Jesse Klaver onthult in Viva: ‘Ik ben niet besneden’

GroenLinks-leider Jesse Klaver is niet besneden. Hij is, omdat hij slechts half-Marokkaans is, ook niet half besneden. Dat zegt de politiek leider in gesprek met interviewster Tatum Dagelet voor het vrouwenblad Viva. De inhoud van Klavers onderbroek verkeert nog in originele staat. Er is niet aan hem gerommeld. “Nee, maar mijn familie en vrienden maken altijd de grap dat ik half besneden ben, omdat ik half Marokkaans ben. Dan vragen ze: ‘Ben je besneden in de lengte of in de breedte?’

Wat is er dan wel Marokkaans aan hem? Is hij moslim? “Ik ben katholiek opgevoed, dus ik ben geen moslim. Voor mijn vader is de Marokkaanse cultuur nog steeds heel belangrijk en daar geeft ie ook vorm aan in zijn leven. Dat vind ik mooi om te zien en daar ben ik nu een klein onderdeel van, ik vind dat een verrijking.”

‘Slacht hij dan misschien af en toe een schaap?’, wil Dagelet weten. Ook niet. “Ik weet niet of ik daar talent voor zou hebben, schapen slachten. Nooit geprobeerd.

Om je vraag te beantwoorden of ik iets met mijn afkomst doe: nee, dat gevoel heb ik niet. Alle achtergronden die ik heb, maken mij tot wie ik ben: Jesse Feras Klaver.”

Het Viva-interview met Jesse Klaver kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen