NPO 1 strikt Matthijs voor zondagshow De Klas

Geplaatst op do 14 mrt 2019 om 9:45

Het prestigieuze tijdslot op zondagavond na het Achtuurjournaal geeft NPO 1 in april en mei vier weken uit handen aan de NTR voor het tv-programma De Klas, waarin leerlingen les krijgen van BN’ers. Eén van die sterren is Matthijs van Nieuwkerk. Dat heeft de omroep laten weten. De NTR zond in mei 2018 al twee afleveringen uit van De Klas – met daarin Erben Wennemars en Özcan Akyol als gastdocenten – maar het vierdelige vervolg is niet te missen voor tv-kijkend Nederland.

De bekende gastdocenten van de komende serie zijn naast Matthijs van Nieuwkerk ook Jandino Asporaat, Jan Terlouw en Claudia de Breij. Ze behandelen universele thema’s waar ze persoonlijk iets mee hebben. “Wat volgt is een blik op de wereld vanuit de klas.”

Bij Van Nieuwkerk gaat het over kunst. “Hij praat tijdens zijn les met de leerlingen over kunst. Wie bepaalt of iets kunst is? En muziek, is dat ook kunst?

Asporaat geeft les over zelfontplooiing. “Wat zijn de dromen van deze klas en durven ze die waar te maken?

Terlouw praat over duurzaamheid. “Is deze klas zich bewust van klimaatverandering? En hoe ziet de toekomst van de leerlingen eruit?

En Claudia de Breij sluit de reeks af en praat met de klas over het universele thema liefde. “Is het mogelijk zonder liefde te leven? Hoe denken de leerlingen over trouwen? En is liefde grenzeloos?

De Klas begint op zondag 14 april om 20.25 uur op NPO 1.

Foto: NTR
12 Reacties op “NPO 1 strikt Matthijs voor zondagshow De Klas”


 1. xander

  Bij alle het thema links lullen rechts vullen?

 2. André

  D66 en PvdA lessen voor het volk om linkse ideeën nog meer kracht bij te zetten.

 3. Godefroy France

  De hersenspoeling neemt grootse vormen aan, BNNNers die hun links/islamitisch/antisemitisch, gedachtenkronkels aan de man gaan brengen, het blijft maar doorgaan!

 4. Flip de Beer

  Weer wat extra inkomsten voor M!

 5. Rutger

  En Denk gaat het hebben over Turkije als moederland

 6. Trudy

  Weer meer inkomsten voor die graaier kijk toch niet naar die fake kop met zn tuitmondje net een wijf…rupsje nooit genoeg….

 7. Theo

  Ze gaan dat høerenjong wat meer op de buis brengen om zijn idiote salaris (publiek geld!) te rechtvaardigen. Niemand die er iets asn doet, slappe hap.
  De oplossing zou zijn: het høerenjong omleggen.
  Niet goedschiks, dan maar kwaadschiks.

 8. Bart M

  Komen we nou nooit van die blonde graaier af.

 9. StefanV

  Misschien kan Mattijs, nu Rob Trip ziek is, ook de presentatie van het 8-uur Journaal voor zijn rekening nemen. En als we dan toch bezig zijn: van sport heeft Matthijs ook verstand, dus voor Studio Voetbal draait hij z’n hand vast ook niet om…

  Is Matthijs al gevraagd voor een rol in de Luizenmoeder? Hij schijnt trouwens ook iets met boeken te hebben, dus het lijkt me een prima idee dat hij voortaan in Sesamstraat de verhalen van Dikkie Dik voorleest.

 10. Rob

  @StefanV, het beste zou zijn om hem te klonen. Kan hij dan overal ingezet worden. :)

 11. LLRV

  @xander. Hoe zou je links lullen rechts vullen kunnen afkorten? (-;

  Een BNer show met linke vriendjes uit de VARA-DWDD-Gutmensch kaartenbak, geniaal! Hoe verzin je het. Zal een geweldige kijkcijferdip opleveren op NPO1 maar het is dan al april en dat telt immers bij de zomerperiode. Herhalingen van FM al begin maart dan is begin april hartje zomer. Moest v. Nieuwkerk niet juist minder werken? Dus weg van de buis tot oktober!

 12. Truus

  Kunnen ze niemand anders vinden? Mij dunkt dat van Nieuwkerk al genoeg verdiend heeft bij de publieke omroep.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.