk ik zo. Er kunnen zich altijd dingen of situaties voordoen, waarop je niet bedacht bent. Alles hangt van het moment suprême af.

 46. Sven L.

  Interessant artikel gelezen; D66-ers zijn de mensen die het hardst roepen dat er iets aan “het klimaat” gedaan moet worden. Het is echter ook deze groep die het meest vliegt en het langst onder de douche staat.

  Het klimaat verbeteren is dus vooral een zaak die stopt bij hun voordeur.

 47. Jaap

  @ Vraat: Ach, kom op zeg! Je beweert dat taalspelletjes creatief en pakkend moeten zijn. Paat verandert slechts één klank in PVV en maakt zo van een partij die tegen geitenn.e.ukers is een partij die voor geitenn.e.ukers is, en dan doe jij dat af als VMBO-rijmelarij. Briljanter kan haast niet.

  Of gaat het je intelligentie soms te boven? Hint: vrijen = n.e.uken, dus een vrijgeit = ?

 48. Stars

  Sven L., ze douchen het langst? Stonden de onderzoekers erbij onder de douche of hoe werkt dit? Wat een neponderzoek.

 49. StefanV

  Twee dingen:

  1) Mensen die hun stemkeuze van 20 maart moeten baseren op het tv-debat van vanavond hebben de politiek niet goed genoeg gevolgd; bovendien doen er meer partijen mee dan de partijen die vanavond bij het debat zijn.

  2) Alles aan de politicus Rob Jetten – ik zal de mens buiten beschouwing laten – is nep. Zijn ingestudeerde antwoorden, zijn proefballonnetjes… Deze man is precies het tegenovergestelde van een stemmenkanon. Kiezers lopen gillend bij D66 weg. Als de peilingen werkelijkheid worden, wordt de partij meer dan gehalveerd.

 50. Mike

  Rob Jetten is echt verschrikkelijk. En nog hypocriet ook. Gedram over klimaatmaar ondertussen er op los vliegen.

  Als je concequent ben dan laat je het vlieftuig dan ook staan.

  Gevalletje links lullen, rechts vullen.

 51. Anti-PVV

  forumvoordemocratie.nl ja jammer dat Het kijk- en luistergeld is afgeschaft, wie kijkt betaald.

 52. Anti-PVV

  Complotdenker Thierry Baudet heeft vast weer een plaat voor zijn kop.

 53. wauter

  Jammer dat Kuzu niet meedoet, had hem wel tegenover Wilders en Baudet willen zien staan.

 54. Huiskamer

  En wat vinden jullie van de praktijken dat D66 binnen een paar weken het hele referendum afschafte, omdat de uitslag hen niet beviel. Inderdaad. Uitsluitend de DDR heeft als enige land ter wereld het referendum afgeschaft. En nu dus ook D66.
  Deze partij is alles behalve democratisch. En een ieder dit dit aan de kaak stelt is een populist.

 55. @Huiskamer

  Ik als soms-D66-stemmer ben er zeer blij mee dat zoiets stompzinnigs als het referendum is afgeschaft. Dat was een van de dingen die ik totaal niet begreep aan D66. Ik stem elke 4 jaar en dat moet genoeg zijn. Komt de partij waarop ik heb gestemd in de regering en ben ik niet tevreden over ze, dan stem ik 4 jaar later op een andere partij. Simpel. Geen referendum nodig voor tussentijdse peilingen. Het referendum is in mijn ogen pseudo-democratie. En ja, D66 l.ulde gewoon dom bij het afschaffen, zal ik zeker niet ontkennen.

 56. A.M.

  Dus Jetten wil hier 50.000 Polen naartoe halen, dan vraag ik me af waarom we de vluchtelingen en asielzoekers met status niet aan het werk zetten, die zijn hier immers al!

 57. RaymondVL

  Je bedoelt zeker “Robot Jetten is helemaal gereed en voorgeprogrammeerd voor het debat voor de bühne op RTL4.” Toen hij als kind nog de rol van Robin de robot speelde bij Bassie en Adriaan vond ik hem leuker en vooral geloofwaardiger.

 58. Coca Cola

  God, wat sneu, Paat en Vraat zijn dezelfde persoon die hier tegen zichzelf aan het praten is, lees maar eens goed die berichtje naar elkaar en de overeenkomsten in gramatica. Daarnaast haalt hij het zelf door elkaar. Wat zielig.

 59. Joost

  Coca Cola heeft blijkbaar niets anders te doen.

 60. Huiskamer

  Robot Jetten met zijn nepnieuws van vandaag:
  Leugens en bedrog:
  https://www.geenstijl.nl/5146614/cbs-geenstijl-heeft-gelijk-en-rob-jetten-niet/

 61. Paat

  Nou Coca Cola, ik kan je sowieso zeggen dat Vraat en ik het er met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid over eens zullen zijn dat er wat schort aan jouw verstandelijke vermogens.

 62. Vraat

  @Coca Cola, nee hoor, ik geef gewoon eerlijk toe dat wij dezelfde persoon zijn, maar dat Paat de liegende andere persoonlijkheid van mij is.

 63. Dij Enkletser

  Nep,
  hij reproduceert alleen maar,

  Hij weet zelf niet waar hij het allemaal over heeft .

  Buiten het aangeleerde en geoefende ,weet hij het niet meer,
  Daarom valt hij , om toch maar zeker over te komen, terug in het herhalen van zijn eerdere antwoorden.

 64. Eheheherben Wennemars (Schaats L U L )

  IK WIL DAT HET KLIMAATPROBLEEM IEDEREEN HEEL VEEL GELD GAAT KOSTEN.

