Pauw en Jinek vieren feest: Geert Wilders komt langs

Jeroen Pauw en Eva Jinek zien de komende week een langgekoesterde wens uitkomen: eindelijk komt Geert Wilders langs. Dat vertelt hun parlementair redacteur Peter Kee in de VARAgids. Kee kreeg onlangs ’s ochtends vroeg een belletje van Wilders. “Het is de eerste keer in al mijn Haagse jaren dat ik door hem zelf wordt gebeld. Pauw & Witteman en later Pauw stonden op zijn lijstje als ‘linkse flutprogramma’s’ waar hij zich nooit van zijn leven zou vertonen.

Nu is alles even anders, constateert Kee. “Wat kun je me aanbieden. Je hoeft immers geen vrienden te zijn om soms te kunnen samenwerken“, zei Wilders tegen Kee.

De politiek redacteur was direct enthousiast. “We nemen wat data door en mogelijke stevige opponenten voor een debat. Uiteindelijk vinden we twee opties en nemen we vrolijk afscheid met de belofte dat ik zal kijken of de beoogd tegenstander ook bereid is om tegen hem in de ring te stappen.”

Kee bracht Pauw en Jinek direct op de hoogte. “Dit is immers iets wat we al heel lang wilden. Wij ontvangen liefst alle partijen aan tafel, geen enkele uitgezonderd. En zeker de tweede partij van het land.”

Waarom wil Wilders ineens langskomen? “Wilders voelt de hete adem van Thierry Baudet in zijn nek. De voorman van Forum voor Democratie verschijnt gewoon in alle media.

Als Wilders in deze campagne niets doet, pakt Baudet de shine en de zetels en dat is nu ook weer niet de bedoeling. Dus Wilders moet deze keer wel aan tv-programma’s en debatten meedoen, hij heeft geen keus.”

Het VARAgids-stuk van Peter Kee kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA, Wessel de Groot

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen