Pauw en Jinek vieren feest: Geert Wilders komt langs

Geplaatst op Thu 14 Mar 2019 om 8:45

Jeroen Pauw en Eva Jinek zien de komende week een langgekoesterde wens uitkomen: eindelijk komt Geert Wilders langs. Dat vertelt hun parlementair redacteur Peter Kee in de VARAgids. Kee kreeg onlangs ‘s ochtends vroeg een belletje van Wilders. “Het is de eerste keer in al mijn Haagse jaren dat ik door hem zelf wordt gebeld. Pauw & Witteman en later Pauw stonden op zijn lijstje als ‘linkse flutprogramma’s’ waar hij zich nooit van zijn leven zou vertonen.

Nu is alles even anders, constateert Kee. “Wat kun je me aanbieden. Je hoeft immers geen vrienden te zijn om soms te kunnen samenwerken“, zei Wilders tegen Kee.

De politiek redacteur was direct enthousiast. “We nemen wat data door en mogelijke stevige opponenten voor een debat. Uiteindelijk vinden we twee opties en nemen we vrolijk afscheid met de belofte dat ik zal kijken of de beoogd tegenstander ook bereid is om tegen hem in de ring te stappen.”

Kee bracht Pauw en Jinek direct op de hoogte. “Dit is immers iets wat we al heel lang wilden. Wij ontvangen liefst alle partijen aan tafel, geen enkele uitgezonderd. En zeker de tweede partij van het land.”

Waarom wil Wilders ineens langskomen? “Wilders voelt de hete adem van Thierry Baudet in zijn nek. De voorman van Forum voor Democratie verschijnt gewoon in alle media.

Als Wilders in deze campagne niets doet, pakt Baudet de shine en de zetels en dat is nu ook weer niet de bedoeling. Dus Wilders moet deze keer wel aan tv-programma’s en debatten meedoen, hij heeft geen keus.”

Het VARAgids-stuk van Peter Kee kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA, Wessel de Groot
59 Reacties op “Pauw en Jinek vieren feest: Geert Wilders komt langs”


 1. Bobby Eden

  Nou, zal mij benieuwen hoe vals hij behandeld zal worden

 2. Jantien Visser

  Ik ga zeker kijken welke toon Wilders nu zal aanslaan. Bij JENSEN zat hij alleen maar tegen een kontlikker aan te praten en wat moet je daar nu mee? Daar wordt niemand wijzer van.
  En inderdaad, Wilders probeert zich nu te weren, want mooiboy Thierry loopt wel erg te shinen.

 3. Woi!ter.

  Kontlikker Jensen? Heb je wel onbevangen gekeken?

 4. Deadly Viper

  Hopelijk pakken ze deze mafketel goed aan. Maar zijn fans zijn blind die zullen achteraf weer met iets doms worden als linkse media is anti Wilders gehuil komen.

 5. HDS

  Feit is dat de islam en multicultuur een gevaar is voor Nederland. En het wordt tujd dat ook in de linkse goedpraatshows dit probleem eens goed wordt uitgelicht.

 6. Henk

  Peter Kee praat altijd een hoop goed in die gesprekken met Francisco van Jole bij De Nieuws BV. Wat dat betreft is het geen wonder dat Jinek een slap programma is.

 7. Ray

  Het ligt voor de hand om hem tegenover de klimaatgekkies Klaver en Jetten te zetten, maar het lijkt me interessanter om hem aan tafel te hebben met Baudet en Dijkhof/Rutte.

 8. HalloJumbo

  Dat zal de kijkcijfers wel opkrikken. Een slechte show tot nu toe. Met die Pavert als diepte punt gisteren.

 9. Remi

  Er is slechts één parlementariër voor wie zowel Pauw als Jinek bang zijn.
  Dat is Thierry Baudet.

  Baudet is hen intellectueel de baas, en dat weten ze.
  We zagen het enkele maanden geleden, toen Baudet bij Jinek aan tafel zat.
  Jinek had geen énkel weerwoord, de angst stond in haar ogen.

 10. Bramderammer

  Tuurlijk.. weer allemaal lekker kijken! ben je weer lekker afgeleid! kan de stasi weer verder met ons uitknijpen met het klimaat gelul!! Niet stemmen is de enige manier! , geef dat gajes in Den Haag geen bestaansrecht!!

 11. Ome H

  Benieuwd of Eva ‘neutraal’ kan blijven.

 12. Holtor

  @HDS de door jou genoemde ‘linkse goedpraatshows’ zullen dat probleem nooit echt nooit kunnen uitlichten omdat ze slechts drijven op de ideologische restwaarden van de Verlichting. Tegenover de Islam zetten zij daarom tolerantie. Maar zoals Karl Popper reeds constateerde zit hier de paradox:
  ‘onbeperkte tolerantie moet leiden tot het verdwijnen van tolerantie. Als we ongelimiteerd tolerant zijn, zelfs jegens hen die zelf intolerant zijn, als we niet bereid zijn een tolerante samenleving te verdedigen tegen de aanvallen van de intolerante medemens, dan zal de tolerante mens te gronde gaan, en met hem de tolerantie.’

 13. o.p. lichter

  Ik ben geen fan van Wilders maar ik hoop wel dat ze hem normaal uit laten praten , en niet zoals die muts van een vandaag die maar door bleef kakelen en Wilders geen moment liet uitspreken .

 14. Sjaaks

  Zou Jinek net zo slijmen als toen ze met Clinton sprak?

 15. dynamische dennis

  1. Dat worden gigantische kijkcijfers
  2. Dat wordt een good cop/bad cop-strategie waarbij Eva de bad cop speelt

 16. Sven L.

  Baudet zat een aantal jaren terug ook bij Pauw (& Witteman red.). Toen had hij net een boek geschreven. Het ging toen over Europa, de vorming van een superstaat. Was een zeer interessant gesprek en hij was die dame van het CDA uit het Europarlement op alle fronten de baas. Inhoudelijk, goed gesprek en duidelijke visie.

  Ergens in de loop der tijd is Baudet wat gekkig geworden en doorgeslagen. Iets wat ze in Duitsland in de jaren ’30 hebben meegemaakt.

  Nee, geen FvD voor mij. Zoveel mag duidelijk zijn.

 17. Anny

  @Remi, Droom verder.

  Je maakt je net zo belachelijk met je reactie als Baudet met z’n reacties.

  Baudet gisterenavond in Nieuwsuur gezien? Zegt toch genoeg. Had hij ook niet veel in te brengen en wat hij zei werd met argumenten van tafel geveegd.

 18. Ricardo

  Het is trouwens niet de eerste keer dat Wilders bij Jinek aanschuift MC, hij heeft al een keer eerder bij haar aan tafel gezeten, niet dat het veel zin heeft overigens, want FvD zal de grootste winnaar worden tijdens de verkiezingen.

 19. Sapperdeflap zeg!

  Ik hoop en verwacht dat deze blonde haatkuif verbaal goed wordt aangepakt, want zijn extreemrechtse leugens en complottheorieën kan het volk missen als kiespijn. Bij Pauw heb ik zo mijn twijfels, maar ik heb veel vertrouwen in Jinek.

 20. ome H

  De politieke redacteur zoekt ‘stevige opponenten’, doet hij dat ook bij Klaver en consorten?

 21. Jantien Visser

  @Woi!ter, je hebt gelijk. In het geval Wilders was deze conclusie over Jensen ietwat te heftig. Maar eens zien hoe Wilders bij Pauw en Jinek benaderd gaat worden.

 22. Ceasar

  @rRemi@9.13. Baudet is Jinek en Pauw zeker niet intellectueel de baas. Hij is sterk in bluffen. Het is moeilijk te reageren op iemand die met cijfers goochelt waarvan niemand ooit het bestaan heeft vernomen. Je kunt geen uitspraken/cijfers aanvallen als ze volkomen uit hun verband zijn gerukt. Baudet is ongetwijfeld intelligent, maar meer een pompeuze blaaskaak dan een inhoudelijk debater.

 23. Dr. DVD

  Ik ken maar één debater die qua adremheid en snelheid Wilders de baas is en dat is Mark Rutte – en die komt niet!

 24. Prector

  Hij heeft in ieder geval geleerd van zijn fouten bij de vorige verkiezingen.

 25. robb

  Baudet is slim hij roept direct jullie laten me niet uitpraten ,dat zal met wilders niet anders zijn je kan niet normaal met die mensen praten ze dulden geen tegen spraak dan worden ze boos ,Jinek en Pauw gaan hem met handschoenen aan interviewen heel voorzichtig.

 26. Johnny

  Al degenen die denken dat Wilders hard wordt aangepakt of vals wordt behandeld, noem mij een moment dat Wilders ooit kritisch is aangesproken in welk programma dan ook! Hij verschijnt gewoonweg niet en als hij verschijnt bij Jinek bijv, dan gaat het over de poezen van Wilders. Heel kritisch en heel vals, of niet?

  Verwacht maar niet te veel van Wilders bij de publieke omroep.
  Bovendien, als je de publieke omroep links noemt dan heb je de afgelopen jaren met je kop in je kont gezeten. De omroepen zijn zo rechts als wat( net als de meeste politieke partijen), alleen Jensen propageert nog veel veel rechtser te zijn. Links is zowat dood.

 27. Johnny

  Over kritisch gesproken: ik moet de dag nog meemaken dat men Baudet eens openlijk op tv vraagt naar zijn extreemrechtse vrienden en waarom hij op een ijzerwaren spreekt. Dat zou pas kritisch zijn, maar nee dat mag je niet zeggen.

 28. Huiskamer

  Wilders moet iedere dag voor zijn leven vrezen. Ook deze week wilde iemand met messen aanvallen. Gelukkig leeft hij nog (in tegenstelling tot Pim), maar is het deelnemen bij een tv programma een gigantische klus.

 29. Johnny

  Ijzerwaren= ijzerwake

 30. Anti PVV

  Als Pauw wil blijft er niks van hem over, maar de eerste keer doet hij het vast rustig, En Wilders die zijn woord breekt.

 31. Job

  Peter Kee zit bij het Kabinet op schoot. Luister maar naar zijn programma op de radio.

 32. arie

  Geert: niet doen, niet gaan, zeg dat je griep hebt en zeg af.

  De links elitaire kliek, waar Jinek en Pauw deel van uitmaken, zullen vol ” op het socialistische orgel ” gaan spelen, jou niet laten uitspreken en zelf HUN politieke opvattingen aan de kijker opdringen en er alles aan doen om jou te diskwalificeren.

  Ben benieuwd of zij ook die ex Mao en Pol Pot aanhanger Paul Rosenmoller , de mastodont van groen links , uitnodigen.
  Dan krijg ik een soort Pim Fortuyn deja vu gevoel.
  Misschien komt Rutte ook, maar die heeft gisteren zo staan liegen tegenover de gewone Nederlandse burger, dat hij zich nu even stil houdt wellicht!

 33. Fenna

  Hoop oprecht dat de heer Wilders fatsoenlijk wordt behandeld door deze twee vooringenomen griezels. Jeroen Pauw is een oude valse vooringenomen heks en Eva JInek is ook een oude vooringenomen heks en is ook nog een verknipt als je ziet hoe ze de verlepte Clintons ( die alleen maar bezig zijn met macht, geld, controle en bloed aan hun handen hebben). Dan kan je niet anders constateren dat Eva Jinek, de oude gillende heks met whaar wilde waterige kl**togen totaal ongeschikt is.

 34. Gert-Jan

  Nee Geert niet naar die 2 engnekken gaan.
  De uitslag weet ik immers al.

 35. robb

  Waarom zoveel ophef over Wilders ,mensen als Fenna zijn helemaal de weg kwijt fatsoenlijk reageren kunnen ze niet het lijkt wel een secte .

 36. Bort

  @robb
  РVV-stemmers laten gewoon hun aard zien.

 37. Anti PVV

  Fenna net zo als Wilders zelf doet bedoel TOTAAL geen fatsoen!

 38. Anti PVV

  Fenna pvvers en fvders zijn gehersenspoeld.

 39. anonymous

  Mijn hemel, Eva heeft erg last van haaruitval.
  Steeds hoger voorhoofd.

 40. Fenna

  Ik stem niet op de PVV. Ik vraag me af wie hier gehersenspoeld is, wat een stelleje sukkels LOL

  Veel respect voor de heer Wilders die omwille van een mening ondergronds moet leven met dank aan de religie van de vrede en haar lieve goed geintegreerde aanhangers met lange tenen.

  Blijft staan dat zowel Eva met die wilde waterige kl**togen en overspannen gilstem en die enge oude verlopen Pauw twee vooringenomen lelijke heksen zijn.

 41. Toon

  Beste mensen,

  Indien je een oordeel wilt,
  Lees dan eens op google;

  RESOLUTIE van STRAATSBURG DD. 7 EN 8 JUNI 1975

  OF

  OPEN BRIEF AAN DE STATEN- GENERAAL VAN HET KONINKRIJK DER NEDERLANDEN

  TREK DAN JE CONCLUSIE

 42. Anti PVV

  Een blogje lezen? daar zitten 80% Complotdenkers.

 43. Toon

  ANTI PVV.

  KOMT DIE RESOLUTIE VAN EEN BLOG ???

  KLOPT DAT HET EEN COMPLOT IS , MAAR DAN VAN DE REGERINGEN.

  OLIE VOOR IMMIGRATIE

 44. Mark

  Zowel Pauw als Jinek moeten neutraal blijven en niet links gaan lúllen. Gewoon Wilders zijn verhaal laten doen. Laat je van je professionele journalistieke kant zien en ga niet voor de kijker spreken.

 45. Johnny

  Kritische Jinek: “ hoi Geert, hoe is met je poezen?”

 46. Zo ist, en niet anders.

  @@Jantien Visser
  Thu 14 Mar 2019 om 8:55

  Ik heb nog nooit zo`n DOM-ME reactie gelezen als die van jou !!!

 47. liefkleinhertje

  Als dat duffe voorhoofd (Jinek) die Wilders net zo scherp ondervraagd als die Clintons dan zijn die waardeloze cabaretiers (Martijn Koning) nog het leukste ,omdat te compenseren zullen ze wel Paul de Leeuw of piepkuiken uitnodigen .

 48. PRO FVD

  Geert heeft fantastisch voorwerk verricht in het heetst van de strijd en heeft dit moeten bekopen met zijn vrijheid. Baudet gaat nu met meer inhoud, meer argumentatiekracht en met zijn goede looks en charme het werk voortzetten. Dat kan ooit 35 zetels opleveren. Vrouwen stemmen links en 20% vd bevolking is allochtoon. Als je die factoren meerekent stemt bijna de helft van de blanke mannelijke bevolking op de PVV of FVD.

 49. Anti PVV

  Partijkartel komt ook van de Complotdenkers Wim Dankbaar, Micha Kat, die gebruiken ook een wordpress blogje.

 50. Cees

  Prima stunt van Ronald Goedemondt.

 51. Reagerard

  Dankzij held Geert Wilders spreken we in dit land nog Nederlands en zijn de kerken nog open.
  Zodra de moslims het voor het zeggen krijgen, worden alle kerken platgebrand, moeten we allemaal Arabisch praten, moeten de vrouwen hoofddoekjes dragen en wordt de Bijbel verboden!

 52. liefkleinhertje

  Zit vanavond weer die duffe Martijn Koning in dat programma ,betaald die gozer steek penningen ofzo om met dat oeverloze geleuter op TV te mogen komen ?
  En op het einde die domme paardengeluiden van dat voorhoofd (Jinek) als teken dat we het leuk moeten vinden.

 53. Anti PVV

  De xenofobie hier viert weer hoogtij.

 54. Henkie

  Zo hypocriet is blonde Greet. Als ie de media nodig heeft belt ie ze zelf op en anders kunnen ze stikken. Maar ja, hij richt zich op kiezers met een bepaald intelligentie niveau die dit toch niet in de gaten hebben. De kiezers zijn er voor blonde Greet, niet andersom.

 55. Blauw

  Intelligentieniveau. Aan elkaar, professor.

 56. Jerusalem

  Ik ben benieuwd naar de nee-schudders en ja-knikkers.

 57. Johan

  Ja @ Wolter….kontlikkker Jensen. Sterker nog; hij zit met zijn arm tot aan zijn oksel in Wilders’ hol. Je ziet zijn vette plofkop glimmen van plezier. Jensen is een extreemrechts puberale schoolkrant medewerker met een obsessieve hekel aan links. Engnek….brrrrrr….

 58. robb

  Mark :Dus Wilders moet een anders behandelt worden dan dan bv Dijkhof en Klaver.

 59. joke jansen.

  De hele media zou op de schop moeten.Nos is al aangeklaagt.Het is een recht dat burgers 100% kunnen vertrouwen dat het nieuws de waarheid verkondigd en neutraal.Het tegendeel is aan de orde,sencuur-nieuws wordt verzwegen-en wordt verdraait.Er is sprake van demonisatie-manipulatie en duidelijk eenzijdig.Ook zeer zeker bij praat programma,s,eenzijdig en alleen de elite wordt uitgenodigt.Alles wordt aangestuurd door de staat en dat noem ik dictatuur.De hele samenleving is doordrenkt van indoctrinatie,mensen worden direct gedemoniseert,in een hokje geduwd.Een manier om mensen monddood te maken.Vrijheid van menings uiting is ver te zoeken,Nederland is een misselijk makend land geworden en ver van een democratie.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.