Mariska Bauer overstag: groot interview in de Vrouw

Geplaatst op zo 03 mrt 2019 om 9:00

Mariska Bauer heeft eigenlijk nooit een groot interview gegeven. Niet heel raar ook, want waar moet je het eigenlijk over hebben als je de hele dag niets anders dan schuursponsjes en afwasborstels ziet? Toch is ze nu overstag gegaan voor de Vrouw. Ze willigde een verzoek voor een lang interview in en die is er nu, vol met een heuse fotoreportage. “Ik geef eigenlijk nooit interviews. Frans is de BN’er. En ik ben vooral zijn vrouw. En daarnaast ben ik moeder“, zegt ‘de vrouw van’.

Als vrouw vindt Mariska het haar taak om lekker thuis te poetsen en voor de kinderen te zorgen. “Ik heb kinderen gekregen om voor ze te zorgen. Dat is voor mij het belangrijkste in mijn leven. Ik vul mijn leven in rondom wat zij nodig hebben.

Wil ze geen eigen carrière, net als bijvoorbeeld Natasja Froger? “Nee. Mijn ouders hebben een horecazaak. Als ik thuiskwam uit school was er eigenlijk nooit echt tijd voor een kopje thee aan de keukentafel.”

Voordat ze kinderen kreeg werkte Mariska regelmatig in het partycentrum van haar ouders. “Maar toen werd ik zwanger en ben ik er meteen mee gestopt. Ik wilde niet alleen moeder wórden, ik wilde moeder zíjn.”

Verder gaat het interview vooral over schoonmaken. “Ik hou enorm van poetsen. Raar, hè? Ik vind soppen gewoon heel ontspannend, ben er ook altijd mee bezig.”

Ik kijk zelden televisie, liever ruim ik de afwasmachine uit of strijk ik een wasje weg.”

Het lange Vrouw-interview met Mariska Bauer kunt u lezen via Blendle.

Foto: AVROTROS
18 Reacties op “Mariska Bauer overstag: groot interview in de Vrouw”


 1. Lize

  Dus ze is alleen een poetsende moeder en niks meer dan dat? Saai zeg..

 2. Wauter

  Leuke vrouw toch? Geen feministisch gezeik, gewoon een nuchtere vrouw. Maar dat zal wel weer niet goed zijn in Nederland zeikland.

 3. Hielke

  Aan de ene kant blijkt uit grootschalig onderzoek dat vrouwen per saldo gelukkiger zijn in de traditionele huisvrouw-rol dan in de rol van moderne gejaagde halve-kerel- duizendpoot. Maar aan de andere kant vind ik het altijd triest om van een vrouw te horen dat haar kinderen haar levensdoel en levensinvulling zijn. Dat is zo leeg. Dan ben je niet verder gekomen in de evolutie dan enig ander zoogdier. Kinderen baren is het doorgeven van zinloosheid.

 4. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Volgens de Petteflet heeft Mariska haar zaakjes prima op orde.
  Af en toe een snoepreisje naar de US of A of China.
  En altijd thuis als de kindertjes van school komen.
  Fijn om te lezen.

 5. Marianne

  Jouw reactie is negatief en zinloos Hielke.

 6. Hielke

  En nu een reactie met tegenargumenten en inhoud, Marianne?

 7. Remi

  Mariska is tóp !

 8. Vertrossing

  Heb je een bron, Hielke?

 9. Annoniemus

  In de reeks Frans Bauer in China zei ze ook regelmatig dit doe ik anders nooit hoor , om het vervolgens gewoon te doen , dus is veel van Mariska een act !

 10. Sandra

  Super toffe vrouw waar Frans heeeeeeeeel erg gelukkig mee is. Een voorbeeld dat je als vrouw niet altijd hoeft te schreeuwen of platvloers moet zijn om iets te bereiken.
  Gelukkig zien we bij NPO steeds meer van dit soort aimabele mensen en dat uit zich in de goede kijkcijfers.

 11. Hielke

  @Vertrossing Hier een tweetal bronnen. Er zijn er natuurlijk meer.
  https://www.quora.com/Are-women-happier-in-societies-with-traditional-gender-roles
  https://www.kstatecollegian.com/2014/03/09/recent-studies-prove-traditional-gender-roles-bring-greatest-happiness/

 12. Hielke

  @Vertossing
  https://www.kstatecollegian.com/2014/03/09/recent-studies-prove-traditional-gender-roles-bring-greatest-happiness/

 13. Hielke

  @Vertrossing
  https://www.quora.com/Are-women-happier-in-societies-with-traditional-gender-roles
  Er zijn natuurlijk nog veel meer secundaire bronnen

 14. marco D Z

  Het is een tevreden simpele ziel, en dat maakt de andere simpele ziel Frans heel gelukkig. Nou daar lijkt me niets mis mee. Ze is niet hoogdravend en vernieuwend en we hoeven ook niets spannends te verwachten van dit echtpaar. Maar ze zijn gelukkig en puur. Dat vinden mensen leuk om naar te kijken, prima toch?!

 15. Willemijn

  Fijn dat ze dit zich kan veroorloven en het graag doet. Veel vrouwen moeten wel buitenshuis werken om geld binnen te brengen. win-win toch? Laat haar.

 16. liefkleinhertje

  Die Hielke heeft gewoon gelijk die Mariska is een zoogdier dat er alleen maar op uit is om haar genen door te geven.
  Helaas voor Mariska doet zij dit met een nogal simpel zigeunertje dus we hoeven niet te verwachten dat het buskruit word uitgevonden .

 17. Tinus Toneel

  Leuke vrouw, leuk gezin. Niet zo haten. #Doeslief

 18. Jan Hoekstra

  Leuke mensen die Bauers. Frans stelt goede vragen en spreekt best wel goed Engels, had ik niet verwacht. Kunnen veel oninteressante tafelgasten bij al die praatprogramma’s nog wat van leren, wees jezelf.
  Ik ben woonachtig in Bangkok en geniet van De Bauers in China. Prachtig hoe zij Azië beleven. Ga zo door Bauers.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.