  Het merendeel van de Nederlanders wacht op de overheid en het bedrijfsleven om actie tegen het bij elkaar gefantaseerde zogenaamde klimaatverandering te ondernemen, blijkt donderdag uit onderzoek van I&O Research in opdracht van Binnenlands Bestuur. Pas daarna zijn ze zelf bereid om maatregelen te nemen.
  Het merendeel van de mensen kan het niet duur genoeg worden. “Iedereen van het gas en licht af…. we leven liever in de kou en in het donker, daar zouden ze iedereen toe moeten dwingen”…… aldus veel respondenten.

  Een representatieve groep van 2.572 volwassen Nederlanders werkte mee aan het onderzoek. Daaruit blijkt dat 65 procent van hen zich zorgen maakt om de opwarming van de aarde en makkelijk 800 euro per maand meer wil betalen voor het gehallucineerde sprookjesklimaatprobleem. Veel mensen in Nederland hebben toch al echt veel teveel geld over……..Eind 2017 was dat aandeel nog 80 procent.

 65. Deadly Viper

  Rob Jetten lijkt meer op een casting director van GTST

 66. Ricardo

  Volgens de ondertiteling van RTL heet Rob Jetten Erop Jatten.

 67. A.Zijn

  Alleen Buma en Dijkhoff komen tot nu toe verstandig uit de hoek.

 68. Eheheherben Wennemars (Schaats L U L )

  Dijkhof en Buma zijn Okee…..
  En ook de politieke koning van Nederland Geert Wilders is een topper.
  Geert verdient een standbeeld als redder van Nederland.
  Geert we hebben je nodig als premier.

 69. Eheheherben Wennemars (Schaats L U L )

  Al die politici zijn bedrie gers. Ik zie dat er een schoonmaak nodig is. Nederland is weggegeven aan politieke im bezielen en rad draaiers.
  Halveer de kosten van alles en maak van ons land weer een normaal land.. ook als daar grote maatregelen voor moeten worden genomen. Ik denk niet aan een kamp waarin we ze opsluiten…. al is dat wel een aardig idee.

 70. Eheheherben Wennemars (Schaats L U L )

  Jerry Baudet….. is een geweldige man.. iemand die opkomt voor Nederland….. wij vieren feest omdat Baudet de hele waarheid WEL vertelt….
  Schiphol zou Thierry Baudet Airport moeten heten.
  Ijsselmeer zou Therry Baudet-meer moeten heten.
  Er zouden van Baudet vijftig standbeelden moeten komen in iedere grote gemeente.
  En misschien moet Nederland wel Therry Baudet lang moeten gaan heten.. met Geert Wilders als premier.

 71. Lieke van Lexmond Lover

  Hij tetterde er de hele tijd doorheen! hij is de verliezer van dit debat samen met Jesse Klaver

 72. Flits Bom

  Mijn god wat gebeurd er toch met ons land.
  Elk land krijgt de leiders die het verdiend maar dit gaat wel erg ver..
  Wat een knuppel is dit zeg.

 73. Dominee Bonk

  Rob Jet is niet de figuur die D66 van het faillissement zal kunnen afhouden. Nee, het einde van D66 is nabij.
  Gelukkig maar, Rob Jet niet meer op de buis, gewoon weer verkoopster bij de Bijenkorf. Amen.

 74. Bart

  Deze meneer is echt slecht tot op het bot. Dat zie in zijn ogen.
  Al is het mijn partij niet, vond ik Dijkhoff heel sterk. Behalve dan het vooraf afgesproken toneelstukje aan het einde. Dat zijn Rutte streken en dat moet ie niet meer doen. Walgelijk! Ik dacht even dat ze zouden afsluiten met een kus. Hoewel Wilders altijd het zelfde verhaal heeft bleef hij aardig overeind. Buma kletste zich continu vast door uitspraken tijdens het debat of die van de afgelopen jaren. Marijnissen kwam weer niet zo goed uit de verf. Lijkt altijd of ze alleen de grootste wil worden en niet wil samenwerken. Terwijl als ze iets wil bereiken met de SP zal ze wel moeten. Hoewel mijlen ver uit elkaar waren Baudet en Klaver toch wel de grote winnaars. Het zal tussen de partijen van de laatste 2 gaan denk ik. Tot slot over het debat zelf, wanneer houden ze nu eens op met dat gedoe van die knoppen en dat zoiets als dat uitdaag spelletje tussendoor. Praat en discussieer gewoon met met allemaal over de verschillende thema’s. Zo is er meer tijd voor meer onderwerpen.

 75. Corrie K.

  Ik denk dat de kiezer D666 keihard gaat afstraffen voor deze idioot.

 76. Zo ist, en niet anders.

  Ik vond het een HEEL SLECHT TONEELSTUK.

  Vol leugens en bedrog !!

 77. Purplecroc

  Jetten hoeft zich geen zorgen te maken dat hij te vrolijk is, na de verkiezingen valt er voor hem niets meer te lachen!!

 78. J.Bouwmeister

  Ik neem aan dat hij een goede opvoeding heeft gehad van zijn ouders,maar hij heeft er niets van opgestoken want een ander uit laten praten kent die kwal niet

 79. J.Bouwmeister

  Om die opmerking van een van de heren nog even te weerleggen.
  Elk uur worden er ik weet niet zoveel zonnepanelen gemonteerd.
  Dit is niet om het klimaat maar om de portomonnee.
  De rente op spaarrekeningen is zo laag dat we beter in zonnepanelen kunnen investeren dan het eventuele spaartegoed op de bank laten staan.
  Op deze manier kun bij goede aanpak de maandlast naar beneden krijgen.
  DIT HEEFT NIETS MET HET KLIMAAT TE MAKEN

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.