Pauw heeft totaal geen moeite met Jinek-pauzes

Jeroen Pauw heeft er totaal geen moeite mee dat hij zijn zendtijd op de late avond van NPO 1 sinds enige tijd evenredig moet verdelen met zijn oud-leerling Eva Jinek. Dat zegt hij in gesprek met de Mikro Gids. Pauw vindt het systeem van drie maanden op en drie maanden af prima. Het geeft de presentator de mogelijkheid om twee verschillende soorten levens te leiden: één waarbij hij altijd bezig is met zijn professionele carrière en één waarin hij in totale ontspanning kan reizen.

Die combinatie is top, aldus Pauw. “Als het mijn beurt is, sta ik op met mijn praatprogramma en ga ik ermee naar bed, ik ben dan nagenoeg met niets anders bezig dan lezen, documentaires of vrolijke tv-programma’s kijken, debatten volgen en muziek luisteren. En het is dan allemaal nog werk ook.”

Pauw vindt het maken van Pauw nog altijd fantastisch. “Maar als het klaar is en Eva het overneemt, is dat ook fantastisch.”

Wat doet hij in de maanden dat Jinek op de buis is? “Ik ben dan blij, ik ga het land uit en mag vaak een documentaire maken over de stand van zaken in een door een natuurramp getroffen gebied, zoals vorige maand Sint-Maarten.”

Verder zit ik op een bootje, sta ik op een golfbaan of lig ik in de hangmat.

Foto: BNNVARA

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen