Makers Luizenmoeder broeden op een film

Geplaatst op Wed 20 Mar 2019 om 8:30

Ilse Warringa, hoofdrolspeelster en schrijfster van De Luizenmoeder, ziet het wel zitten om een film te maken van haar hitserie. Dat zegt haar collega Bianca Krijgsman vandaag in De Telegraaf. Medeschrijver Diederik Ebbinge heeft aangekondigd na twee series te willen stoppen met De Luizenmoeder, maar over een film heeft hij het niet gehad. En daar wordt volgens Krijgsman over nagedacht. “Ilse zou volgens mij graag nog een film maken. En ik vind alles leuk met die mensen.

Kan een film wel als Ebbinge niet meedoet? “Wij weten eigenlijk van niks. Hij heeft dat gezegd, maar ik denk dat als hij eerst iets anders doet, daarna misschien wel weer zin heeft.

Zelf is Krijgsman niet betrokken bij de totstandkoming van De Luizenmoeder. “Helemaal niet, ik vind het heerlijk als ze zeggen: ’hier is je tekst, ga het maar doen.’”

Bij De Luizenmoeder ben ik heel makkelijk op de set, ik doe alles wat iedereen zegt. Ik ga ook niet in discussie, ik vind alles goed. Als ik maar te eten krijg“, besluit ze in de krant, via Blendle.

Het tweede seizoen van De Luizenmoeder is momenteel in volle gang en wordt uitgezonden op de zondagavond van NPO 1.

Foto: AVROTROS
17 Reacties op “Makers Luizenmoeder broeden op een film”


 1. Sjors van Kempen

  Geheid een kaskraker!

 2. linkjuiceclub

  Een ding is zkr, het wordt goed uitgemolken allemaal. De geschiedenis laat zien dat dit vaak niet het beste idee is.

 3. Wanny

  Na deze tweede serie nog een film en dan stoppen. Dan valt het uitmelken nogal mee.

  Je kunt de makers die waarschijnlijk al jaren ploeteren om een keer zo’n success te hebben, niet kwalijk nemen dat ze daar alles uit halen.

 4. Alex

  Nee niet kapot maken.

 5. kijkcijfers

  Hoeft toch niet elk jaar, 3e seizoen kan ook in 2021.

 6. Paolo

  Een goede afsluiter na seizoen twee. Gesponsord door Kruidvat en mede gefinacierd door AVRO-TROS, die de rechten voor uitzending dan hebben en dat vervolgens nog 83 keer doen.

 7. Paolo

  gefinanceerd.

 8. Paolo

  Erg zeg, gefinancierd.

 9. RTV

  op NPO 3.

 10. Sander

  Het is op NPO 3 te bekijken, niet op NPO1.

 11. Sander

  Het is elke zondag op NPO 3 te bekijken, niet op NPO1.

 12. Ron

  Weet niet of een film wijsheid is. Het is qua lengte als serie net leuk genoeg. Ik weet niet of je anderhalf uur grappig kan blijven in een film.

 13. Peacock and Whitemen

  Doet mij denken aan flodder.

  Over 20 jaar ook allemaal dagelijks herhaalt op rtl7 en de hoofdrolspelers die in de bijstand komen omdat ze geen werk meer krijgen.

  Voor flodder krijgt alleen die kroatische h0er Tatjana Šimić betaald voor herhalingen omdat ze wel een manager had die een beetje verstand van zaken had.

  Nu ligt ze lekker te zonnen in monaco met een rijke oude vent.

 14. den Draaiert Joost

  Nee nee niet doen!

 15. LLRV

  Laat maar mevr. Warringa. Seizoen 1 van de luizenmoeder was top, nu is het duidelijk minder. Nog steeds goed maar wel vlakker. Als er een seizoen 3 komt dan duurt het nog maar 8 tot 10 minuten.

 16. Jan

  Lijkt me wel een goed idee, graag hoofdrollen voor Ank, Helma en Anton en Folkert ook wat meer en creapy…. Nancy vervangen door een Helmatypehulpmoeder.Karel een minder dominante rol, donkere moeder Turks( die ook in Soop speelde)grotere rol.En een paar nieuwe karakters erbij.Kan best leuk worden en daarna stoppen!

 17. Fox Mulder

  Zo klaar mee!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.