Matthijs biedt Özcan Akyol presentatie van DWDD aan

Geplaatst op wo 13 mrt 2019 om 9:30

Matthijs van Nieuwkerk heeft zijn goede tv-kennis Özcan Akyol maandagavond in De Wereld Draait Door een aflevering van zijn talkshow aangeboden. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Akyol zat aan tafel om te praten over zijn programma Eus in Medialand, over de mediakloof tussen de Randstad en de provincie. De schrijver haalde het continue gedweep met Het Parool in De Wereld Draait Door als voorbeeld aan. “Jij hield hier aan tafel altijd een Parool omhoog.

Zelfs bij landelijk nieuws kwam Van Nieuwkerk met Het Parool, aldus Akyol. “Dan denk ik: waarom Parool? Dat is het sufferdje in Amsterdam. Dat nieuws staat ook in de Gelderlander of de Limburger. Waarom moet er een Parool omhoog? Het komt banaal over, maar mensen zien dat.”

Van Nieuwkerk: “Een hele logische reden is dat wij hier in Amsterdam uitzenden en Het Parool op de hoek van de straat gewoon kopen.”

Akyol: “Tegelijkertijd zou je kunnen denken dat je iedereen moet bedienen in het land en je je dan ook zo presenteert door bijvoorbeeld De Telegraaf of de Volkskrant of het AD te pakken.”

Van Nieuwkerk: “De Stentor ligt hier inderdaad minder snel, omdat we die hier niet kunnen krijgen.”

Bovendien komen de mensen in DWDD vaak uit dezelfde sociaal-economische klasse, aldus Akyol. “De mensen die hier over het algemeen aan tafel zitten hebben een bepaalde opleiding genoten, hebben bepaalde voorkeuren en zijn misschien een beetje links ingesteld. Er is natuurlijk ook een grote groep in de bevolking die andere voorkeuren heeft.”

Het gaat erom wat voor keuzes je maakt en wat je wil brengen, aldus Akyol. “We hebben hier ook een keer meegemaakt – zo is dit programma-idee geboren – dat hier twee dames zaten aan tafel met het shirt ‘Zwarte Piet is racisme’. Toen dacht ik: hoezo, Zwarte Piet is racisme? Ik geloof je wel, je kunt het erover hebben, maar ik weet zeker dat 80 procent van Nederland een andere mening is toegedaan. Alleen 80 procent van Nederland heeft niet zo’n makkelijke toegang om aan deze tafel te komen zitten.

Van Nieuwkerk daarop: “Ik doe jou de volgende aanbieding. Ik bedenk het nu ter plekke. Jij krijgt een uitzending en je mag hem helemaal zelf inrichten. Naar jouw smaak. In de hoofdstad Amsterdam.”

Akyol: “Nou, het wordt niet zo anders denk ik, dan wat jij doet.”

Van Nieuwkerk: “Dan doen we het niet. Je mag er even over nadenken.”

Akyol: “Ja, oké, ik ga erover nadenken.”

Van Nieuwkerk: “Je mag hem ook presenteren. Wil je hem presenteren?

Akyol: “Wil jij dan tafelheer zijn?

Van Nieuwkerk: “Nee.”

Akyol: “Nou, dan doe ik het niet.”

Van Nieuwkerk: “Denk je erover na? De aanbieding staat, hè?

Akyol: “Ja, ik denk erover na.”

Na de uitzending heeft Akyol op Twitter laten weten dat hij ingaat op de uitnodiging.

Foto: BNNVARA
31 Reacties op “Matthijs biedt Özcan Akyol presentatie van DWDD aan”


 1. vd Berg

  Die Akyol had meerdere keren een punt!
  Nieuwkerk schoot continu in de verdediging.
  Er is iig iets heel erg mis bij het enge, linkse PO-clubje.

 2. Dr. DVD

  Kun je nagaan als een Nederlandse Turk uit Deventer je terecht moet wijzen op je vooringenomenheid. Dan ben je echt ver, ver heen.

 3. Stip

  Akyol heeft er echt weinig van begrepen en kruipt graag in de slachtofferrol.

 4. Groeten uit Grolloo

  En dan?

 5. M

  Het meest gênante is dat het leek of Van Nieuwkerk echt niet in de gaten lijkt te hebben dat DWWD randstad- of zelfs Amsterdams-gericht is.

  Die trieste defensieve “Ja maar”-antwoordjes van Van Nieuwkerk, OMG….

 6. Sven L.

  Hij heeft zeker ’n punt. Zeker op het gebied van geschreven media. Ik lees de Gelderlander omdat in het Rijk van Nijmegen woon namelijk. Overigens is de kwaliteit van die krant ook achteruit gegaan hoor.

  Ik ben benieuwd of bijvoorbeeld RTL het zou aandurven om haar nieuwe late night show vanuit Rotterdam uit te gaan zenden. Hele andere vibe.

  Anderzijds is er ook een praktische kant: veel gasten die ze bij DWDD (en andere shows) aan tafel hebben wonen nou eenmaal in Amsterdam of het Gooi.

 7. Curryworst

  Uiteraard toont Matthijs het Parool in de uitzending. Hij is daar jarenlang hoofdredacteur geweest.

 8. Annoniemus

  Te veel eer voor deze Turk !

 9. anoniem

  Okyol

  ruben wil je alles vertellen en laten lezen over zijn ontslag en hoe hij zijn werk moest doen bij die krant……

  Een ex collega herinnert mij NU, de leiding heeft nooit ingegrepen, hij zei juist ik hoopte dat ik 5 van jouw soort in dienst had…..

 10. Happie

  Deze troetelvreemdeling die zo’n kritiek had op die politicus die van de PVV naar de islam is overgestapt omdat hij zoveel mensen heeft gekwetst en bang gemaakt is zo hypocriet als maar kan.In zijn slappe biografie “oes” beschrijft hij zelf hoe hij vroeger als crimineel talloze mensen bij berovingen en bedreigingen bang heeft gemaakt.
  Nu wordt hij door de domme matthijs&massa op handen gedragen.
  Waarom zou dat bij hem wel kunnen, zo’n ander leven en bij die moslimbekeerling niet?

 11. Uuuh

  Wat ik raar vond: Matthijs zei volmondig nee toen Eus hem vroeg tafelheer te zijn. Pas helemaal aan het einde van het programma zei Matthijs opeens toe (op aanwijzing van?) tafelheer te zijn. Niet van harte allemaal.

 12. Denk-na

  Al die leeghoofden hier zullen hier weer niet veel van de achtergrond hiervan snappen en hebben genoeg informatie aan alleen de kop van dit artikel. Maar gelukkig dat Jensen deze nitwitten kan bezighouden en er een politieke partij waar ze hun stem op kunnen geven. Er is tenminste een sociale vangnet voor deze uitvallers van de maatschappij.

 13. Mag ik ook eens een keer wat zeggen.

  Eus en Matthijs zijn privé vrienden.

 14. Remi

  @Uuuh

  Klopt helemaal, dat viel mij ook op ;)

 15. Paolo

  @Uuuh, Remi, Matthijs hoorde vanuit zijn oortje dat hij er bij aanwezig moest zijn als…sidekick. En Akyol heeft natuurlijk wel degelijk een punt. Het is natuurlijk ook vaak een ‘Ons kent Ons’ huiskamer op tv. Neem nou Peter R, ( stop nu eens met die man uit te nodigen), een paar grote krantenjongens enzovoorts. Het niveau van Hart van Nederland is net een brug te ver, maar wat minder elitair zou het (nog) toegankelijker maken.

 16. Trudy

  Mathijs moet er mee stoppen een frisse wind door die pro linkse bende heeft al veel te veel gegraaid bah nog nooit zo een hebberd meegemaakt….geld geld geld daar gaat het om bij de linkse Thijsje meer niet

 17. Bart

  Geen fan van Akyol maar hier had hij toch echt helemaal gelijk. Misschien moeten Matthijs en zijn redactie eens de reacties lezen op social media. Dat doen ze nu niet en de arrogantie druipt er van af. Ondertussen roepen ze wel aan alle kanten op om te reageren en mee te doen met het programma. Niet benoemd maar veel gebruikte uitspraken van Matthijs N DWDD zijn o.a. Ik liep vanmiddag even in de stad en ik fietste van de week door zuid. Daar heeft men buiten Amsterdam geen boodschap aan.

 18. Allesweter

  @Bart
  Doen ze wel hoor. Zelfs met 4 man sterk. Zijn er speciaal voor asngenomen.

