Ilse DeLange zegt alles af waar Waylon ook heen gaat

Ilse DeLange heeft haar Songfestival-ruzie met Waylon nog niet verwerkt. Ze zegt alles af waar hij ook heen gaat. Dat vertelt de zanger vandaag in het AD. De artiesten kregen na hun optreden als The Common Linnets op het liedjesfestijn bonje, omdat Waylon voor de helft wilde participeren in het muzikale duo met DeLange. “Er is niet veel gebeurd, behalve dan dat ik heb gezegd: als je met mij wilt samenwerken, moet het een fiftyfiftydeal zijn. Dat wilde ze niet“, legt de zanger uit.

Het leidde tot een gespannen verhouding. “Ilse en ik hadden onze Fleetwood Mac-story. Haat-liefde. Heerlijk. Het zorgde dat we on the edge waren. Dat maakt ons allebei beter.”

The Common Linnets bestaat nog altijd, maar niet met Waylon. “Ze zijn doorgegaan, maar het is niet geworden wat het had kunnen worden. De magie is weg. Je kunt niet zomaar iemand voor mij in de plaats zetten.”

DeLange kan Waylon nog altijd niet luchten of zien. “Het jammere is dat het tot op de dag van vandaag doorloopt. Als zij hoort dat ik op een festival speel, laat zij de organisatie weten niet te komen.”

Toen we genomineerd waren voor een Edison, wilde ze niet met mij op één podium staan, terwijl we samen verantwoordelijk waren voor het succes. Ik hoefde dus niet te komen van de organisatie. Ik heb ze een brief gestuurd: nomineer me nooit meer.”

Het AD-interview met Waylon kunt u lezen via Blendle.

Foto: NPO, RTL

Meer in # Geen categorie

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen