Rob Goossens baalt: merkt niks van salarissprongen

Rob Goossens, tv-journalist van De Telegraaf en deskundige in 6 Inside, is jarenlang teleurgesteld geweest in de salarissprongen die hij maakte. Netto ging hij er amper op vooruit. Dat laat hij weten in reactie op een artikel van RTL Nieuws. Het nieuwsprogramma van RTL 4 becijferde dat als je een brutoloon van 23.000 euro hebt, je netto ongeveer hetzelfde overhoudt als iemand met een brutoloon van 32.000 euro. En dat je bij dat laatste salaris een salarisverhoging beter kan weigeren.

Als journalist kent Goossens dit soort salarissen maar al te goed. Ook hij liep vaak tegen dit probleem aan. “Heb dit jaren aan den lijve ondervonden. Elke keer dat ik dacht een leuke inkomenssprong te maken, werd die teniet gedaan“, zegt hij.

Nu hij zich ontpopt tot de Angela de Jong van De Telegraaf en hij bij schnabbelt in het slecht bekeken programma van Albert Verlinde gaat het Goossens financieel voor de wind.

Toch kan hij zich nog erg goed verplaatsen in mensen in deze inkomensgroep. “Zeker in beroepen waar start- en eindsalaris dichtbij elkaar liggen moet dat enorm frustrerend zijn.

Bij De Telegraaf liggen het start- en eindsalaris niet bepaald dicht bij elkaar. Quote onthulde eind 2015 dat Evert Santegoeds per jaar 230.000 euro toucheert bij De Telegraaf. In dat bedrag zat ook 24.000 euro voor zijn optredens bij Shownieuws.

Een beginnend journalist moet de dag starten met beschuit zonder beleg.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen