Mart Visser: ‘Twan Huys nam seksloos afscheid’

Geplaatst op wo 06 mrt 2019 om 16:05

Mart Visser vindt dat Twan Huys op een seksloze manier afscheid heeft genomen van RTL Late Night. Er was echt geen enkele emotie te bekennen. Dat heeft de couturier gezegd op NPO Radio 1. Visser miste emotie. “Het is een goede journalist, maar het valt of staat met dat stuk ego. Ligt het je of ligt het je niet? Dan kijk ik naar dat laatste stukje wat hij opleest in die laatste minuut en dat doet hij zonder enige emotie en zonder enig gevoel. Als je dat tegenover Humberto zet…

Humberto Tan huilde wel bij zijn afscheid. “ Ik snapte zijn tranen na vijf jaar. Het had zo mooi geweest als Twan er met een soort snik in had gezeten. Natuurlijk raakt het hem. En dat is ook wat het RTL-publiek wil zien en ik ook.”

Het lijkt Huys niets te doen, aldus Visser. “Ik was alleen maar benieuwd – ik heb het programma niet gezien, maar alleen de laatste minuut – hoe hij het zou doen. Nou, seksloos. Er zat geen enkel gevoel in. Dat vind ik heel jammer.

Zelf is hij nooit te gast geweest bij Huys. “Nee, het moet over mijn vak gaan. Ze belden me wel recent toen Karl Lagerfeld was overleden en of ik daar een verhaal over wilde houden. Ik heb zelf wel iets te vertellen over waar ik mee bezig ben. Het moet direct gerelateerd zijn aan mijn werk, anders doe ik het niet.

Foto: RTL
27 Reacties op “Mart Visser: ‘Twan Huys nam seksloos afscheid’”


 1. Dennis

  En maar zeiken en zeiken. Houd het gewoon bij je eigen werk Mart.

 2. robb

  Het is ook nooit goed Twan Huys is een man die zijn emotie in kan houden en moet inhouden voor een toekomstige baan.

 3. wauter

  Pffffff alsof iemand zit te wachten op zijn mening.

 4. Ard

  Twan mediteert dus hij kan het emotioneel of in dit geval gebrek daaraan redelijk scheiden lijkt mij

 5. Stip

  En als het direct over Visser gaat willen de talkshows hem niet. Dat zegt genoeg.

 6. BEUK DE BOOM

  Twan Huys onderdrukt zijn emoties. Hij staat niet in contact met zijn gevoelens, en als je zelf niet bij je gevoel kan of wil komen, dan is het onmogelijk om contact te maken met anderen.

  Het ego van Twan is een reddingsboei voor hem. Emoties (van hemzelf en andere mensen) benadert hij op een afstandelijke manier, omdat hij er (gedeeltelijk) onbewust bang voor is.

  Geen connectie met zichzelf = geen connectie met de kijker.

 7. Zalmneusje

  Waarom al die uitingen van emotie tegenwoordig door jan en alleman op tv? Overdreven, awkward en nergens voor nodig. Net als dat eeuwige gezoen van presentatoren en hun ‘slachtoffers’ in hulp-programma”s. Ronduit storend.

 8. Erben Wehheeemars (Schaats L U L)

  Twan Huys is geen goede journalist, dat speelt hij wel maar het is een mislukte priester uit de linkse kerk. Gegokt en verloren, domme LOOOOOM-jongen.
  Zijn vrouw is geen baletdanseres (pathetische leugen die zelfs har familie heweft verbaasd) en zijn vader geen leraal Engels.

  Weg met die domme FAKER!

 9. Robbie

  Ik vond het afscheid juist goed. Niet een hele week huilerig afscheid nemen. Gewoon afscheid nemen en klaar.

 10. Michael

  In heel veel programmas zien we eigenwijsheid en arrogantie van de redacties.

  Twitter schreeuwt en roept moord en brand over de steeds maar terugkerende linkse gasten in Jinek.

  Wat doet de redactie? Er niks van aantrekken en maar doorgaan met uitnodigen van Klaver, Jetten en consorten. Het kan ze allemaal niks meer schelen.

 11. David

  Mediacourant heet vanaf nu aan officieel Twan Huyscourant. Alles wat u wilt weten over Huys en meer over hem en nog meer over. Met meer dan 10 items over hem per dag. Ideaal voor iedere Huysfan. Welkom bij Twan Huyscourant!

 12. 123

  @Michael: Tja, Wilders krijgt ook vaak genoeg een uitnodiging, maar die wil niet. Dus hou je het lekker bij de politici die wél het lef hebben om op te komen dagen. 🙂

 13. Lies

  Wie heeft deze couturier gevraagd commentaar te leveren? En waarom?

 14. Pieter

  @ MICHAEL ik moet er niet aan denken om op populisten of op o.a. GL. D66
  te stemmen , maar zijn de rechtse partijen dan zo goed geweest voor de zelfstandige en de gewone burger? Ook niet Het maakt mij niets uit welke fractievoorzitter er bij welke omroep zit zijn verhaal te vertellen
  maar het is niet allemaal links bij de NPO Bij WNL- AVRO TROS zal toch meer het rechte geluid de boventoon voeren

  Maar voor mijzelf is er geen partij meer links ofs rechts
  waar ik steun aan heb .

 15. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Mart Visser is volgens ons van het padje, of hij is ziek in zijn hoofd.
  Wat een uitermate rare manier om in het nieuws te komen.
  Schoenmaker blijf bij je leest. Ga toch jasjes naaien, rare brei-juf.
  Twan Huys deed het zeer netjes en heeft heel mooi de eer aan zichzelf gehouden.
  Topper die Twan,

 16. Michael

  Forum voor democratie is het voorbeeld van een goeie rechtse partij. Je ziet ze amper bij Jinek. En als ze er wel zitten krijgen ze behoorlijke tegengas. Dat krijgt een Jetten of een Klaver niet. NPO is heel erg links, daar kan toch geen discussie over zijn?

 17. tim

  Had hij dan een Toine van Peperstraatje moeten doen?

 18. Lies

  Grote klasse dat Twan Huys gekozen heeft voor een koel, zakelijk en afstandelijk afscheid. Hij had immers geen band met de kijker. En de kijker niet met hem.
  Late night en Twan Huys; de grootste mis match in tv land.

 19. Purplecroc

  Twan is een narcist en voor dit soort mensen is er maar een ding belangrijk nl.Hoe kom ik over,vooral niet laten zien dat je geraakt bent door iets,vooral nergens spijt van hebben want dan stel je je kwetsbaar op en dat kan natuurlijk niet,want een narcist maakt nooit fouten vinden ze zelf.Daarom komen deze mensen zo onecht over, en is zijn talkshow mislukt. Twan is maar in 1 ding geïnteresseerd en dat is in zichzelf.Het wordt nooit wat met hem,het ligt niet aan de gasten.

 20. Purplecroc

  BEUK DE BOOM HEEFT helemaal gelijk, Twan is gewoon helemaal fake.

 21. Lies

  @Purplecroc: als je Patty Brard, Fernando ‘lelijke trui’ en Lex Uiting aan tafel hebt dan bewijs je dat je jezelf hebt weg gecijferd.

 22. Arno

  Gut, Fart Misser in één zin met het woord seks: dan blokkeert er wat in mijn hoofd. Wat had deze modekoning en alleskunner die ik laatst zag ‘schilderen’ met olijven dan gedacht als afscheid? Het mag er vooral niet treurig uitzien volgens dit modieuze lachebekje. Het leven is immers leuk en als je als Toine Huys na een half jaar moedeloos wordt van steeds hersenlozer wordende uitzendingen aan elkaar te praten hul je dan in een leuk nieuw jasje van Italiaanse snit om de wanhoop te maskeren. Lach vrolijk mee met de afgeslankte Patty Brard. Zij snapt als geen ander dat zelfs opnames van een klisteersessie gewoon op TV kunnen mits gepresenteerd met een bulderende lach. Het oog wil ook wat.

 23. Purplecroc

  @Lies:Hij hoeft zichzelf toch niet weg te cijferen? Een goede talkshowhost speelt zo op zijn gasten in dat het toch een leuk programma wordt,ook als hij zijn gasten zelf wat minder leuk vindt.Pauw en Jinek vinden ook niet al hun gasten even leuk.Een goede host kan zijn ego opzij zetten en er toch wat van maken.Een narcist zoals Twan kan dat niet.Wat is dat nou voor onzin dat zielige gedoe van hem. Hij had toch kunnen weten dat er bij RTL een ander soort gasten komen als bij de NPO? Jezus,die man is 54……..Bovendien moeten mensen ook in zijn programma willen komen,het is een teken aan de wand dat ze liever bij iemand anders aan tafel willen zitten.Ik kan ze geen ongelijk geven,er is toch ook totaal geen gezellige sfeer bij die zuurpruim??

 24. AnnaBell

  Hoe had hij het dan moeten doen, in lingerie en naaldhakken jemig

 25. Richard

  Ach die Mart laat zich door heel Amsterdam af naaien, veel geziende dater op Grinder!

 26. Richard

  Oké, de tekst hierboven lijkt te zijn geschreven door een dyslectische downie, sorry daarvoor.

 27. Monique

  Waar slaat dat nou weer op Richard 0.16. Waarom nou weer iemand met het syndroom van down er bij halen ? Dit typeert juist jouw kortzichtigheid

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.