Rob Goossens baalt: merkt niks van salarissprongen

Geplaatst op Fri 22 Mar 2019 om 12:30

Rob Goossens, tv-journalist van De Telegraaf en deskundige in 6 Inside, is jarenlang teleurgesteld geweest in de salarissprongen die hij maakte. Netto ging hij er amper op vooruit. Dat laat hij weten in reactie op een artikel van RTL Nieuws. Het nieuwsprogramma van RTL 4 becijferde dat als je een brutoloon van 23.000 euro hebt, je netto ongeveer hetzelfde overhoudt als iemand met een brutoloon van 32.000 euro. En dat je bij dat laatste salaris een salarisverhoging beter kan weigeren.

Als journalist kent Goossens dit soort salarissen maar al te goed. Ook hij liep vaak tegen dit probleem aan. “Heb dit jaren aan den lijve ondervonden. Elke keer dat ik dacht een leuke inkomenssprong te maken, werd die teniet gedaan“, zegt hij.

Nu hij zich ontpopt tot de Angela de Jong van De Telegraaf en hij bij schnabbelt in het slecht bekeken programma van Albert Verlinde gaat het Goossens financieel voor de wind.

Toch kan hij zich nog erg goed verplaatsen in mensen in deze inkomensgroep. “Zeker in beroepen waar start- en eindsalaris dichtbij elkaar liggen moet dat enorm frustrerend zijn.

Bij De Telegraaf liggen het start- en eindsalaris niet bepaald dicht bij elkaar. Quote onthulde eind 2015 dat Evert Santegoeds per jaar 230.000 euro toucheert bij De Telegraaf. In dat bedrag zat ook 24.000 euro voor zijn optredens bij Shownieuws.

Een beginnend journalist moet de dag starten met beschuit zonder beleg.

Foto: SBS
12 Reacties op “Rob Goossens baalt: merkt niks van salarissprongen”


 1. Rollins

  Wat kent een land een geestelijke armoede wanneer we Rob Goossens, Angela de Jong of weet ik hoe al die D-garnituur heet om de staat van zijn te duiden. Ik bedoel: hoe ver ben je heen wanneer Rob Goossens er garen bij spint wanneer hij de copycat van Angela de Jong probeert te zijn!? Dat getuigt van een dergelijke armoede dat je de wetenschap hebt dat wanneer deze beschaving ooit wordt opgegraven men zich dan bezeikt van het lachen. Terecht.

 2. Rietlander

  Die 24.000 per jaar bij Shownieuws van Santegoeds werden betaald door TMG omdat hij Privé promoot op die wijze. Van SBS6 moet hij minimaal 15.000 euro per maand krijgen, schat ik in.

 3. Ronron

  Hij kijkt altijd of ie net een dil do in zn re et gedouwd krijgt. Net als poephoofd vd Brink.

 4. Jantje

  Er zijn gewoon te veel mensen die niet werken in dit land dus moeten de werkenden tot op het bod geplukt worden. Zelfs nu er grote tekoren zijn op de arbeidsmarkt zelfs voor ongeschoolde arbeid zitten er 400.000 mensen in de bijstand. Wie het begrijpt mag het mij uitleggen. Dat het getollereerd wordt is nog erger.
  En niet te vergeten de WW premies die wij moeten betalen voor de Polen die jaarlijk 3 maanden (wordt nu 6 maanden) betaald op vakantie mogen van het UWV

 5. Bukkake

  Iets om in te duiken: Rob Goosens heeft al een hele week niet bij 6 Inside gezeten. Is het dan echt waar iedereen denkt, dat hij het schandknaapje van Albert is, die nu héél toevallig op vakantie is? Of zijn ze er nu ook bij Talpa achter dat hij niks kan? Wat de kijker natuurlijk al lang wist.

 6. Belg

  dat kan ook niet als je bij de Telegraaf werkt, die zijn kampioen onderbetalen en gebruiken schimmige constructies om onder CAO’s uit te komen

 7. Mag ik ook eens een keer wat zeggen.

  Lieve help wat heeft die Rob een dom hoofd. En wat slaat hij altijd een onzin uit bij 6inside.

 8. Mark

  Rob, gewoon weer terug naar de afwerkplek langs de A2. En daarnaast nog in een leren tuigje in de gáybar nog wat bijverdienen.

 9. anoniem

  over salaris gesproken.

  ik hoorde op de radio dat een medewerker van de gemeente
  de gemeente heeft opgelicht

  Zijn vrouw kreeg 200 uur taak straf
  omdat zij kon weten dat der man nooit zoveel geld kon verdienen bij de gemeente

  De directeur van de krant waarvoor ik werkte
  moet ook weg bij de krant.

  De directeur wist dat ik onder de prijs advertenties moeste verkopen
  maar hij heeft er nooit iets van gezegd

  De directeur zei wel ik hoopte dat ik er 5 van jouw soort in dienst had.

  bel 06 502 85 297 ik laat je lezen hoe ik advertenties moest verkopen

 10. Joop55

  Evert voor 300k aan vroeten in andermans privéleven, hoe ver is medialand?

 11. b

  Ach jochie toch.

 12. Joris Agema

  Sorry… boeit mij salaris van deze nobody?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.