Rik vond eerste seizoen als Mol-host overrompelend

Rik van de Westelaken vindt het leuk dat hij zo goed ontvangen is als de nieuwe presentator van de megahit Wie is de Mol. Dat zegt hij in gesprek met Mikro Gids. Wie is de Mol heeft door het vertrek van Art Rooijakkers een nieuwe host gekregen: Van de Westelaken. Hoe blikt hij terug op zijn eerste serie? “Het was overrompelend, als een rit in een achtbaan. Vanaf het moment dat bekend werd dat ik het programma ging presenteren tot nu, vlak voor de finale“, geeft hij aan.

De presentator heeft niet al te veel aan voorbereiding gedaan. “Er was niet veel tijd om me voor te bereiden op de reis, dus ik ben meteen in het diepe gedoken.”

Hij wist al een beetje wat hij kon verwachten. “Ooit maakte ik het grote Wie is de mol?- avontuur mee als deelnemer. Nu mocht ik het opnieuw beleven als presentator. Dat was spannend. Dat ik al fan was van het programma en het goed ken, heeft wel geholpen.”

Ook de populariteit van het programma was overweldigend, aldus Van de Westelaken. “Opeens was het een issue hoe de ‘nieuwe’ presentator het zou doen. Gelukkig waren de reacties positief en heeft een recordaantal mensen gekeken.”

Het was al met al een geweldige ervaring.

Foto: AVROTROS

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen