Arie Slob vindt debatteren over Matthijs zonde van tijd

Geplaatst op wo 13 mrt 2019 om 9:00

Minister Arie Slob (Media) vindt het heel erg zonde van zijn tijd dat hij steeds naar de Tweede Kamer moet komen om te debatteren over de topsalarissen van NPO-grootverdieners als Matthijs van Nieuwkerk. Daar moet voor eens en voor altijd een einde aan komen. Dat heeft hij gezegd in Den Haag. NPO-sterren mogen tegenwoordig niet meer dan 194.000 euro per jaar verdienen, maar volgens De Telegraaf is er voor Van Nieuwkerk een speciale constructie bedacht om dat te omzeilen.

Zonder een constructie ziet Van Nieuwkerk zijn salaris instorten van 580.000 naar 194.000 euro en daarom zou hij, samen met de NPO, een constructie hebben bedacht via productiebedrijf MediaLane.

Van Nieuwkerk gaat College Tour presenteren en ineens gaat de NTR het programma niet meer zelf produceren, maar besteedt ze dat uit aan MediaLane. De NTR betaalt MediaLane en Van Nieuwkerk zou dan via MediaLane een paar extra tonnetjes krijgen.

Dat is niet de bedoeling, zegt Slob in reactie op Kamervragen. “We hebben inmiddels navraag gedaan bij BNNVARA en zij hebben ons aangegeven dat de berichtgeving onjuist is en er geen sprake is van een salarisconstructie. Daar moeten we voor dit moment genoegen mee nemen. Ik zal wel de NPO vragen om heel specifiek naar deze casus te kijken en mij zo snel mogelijk daarover te informeren.”

Slob wil kijken of hij maatregelen kan nemen om dit soort constructies onmogelijk te maken. “We gaan kijken of we aanvullend dingen kunnen doen om ontwijkingen te voorkomen.”

Er zijn nog maar een paar presentatoren die onder het oude salarismodel vallen. “Dat is dus wel een sterfhuisconstructie. Die wereld draait in elk geval niet door.”

En daar is Slob blij mee. “Ik ben er klaar mee voor dit soort vragen naar de Kamer te gaan.

Foto: Rijksoverheid
20 Reacties op “Arie Slob vindt debatteren over Matthijs zonde van tijd”


 1. Pieter

  en wat verdiend de hoofd redacteur van de Telegraaf ?
  Ook TMG j krijgt teld uit de reclame opbrengsten van alle radio en tv zenders!
  maar daar lees je niets over !

 2. Dr. DVD

  “Ik heb het aan de Vara gevraagd en zij zeggen dat het niet waar is”

  Nou de minister doet wel grondig onderzoek hahaha!

 3. vd Berg

  Slop, Wiebes etc. etc.
  Rutte 3 is een giller!

 4. Robert

  Slob moet niet jammeren, gewoon komen. En dit soort constructies zijn er al jaren, vraag maar aan IVO en Paul.

 5. NPO kijker-donderdag

  Er komt dank zei Matthijs nog HEEL veel reclame-inkomsten binnen.

  Rutte III kost de burger alleen maar geld.

 6. q8

  arie , je word er goed voor betaalt,
  doe er maar wat voor,
  jij bent er voor t volk,

  ik zeg ; TV ?
  weg ermee,

 7. Henk

  Doe er dan wat aan, dan is debatteren niet meer nodig. De achterban begrijpt dit niet, is vaak actief als vrijwilliger in tal van organisaties.

 8. RaymondVL

  Meneer Arie Slob, u als zogenaamde christen…. weet u wat echt zonde is? In een kabinet zitten met de doodswensers en organenrovers van D66 die recht ingaan tegen de doelstellingen van uw Christenunie. U flikkert omwille van het pluche al uw principes overboord en steekt de middelvinger op naar uw ingebeelde vriendje God. Walgelijke vent!!

 9. Trudy

  Zal eens tijd worden dat die graaier gekort wordt schandalige hoge salarissen daar hoor je Thijsje niet over in zn show….

 10. Robert

  Ik ben het helemaal met Arie eens dat het zonde van de tijd is , het lijkt mij verstandig dat hij zich bezig houdt met belangrijker zaken zoals: het verlagen van de werkdruk voor leerkrachten en er voor zorgen dat de inspectiediensten toegang krijgen tot de islamitische scholen.

 11. Martmans

  Is alles qua geloof en gezin op de rit? Opgelost net als de zure regen? Ik heb Arie Slob echt nog nooit een andere stellingname zien doen. Leuk!

 12. Anouk

  Ik denk dat M. v N. ondertussen het gezeik wel zat is, en eerdaags bekend zal maken dat ook hij naar John gaat.
  Niks geen gezeik over Balkenende-Norm, maar dan gewoon een miljoen per jaar cashen.
  een aanbod dat hij al eerder heeft gehad….

 13. kalkoenschnitzel

  @ anouk
  totaal is het momenteel bijna 6 ton, publiek geld. wordt terugverdiend, maar het principe is natuurlijk niet juist.
  en geen talpa, maar rtl. net als het bzv-vrouwtje.

 14. Robert

  Wat maken we ons toch druk over het salaris van Matthijs, miljoenen kijken er iedere dag al tien jaar met plezier naar!
  Omgerekend kost het de kijker, naar boven afgerond, 0,02 eurocent per dag en dat is het dik waard.

 15. Pieter

  @ NPO kijker inderdaad Rutte 111 kost ons geld maar met GL FVD PVV D66 PVDA worden we helemaal uitgekleed niet meer met je benzine auto van 4 jaar oud de stad in , parkeer tarieven per uur 15 euro in 2023 erfpacht onbetaalbaar
  klimaat kosten onbetaalbaar , allemaal je scooter inleveren , en allemaal een waterpomp aanschaffen , belasting op verpakking enzovvoort enzovoort ja,,, afschaffing vakantie geld en afschaffing verzorginstaat zodat je alles voor 100% zelf alles mag betalen en voor de mensen met een huurhuis en laag inkomen geen huurtoeslag, en voor de zorg geen zorgtoeslag meer, en alle subsiedies worden afgeschaft Dus we zijn veel slechter af

 16. zorro

  De graaier helpt de graaier.

 17. Je zus houdt van je

  Kijk, dit is het hele probleem met het socialisme en dus ook met de VARA: socialisme is een hele leuke ideologie totdat het geld van de ander op is.

 18. Donald Dumb

  Slob heeft in deze gelijk.
  Ze kunnen zich beter bezighouden met ’s landsbelang…

 19. Je zus houdt van je

  ’s lands belang, aan elkaar geschreven is het onzin.

 20. Taco Slagter

  Graag deze versie plaatsen, in de vorige zaten twee storende verschrijvingen

  Links lullen, rechts vullen. Het adagium dat M van N deze week tot grote ergernis heeft moeten aanhoren. ‘t Maakt niet uit wat hij met dit verdienstelijke programma verdient. Het is heel hard werken op de toppen van je kunnen. Maar de echte beloning en voldoening hiervoor zou bij een riante vergoeding van 2 ton toch moeten zitten in het aantal, constante kijkers. Dat doen weinige talkhosts deze veelverdiener, voortgekomen uit het sjacherende journaille waar de meest verdienende verslaggever nog niet een ton haalt, niet na. Maar ja, het echte journalistieke vak wordt nog beoefend door vaak heldhaftige diehards, dienaars van de democratie en gerechtigheid, galbakken voor overheid en politici, die zich voor een relatieve habbekrats laten beschieten in Syrië of Afghanistan; om met het echte verhaal thuis te komen. M van N. valt niet meer onder deze edele beroepsgroep, journalistiek entertainment waarbij met ‘moeilijke gasten’ vragendeals worden gesloten, is het hoogst haalbare voor deze ooit zo gedreven en sociaal geëngageerde (o.a.) hoofdredacteur van Het Parool. Geld dreef hem in de armen van die narcistische televisiewereld waar je, geboren voor een dubbeltje, als snel twee ton waard bent. Maar kom mij nooit meer aan met onderwerpen in DWDD waar het over armoede, voedselbanken, schandalig rijke graaiers a la prins Bernhard, de VVD-er Van Haga of Quote-waardige belastingontwijkers gaat. Daar kan M. van N. niet met droge ogen meer vragen over en aan stellen. Bovendien: als je uitrekent hoeveel hij de afgelopen jaren netto getoucheerd heeft, dan is hij multimiljonair. Geluk ermee. Maar die centjes staan vast niet op een bank met 0,2% rente. Het gaat ons niks aan, maar toch. Zijn die miljoenen ook in de richting van belastingparadijzen opgeschoven? ’t Kan zo maar. Want: pecunia non olet. Ik denk dat M van N. het na dit seizoen bij DWDD voor gezien houdt. Je hoort hem denken: dat gezeik telkens over mijn salaris. John de M. kan niet wachten hem over een rode loper binnen te halen. Kijkcijferkanonnen zijn voor de reclamemakers van A-merken hun gewicht in staven goud waard.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.