 19. Bart

  @Allesweter Maar ze doen er nagenoeg niets mee. Staat een hoop onzin tussen (net als hier) maar toch ook wel groeie dingen. Als je met 4 man sterk bent dan moet je gewoon terug reageren op reacties. Anders kun je beter een andere baan zoeken.

 20. Allesweter

  @Bart
  Zijlijnpraat. Je weet niet hoe het werkt. Geeft verder ook niet.

 21. Vrede

  Ik kom uit de Randstad dus stoor mij er niet aan maar die Akyol is wel een prima kerel.
  Op rtl was een talkshow met Genee(of nu Beau) met deze man als sidekick elke dag heerlijk geweest om te kijken.

 22. Joris Agema

  Akyol heeft gewoon helemaal gelijk en dus goed initiatief. De bubbel van Amsterdam is een uitdaging voor vele media. Hij kan dat perfect doorprikken.

 23. Boe

  Matthijs ‘hier in Amsterdam”, “hier in Carré”, “hier in de Ziggo Dome”, “hier in het Van Gogh”, “hier in de Arena”, “in Het Parool”, “hier om de hoek” van Nieuwkerk voelde zich errug ongemakkelijk en hoopte van de andere gasten te horen dat het hier niet om zijn programma ging … Triest … En hij snapt het nog steeds niet … en zat alles te vergoelijken. En toen het over het over een anti-Zwarte Piet-DWDD-uitzending ging was het item meteen ten einde. Hij wist niet eens zeker of er toen wel een tegengeluid (lees: de mening van ruim 80% van de NLers) vertegenwoordigd was aan tafel … Het geldgraaiende grachtengordeldier denkt nu met één Eus-uitzending alle “vermeende” fouten uit het verleden weg te poetsen om daarna waarschijnlijk als vanouds door te gaan met zijn AT5-show op primetime NPO1.

 24. chris?

  Allereerst DWDD is een prima programma met een uitstekende presentator.
  Ben wel mening dat er te vaak veel van dezelfde gasten aan tafel zitten.
  Uitzendingen zijn natuurlijk niet altijd top.
  Eus verwoordde het prachtig gisteren.
  Noem deze man s.v.p. geen voorbeeld Turk. Eus is een Nederlander met Turkse wortels.
  Hij is altijd objectief in zijn mening en heeft kritiek op links en rechts waar het nodig is.
  Ik zie uit naar de hem aangeboden uitzending.

 25. Bart

  @Allesweter Ja klopt zijlijn praat zoals het hoort op deze site. Doe jij ook aan anders was je niet zo aanwezig hier.

 26. Gaathemnietworden

  Goeie eerste aflevering gisteren van Eus,ben zelf ook gestopt met DWDD,Jinek.
  Verschrikkelijke tv met de hele kliek uit Amsterdam keer op keer aan tafel.

 27. Bart

  @allesweter En daarbij, ik weet hoe het nu gaat en hoe eigenlijk zou moeten zijn. In jouw bekrompen hoofd is er maar een manier. De manier zoals we het altijd al doen. Het beste is om zulke mensen meteen te ontslaan.

 28. robb

  Nu ligt Dwdd onder een vergrootglas ,het gaat niet om dwdd het gaat om de hele media po en co alles zit in een kring rondom de randstad bv vt wonen zit nooit in de provincie alles zit in de driehoek amersfoort haarlem en Den Haag ,bij Jink en Pauw zat alleen de burgemeester en Kleinsma uit de omgeving de rest was ingevlogen ik begreep niet waarom Jord Kelder daar zat,ik kan maar een ding bedenken de kijkcijfers.

 29. Trim

  Moet dat nou, IEDERE dag, soms zelfs meerdere keren, “nieuws” omtrent Matthijs van Nieuwkerk/ DWDD. Lijkt wel of het een halve heilige, hij lijkt meer aandacht te krijgen dan bijv de brexit. We weten nu wel dat hij veel verdient en in z’n vrije tijd rare kleren draagt. En de laatste tijd zie je ook steeds dezelfde tafelgasten.

 30. Renee

  MvN is een domme irritante l u l en giga graaier. Hij gaat straks naar Talpa de wereld graait door en wil dan zijn vriendje Eus zijn plaats aanbieden bij DWDD daar gaat het om.Vieze vervelende linkse zak.

 31. Trim

  “De wereld gaat naar de klote en Matthijs van Nieuwkerk slaapt en graait lekker door” vind ik een betere nieuwe titel.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.