DENK vindt Maaike Timmerman een schreeuwlelijk

De politieke partij DENK vindt WNL-presentatrice Maaike Timmerman een schreeuwlelijk. Het deed haar zichtbaar pijn dat ze door partijleider Tunahan Kuzu met de waarheid geconfronteerd werd. Dat schrijft de partij in een blogpost. Kuzu en Timmerman raakten vanochtend in Goedemorgen Nederland met elkaar in de clinch. WNL wilde Kuzu net als andere politiek leiders graag een keer als gasthoofdredacteur benoemen, maar zegde hem af vanwege zijn standpunten over de persvrijheid.

Wel zat Kuzu vanochtend als gast in het programma. “Hierin confronteerde Kuzu omroep WNL keihard met hun negatieve beeldvorming over Nederlanders met een migrantenachtergrond en DENK. Kuzu noemde WNL daarom een baggeromroep“, is de lezing van de partij.

DENK noemt het argument van WNL om Kuzu te annuleren een ‘excuus’. “Maar het is duidelijk dat WNL het vooral eng vindt dat mensen een andere mening hebben.

De partij vond het optreden van Kuzu vanochtend bij Goedemorgen Nederland heerlijk. “Vanochtend in Goedemorgen Nederland schudde Kuzu WNL stevig wakker. Het werd een typische WNL-uitzending vol met negatieve frames over de islam, moslims, antilianen, allochtonen en homohaat.”

Presentatrice Timmerman was vreselijk, vindt DENK. “Ondanks dat de presentatrice Kuzu vaak op een schreeuwende toon onderbrak, confronteerde hij hun met de haatcampagnes van WNL richting DENK. Dat deed zichtbaar pijn.”

Vaak nodigt WNL bewust mensen uit om onwaarheden over DENK te verspreiden. Daardoor ontvangen DENK Kamerleden vaak haatmails en bedreigingen. Je mag het natuurlijk met elkaar oneens zijn en dat noem je vrijheid van meningsuiting. Maar zodra je als journalistiek medium bewust onwaarheden verspreidt wat tot geweld geleid, dan ben je met een hetze bezig en dat is gevaarlijk.”

De hele blogpost van DENK kunt u hier lezen.

Lees ook: WNL zegt DENK-leider Kuzu af als gasthoofdredacteur (vanochtend)

Foto: WNL

Meer in WNL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen