PowNed ziet fusie met BNNVARA als mogelijkheid

Als PowNed moet fuseren met een andere omroep, dan zou BNNVARA een goede mogelijkheid zijn. Dat zegt omroepbaas Dominique Weesie in gesprek met het AD. Volgens de huidige mediawet moet PowNed in 2020 maar liefst 150.000 leden hebben, terwijl dat er nu maar 25.000 zijn. Weesie houdt er rekening mee dat mediaminister Arie Slob voor die tijd beslist om mee te gaan met de moderne tijd. “Die komt binnenkort met een brief over de herinrichting van het bestel.

Dat ledensysteem gaat anno 2019 nergens meer over, vindt Weesie. “Ik zag laatst op de Albert Cuyp twee vrouwen leden werven voor de KRO-NCRV. Is dat draagvlak creëren?

Weesie wijst erop dat PowNed ruim 680.000 volgers heeft op Facebook en 300.000 op YouTube. “Dát is draagvlak.”

Kunnen al die mensen dan geen lid worden? “De vraag is: moet je daaraan toegeven? Of ga je als minister mee met je tijd? En als je dan die leden hebt, leert de ervaring dat je toch opgaat in een andere omroep. Dan houd je je leden dus een ander worst voor.”

De omroepbaas heeft al nagedacht over omroepfusies. “Misschien is het vloeken in de kerk, maar een omroep als BNNVARA past beter bij ons dan Omroep MAX. BNN is dat jongensachtige, VARA het journalistieke. Maar dan moet er wel nog heel wat water door de Rijn, hoor.

Er wordt al over gepraat. “Wij zijn met iedereen in gesprek, want je moet wel, maar het zou ook kunnen zijn dat we met WNL een vuist maken. Het is allemaal oriënterend, hoor.”

Ik vind het alle twee heel spannende combinaties.

Het AD-interview met Dominique Weesie kunt u lezen via Blendle.

Foto: PowNed

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen